Chuck har nog den coolaste hopptekniken någonsin






Något som inte stämmer

Blev jätte glad över att se min prins efter två dagar, tog in han och gjorde klart han, skrittade fram och började trava lite, kände att han inte va ren, ökade traven och kände det tydligt, hoppade av och gick hem med han igen.
 
Vet inte vad det kan vara, han skodes för snart två veckor sen, han va halt fre-sön förra veckan och inget nu tills idag. Han är inte varm eller har feber, inga sår och inget svullet. Han har inga knöllar eller något liknande.
 
Har nu avanmält alla tävlingar som jag har kvar 2013 och träningar, jag skiter i det, det vikgikast är min kille blir bra.
Ringt hovslagaren igen och ska ringa till skara och boka en tid så dem verkligen får titta igenom honom. Fattar inte vad det är, samma ben som i somras fast då hade han hovbulld och det är verkligen inte samma sak. Han kan ju ha sträckt sig men det borde ha försvunit nu, han har vilat sen i Lördags.
 
Kan ni snälla hjälpa mig, har ni någon aning vad det kan vara? har ni varit med om detta? Behöver all hjälp i världen, släng snälla bara in en lite kommentar om vad de kan vara, för Bonzys skull....
 
MIN STJÄRNA
 
 

Borta bra men hemma bäst

Kom precis hem nu från tågresan, skönt att vara hemma efter en lång dag på tåg. Tågresorna har gått jätte bra,inte haft några problem alls och vi känner nu att vi har riktigt bra koll på detta med tåg och bytte, undra vart nästa ställe vi ska åka? Har ju snart åkt i hela Sverige känns det som. 

Dem dagarna i Kalmar var underbara, saknar det redan jätte mycket, min älskade Carro bor så långt bort, som jag sagt 1000 gånger tidigare, men det suger. Men huvudsaken är Tt vi får träffas med lite mellan rum, längtar galet mycket till nästa gång då hon kommer till Lidköping igen. Vi kör typ varannan gång. När hon kommer till oss ska hon få rida och hoppa Bonzy. När hon var hos mig sist fick han bara skritta och det ät ju inte så kul att göra. 

Ska nu byta om och gå ut till min prins och ta ett litet pass, har ju blivit mörkt men inget hindrar mig.  




jag och Chuck igår


Vill inte lämna Carro eller Kalmar

Om ca 1 timma så ska vi åka till tåget, det går 11.50 vidare till Borås, till Herjunga till Lidköping, chill resa och allt kommer gå lika bra som det gjorde på resan hit. 
 
Har haft det super här i Kalmar hos Carro och jag önskar verkligen att jag kunde flytta hit till henne, ta med mina saker och min häst, skulle vara helt galet bra. Dock går det ju inte. Men dröma kan man alltid göra. 
Carro kommer till oss på jullovet och det kommer med bli super, sen träffas vi även på Göteborg Horse Show lite senare nästa år. Sen AW nästa år. Försöker träffas så ofta det går. Världens bästa person kan man inte vara bort ifårn för länge. 
Kommer inte blogga mer idag utan det gör jag ikväll efter jag har ridit Bonzy. Tågresan tar ca 6 timmar och sen rida och fixa stallet.
 
När vi vara hos Nisse igår :
 
 

Red Chuck idag

Fick prova att rida Chuck idag och han var väldigt rolig att rida, mycket vilja i sin kropp och har en jävla hoppteknink. Trodde han skulle vara 100 gånger så jobbiage än vad han är, men tror att han blir svårare i längden, fick ta några språng och damn vad han hoppade, skulle gärna vilja rida han någon mer gång. Måste säga att Carro gör ett himla bra jobb med den ponny, han är fhelt galet fin, skulle int tacka nej om jag fick förfrågan.
 
Kommer film, från när jag red Chuck imorgon, nu ska vi sova och imorgon är den dagen vi inte vill ska komma, hem resan. Carro ska flytta till Lidköping har jag beslutat. 
 
 
 
 
 

Pepita repris

Ni som följde min gammla blogg vet lite kanske om Pepita, men jag tar det från början så ni hänger med.

 

Den 21 januari åkte jag och mamma till Jönköping för att provrida Pepita, jag hade inte så stora förväntningar alls. Det räkte för min del att komma in i stallet och se henne så ville jag ha henne. Jag provred henne säker över en timma , ville inte sluta rida denna underbara häst, mamma såg klart och tydligt att jag ville ha henne. På väg hem säger mamma jag gillade allt med henne förutom hennes ögon.. Mamma ringde ägaren 10 minuter senare och sa att vi skulle ha henne, det var med provridningar som var på gång så vi fick ta ett snabba beslut. Jag trodde jag skulle sprika så mycket ville jag ha henne. Men det tog en månad inna vi fick besiktning . 

 

Den 20 februari åkte jag till skolan en kortis på morgonen sen klockan 11 kom pappa med transporten och bilen för det var Jönköpin som var på listan, vi åkte och hämta mamma med. När vi kom fram till stallet där hon bode var jag nog den lyckligaste tjejen på jorden. Vi lastade och packade i alla hennes saker. Åkte till kliniken för besiktning. Hon hade inget fel på något förutom på det sista saken och det viktigaste av allt , ÖGONEN det visade sig att hon hade grå star på höger öga, men det konstiga var att man inte märkte något. Jag grät så mycket inuti mig , vågade inte vissa något. Men mamma ringde runt till lite folk och sa som det va. Och mamma frågade ägarna fall vi fick låna henne och ha henne på prov och se hur det går. Dom skrev ett lån av henne i två månader. Så jag fick med henne hem. Allt rullade på och ingen märkte att hon hade dåligare syn på höger öga. Hade med henne på två hoppträning och det gick super. Efter en månad så hoppade jag hemma hos bianca en bana på 110 (på söndagen) .

 

Sen rasande allt:

Jag kom hem från Bianca och mamma sa att vi hade fått en tid i skara för att kolla upp hennes friska öga, fall man skulle kunna köra på det, eftersom hästar kan faktist klara sig på ett öga, faktist ganska vanligt nu för tiden, händer att de opererar bort ögon med. 

 

Tisdagen: tog jag ledigt från skolan och jag , mamma och pappa åkte med henne till skara. Första testen visade inget så dom tog drop i hennes ögon så hon fick stå i 1 timma, vi passade på att åka och äta. När vi kom tillbaka fick vi gå in med henne i ett rum. Då visade det sig att hon hade en linc losning på vänster öga... Det ögat vi trodde var frisk. Vissade sig va lika dåligt som de andra.  Alla vetrinärer kom på kö för att se i hennes ögon, dem hade aldrig sett något liknade. Alla sa jag fattar inte hur du ens kan rida denna hästen, hon ser ju inget . Och dagen innan hade jag hoppat en bana på 110. Det går inte ihop. Veterinärerna blev chockade när jag sa det. Det enda dom sa, HUR HUR ? HUR KAN DET VARA MÖJLIGT ?? 


Jag och mamma stog där och bara skakade på huvet, har inte sett min mamma så ledsen som då. Och efter den dagen fick jag inte rida min dröm häst på riktigt igen . ALDRIG. 

Har inte fatta vad som hände egentligen att jag fick tillsägnigar att inte rida henne. Nu är det nästan 2 år sen och jag tänker på henne varje dag som går, på ett sätt hade jag aldrig hafr Bonzy nu och jag hade aldrig kommit så långt som jag och Bonzy kommer göra. Men mer känslan och allt som hände var hemskt, vet inte hur många sömn lösa nätter jag hade, var nära på att sluta rida med. Hade ingen ork varken i skolan eller att rida. 

Men det viktigaste av allt är att hon mår bra nu och de gör hon, hon går hos sin ägare och har ett undrabrat liv, dock kan man inte ta föl på denna underbara häst för att hennes sjukdom är smittsam. 

Min högsta dröm är att en dag få se henne hemma i hagen igen, att mamma köper henne och jag bara får ha henne och bara se henne, går inte att beskriva den känlsan och kärleken vi har tillsammans. Jag vill ha henne tillbaka!!!!






Inspiration

Lotta Björe gav mig verkligen inspiration när hon pratade om sitt liv och andra bra saker som är bra och roliga att veta, hon pratade mycket om målsättning och vart man vill komma.

Att man skulle skriva ner hela året med sin häst:

Skador Vilo perioder

Tävlings resultat

Tränings resultat

När det gick som bäst, och varför?

När det inte gick alls, varför?

Sammanfatta hela 2013 och komma fram till varför osv, sätta nya mål för 2014 så det blir ett bättre år, och se till att de dåliga sakerna inte händer. Dem orden va mycket inspirerande och ska absolut göra det, blir kul 2015 sen och se hur det faktist funkade, göra dem bästa förutsättningarna. Sen pratade hon mycket om själva teamet. Hur man skulle arbeta tillsammans så alla slutligen bli nöjda och så det funkar.

Tex: när du kommer ut på en tävling ska mycket saker göras, att man delar upp och får olika uppgifter så det flyter på. Ska verkligen prova de sakerna och se hur det fungerar på just min ponny och familj. Tränat för Lotta under en helg och hon är verkligen super bra tränare, hon jobbar med målsättning från träning till träning, instruerar och förklara mycket tydligt, rekommenderar henne stark, hon åker runt i Sverige och har kurser, missa inte det Lotta Björe kursen förra året :

 

Dag två i Kalmar

Klockan ringde precis och vi ska gåupp och äta frukost, sen tar vi.
bussen till Öland där chuck bor och rida han, sen klockan 2 ska vi åka till Nisse och bianca ska får rida han, så himla kul för henne. 

Igår cyklade vi runt i typ halva Kalmar, hon visade ridskolan KBF, henns skolor osv, en jätte mysig stad, får se lite mer idag när det inte är mörkt. 

Vi började även med en ny design och header som kommer komma upp ikväll någon gång, intressant?
Hörs under dagen 

Caroline och chuck får stå för bilden idag





Kalmar

Jopp som ni läser så är jag faktiskt i Kalmar ändå, vi lovade Carro att vi skulle komma och vi håller vad vi lovar. När vi kom hem från Falköping så satte vi oss direkt framför datorn och bestämde oss för att boka nya biljetter, fast från andra ställen och 1 timma senare. Slängde i oss maten och tog våra saker och var allmänt YOLO.

Från Lidköping till Herrjunga, Herrjunga till Göteborg, i Göteborg hade vi 1 timmas väntetid så vi passade på att äta och gå på toa. Köpte med oss lite mat som vi skulle ha på tåget, tåget tog ca 4 timmar, segt men det funkade. Så nu är jag alltså i Kalmar ändå, trodde inte det när vi åkte hem från Falköping,men vi fixade det. Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda, men kul kommer vi ha, ska verkligen njuta med denna tiden med bästa Carro, vi träffas för sällan, men blir nog så när man har det avståndet ifrån varandra. Imorgon ska vi få prova att rida chukis och det ska bli super kul, han är inte den typ av ponny som Bonzy och då blir det ännu roligare, ser verkligen fram emot det. Han är nog en riktigt rolig ponny, det ser han ut att vara iallafall.

Och imorgon ska vi även hälsa på Nisse, Biancas gamla c-ponny, red han lite då och då, startade några tävlingar. Super go ponny och det ska bli kul att träffa han igen, och se hur han har det nu hos nya ägaren, det va ju ändå 1,5 år sen han såldes.

Bonzy vilar till jag kommer hem, sen rids han två dagar sen tävling, sen är typ lovet slut.. Vi tror att han hade sträckt sig i hagen eller något med skoningen, men huvudsaken är att han mår bra nu. Min fina prins

Vill tacka min underbara mamma och pappa som verkligen ställer upp för mig, betalar och kör mig i ur och skur, sjukt tacksam över det. Såg på mamma igår när jag va ledsen att vi inte kunde åka att hon med blev det, hon vill verkligen att jag ska ha kul och träffa mina vänner, pappa ställde upp idag och körde 2 timmar i onödan men ingen kommentar på det, tack världens bästa föräldrar. Älskare er och vet inte vad jag skulle ta mig till utan er.

Bild från tåget

 

 


Ingen Kalmar ingen Carro

Så trött på detta, hela lovet är nu förstört, denna längtan som har varit och sett fram emot vi bokade biljetterna. Vi fick inte åka igår eftersom det va storm och allt blev avstängt, okej men vi åker idag istället. 
Vi hittade ett tåg som gick från Falköping, min pappa ställde upp att köra oss dit, 1 timma i bilen. Kom dit och pratade med han som stod i kassan och att våra biljetter skulle lösas in, han sa att det inte fungerade, vi provade och boka ny biljetter, står då att tåget inte går. Jo det går, tåget va där.... Fick sätta oss i bilen igen och åka hem, 2 timmar i bilen bara borta, ca 1000 kr bort. Kul jävligt kul, 

Lovet skulle vara så perfekt, så underbart och inget skulle bli dåligt. 
Tack vare denna stormen blev allt förstört. Jag och Bianca ska åka ner snart, ta tåget på en Torsdag och åka hem på Söndagen, det tar vi en helg när vi inte tävlar. 

Så arg och besviken på detta, SJ sa att vi skulle få ersättning och allt, det skulle lösas och att vi ska få åka idag... 

JAG HATAR ALLT SOM HAR ATT SJ ATT GÖRA, DRA ÅT HELVETE.

Jag vill bara en sak, jag vill bara vara hos Carro NUUU, men det gör inte, stormen förstörde detta, tack 

Ursäkta för detta inlägget, men kände att jag behövde skriva ut mig, så ledsen. 

Hörs sen, ska komma på dn lösning hur vi ska komma dit. Nu försöker vi boka nya biljetter, vi ska ner, och jag ska träffa Carro, detta ska gå. Göra sen, då jag är i Kalmar. Pungt 




Kärlek till er alla









ingen kalmar idag......

så otroligt ledsen, orkar inte....
Kalmar resan blev inställd, för att stormen är på gång. Våra föräldrar släppte oss inte.. Men imorgon åker vi, dock en dag mindre i kalmar... 
Vill till Carro nuuu
 
Ikväll kommer mina brudar, Jenny,Ella och Bianca, vi ska äta pizza och dem ska sova är och vi ska bara mysa, sen imorgon åker vi.
Ska köpa nya biljetter ikväll så vi åker nån gång imorgon. 
Surt att dagens biljetter bara går.. pengar bara försvinner. 
 
Jag och Anima i somras: 
Hon är även tillsalu
 
 
 

Kalmar dagen är här

Äntligen är det Måndag, ca 4 timmar kvar til jag åker in till stan till resesentum och tar bussen till Skövde. Tror att vi kommer få problem när vi kommer till avsta för att dem sa att dem skulle stänga av tågen för det ska bli storm, men då får vi åka buss istället, så allt löser sig. Inga problem. Självklart va det denna dagen det skulle bli storm. AJA sånt händer.
 
Kommer inte blogga mer under dagen vad jag vet, kanske är wifie och då kan ja blogga. Har nästan packat klart allt, ska nu ut till stallet och mocka och sen in och äta, fixa det sista och sen är det nog avresa som gäller. Galet taggad på Kalmar nu.
 
Vad ska ni göra i veckan?
 
Bilden när carro var hos mig i somras
 
 
 

Fury

Tog en tur på herr vit idag, galet vad mysigt det var, fick tillbaka alla minnen vi har tillsammans. Har ägt han i lite mer än 5 år, asså fattar ni 5 år.
Han är lika pigg och hoppig som vanligt, älskar hans motor och vilja, bam vad det gick, ska verkligen rida han mer när Nora inte rider han, för han är verkligen rolig. Och mycket att arbeta med. Skulle vilja tävla han med men för ca 1 år sen så bestämmde jag mig att det va sista tävlingenm där levererade vi och vann våran sista tävling, och det sista seriösa vi hade tillsammans, vann vi och ägde allt och alla. Tror det var bra för oss. Han som har lärt mig allt jag kan idag, tack vara denna underbara ponny som jag alltid kommer att älska.
 
Om ni undrar vem som rider han nu så är det Nora, 9 år och har ridit han i ca 1 år, sjukt duktig och cool, dem passar som handen i hansken, och det är farliga på tävlings bannorna. Sen rider jag han lite då och då, rider igenom honom och hjälper hon, för han är en svår ponny, väldigt svår
 
Tycker inte att jag ser stor ut på honom och känner verkligen ingen skillnad på häst stolek på han och Bonzy.
 




1 dag kvar till Kalmar

Är sjukt jävla lycklig, Bonzy vissade inget idag är och är super fin, red honom inte för att han inte ska behöva känna att vi kör på direkt, han vilat till Onsdag sen rider jag Torsdag,Fredag och tävling Lördag.
 
tror att bonzy blev skodd för hårt denna gången eller så har han gjort något i hagen, vem vet. han mår bra nu igen och det är det viktigaste. Tog en lång promenad med han och bara myste.
 
Ska börja packa nu, åker ju imorgon, gahaha, om ett dygn sitter jag på bussen till skövde och ska ta tåget vidare nån annan stans. Kommer ha det underbart och saknar min favvo.
Måste verkligen packa nu, ses senare
 
jag, carro och johanna
 
 

Valentiena & Ferrano

Kom och tänka på finaste Vallie och Ferrano igår, åhh vad jag saknar dem
Har några bilder från när jag red dem, finaste hästarna
 
R.I.P Världens finaste änglar!
 
Ferrano: 
 
Valentiena :
 
 

Bättre sent än aldrig

 

Min Lördag

Vaknade upp hemma hos jenny och vi hade en jätte mysih kvöll och träffade lite folk, åkte hem runt 12 och myste med Bonzy älsklingen och sen åkte jag till LRK med Bianca för att hon har en Lotta Björe kurs, ska även med imorgon dit. 
 
Lotta inspererade verkligen mig idag, och fick nya krafter och faktist ork. Behöver det nu för att vilja stana kvar i denna sport, känns som att det går hur bra som helst och sen tar skador över, orkar inte det.
Men det är inte så farligt och tror att jag kan vara med och tävla på Lördag, kommer skirva ett enskilt inlägg om vad som har hänt när jag själv vet. Jag vet lika mycket som ni, och det är inget. Och det är jobbigt, att hästar inte kan prata suger!!!! MIn älskade Bonzy 
 
Åkte hem och mockde stallet och borstade bonzy i lite mer än 40 min, myste och hade almänt mysigt. Går inte att beskriva med ord hur mycket han betyder för mig, han ger mig all ork och styrka för att faktist orka med livet. Nu låter det som jag har ett hemskit liv men det har jag verkligen inte. Men allt med skolan och faktist ha en fritid och en livs sak i samma grej. 
 
Saknar även denna tjejen, där brast mitt hjärta verkligen. trodde inte att jag skulle fortsätta med ridningen efter det. att uppleva det tog alla krafter och allt bara försvan, som tur var kom Bonzy och räddade mig när jag va i den stora svakan jag aldrig trodde jag skulle komma ur. 
 
Min älskade Pepita!!!
 
 
 

Gästbloggning

Hej alla Kajsas läsare,

Jag heter Ella, är 14 år och tänkte gästblogga lite här. 

Även jag håller på med hästar och äger själv tre (lite fakta bara sådär).

Jag träffade Kajsa under AW 2013 och tyckte direkt att hon var en glad person med ett skratt utöver det vanliga. Har fortfarande kvar det i huvudet, det står ut i mängden.

Under veckan på AW så lärde jag känna en tjej med ett positivt humör, en peppande personlighet och som har den ovanliga förmågan att glädjas med andra.

För visst är det så, många har visst glömt den egenskapen. Jag har nu varit på AW två år och har under den tiden träffat underbara personer, Kajsa är inget undertag.

Efter den här tiden så har jag enbart pratat med Kajsa genom internet men hoppas verkligen att jag snart kan träffa henne igen, saknar allihopa ifrån lägret.


Nu hoppas jag att allt med Bonzy blir bra, blir verkligen ledsen med Kajsa för att allt inte går som planerat. Vill ju så gärna att allt ska gå bra, blir glad för andras framgång och håller mina tummar för att allt så snart som möjligt blir som vanligt och dom kommer på spåret igen.


Fortsätt läsa den här underbara bloggen nu, det gör ni rätt i! Kajsa är en superhärlig person precis som jag upplever henne både genom bloggen och i verkligheten. 


Ha det jättebra allihopa och om ni är intresserade på vem jag är så kan ni kolla in på :
www.teametella.blogspot.se 



HELVETE

Orkar inte blogga mer idag, skriver imorogn vad som har hänt...

Min älskade <3 




Fredag

Äntligen fredag.

Bästa dagen på hela veckan, idag har vi bara haft roliga lektioner, godis och lek, hihi känner mig om 6 igen. Idag ska jag ta tur i skogen sen ikväll ska jag umgås med mina underbara vänner. 

Nu är det en dag mindre till Kalmar, kommer bli så fett. Längtar som fan till min älskade vän, var ca två månader sen, kommer nog börja gråta när vi träffas igen. Baby 

Jag och Cantadou igår : 




Bonzy idag

Torsdag är det idag ja.
Hade en bra dag i skolan och provet gick bra.
Efter skolan hängde Bianca med mig hem och vi red till kyrkan med Gabriella och red i den paddocken. Hoppade och det gick bra, han va mjuk och fin, det små regnade och blåste, halv mörkt men han va duktig och fixade det super.
Paddocken är så grymt liten så man hinder inte svänga före man måste svänga igen känns det som. Så man får passa sig, hoppade en oxer på 120, kanske va lite högre. Jag vet inte och bryr mig inte
 
Åkte sen hem till Bianca och red Cantadou för hon ville och orkade inte det, ställde upp helt friviligt, älsakr att rida nya och anorlunda hästar från mina egna. Red ett bra pass på han och allt kändes bra. Han är en häst med mycket motor och egen vilja, kände mig vädigt lite på att hanmen det va jag säkert inte, vi jobbade bra ihopp och det va kul att rida han igen, va ju typ ett halv år sen jag red han fösta gången. Tog några små skutt på han idag med. Vill verkligen rida han mer, blir såååå sugen på storhäst asså!!!
 
film från när jag red Cantadou kommer snart, Binaca fixar det håll koll på bloggen nu den senaste timman. Sista dagen i skolan imorgon på en vecka, åhh detta behöver jag!!! wieeee
 
Här är filmen från mig och Bonzy idag, endast 8 sekunder men något :

 


Bra saker att veta om mig

... Är väldigt bra på att prata, fort, högt och mest 
 
... Plugga är ja så pinsamt dålig på
 
... Godis är livet 
 
... Saknar hadbollen 
 
... Vill inte vara singel
 
... Jag är berode av allt som har med mobil/ipad/dator att göra
 
... Mitt favorit ämne i skolan är idrott 
 
... Jag har sveriges största kinder!!!!!!!!
 
 
 
 

Onsdag

Var verkigen länge sen jag hade en sån kul dag i skolan.
Min klass är bara för underbar ibland asså, ver en kille från teather sak som va med oss idag i ca 2 timmar och vi gjorde massor av olika saker, fråga är om jag någon sin har skrattat så mycket? Helt sjut vad vi skrattade och ade kul, bara älskar in klass efter denna dagen, men seriöst alla har blivit jätte tajta nu i 9, varför vet jag inte, men det är as najs. 
 
Fick inte nån plats för Johan idag men det var nog bara bra, tog en lång mysig tur i skogen istället, fixade massor av saker som är till salu, så om ni kollar lite längre ner i bloggen så ser ni allt. inga WOW saker men lite saker. Tror att det kommer mer i helgen. Ska gå igenom allt och se vad jag behöver och inte. Har pluggat nu sen kolckan 8, har alltså suttit i köket i över 2 timmar och gjort den där dumma musik skite. Tror jag kan allt nu. Asså vem bryr sig musikhistoria? vem vill veta vilka som skrev vilka låta och blbbl, orkar inte mer av detta nu, ska göra provet imorgon och sen lämna dett för altid. Ska fixa lite till sen ska jag gå och lägga mig. 
Veckan för mig ser chill ut, inget stort kommer hända eller ske. haha 
Ska nog gå och lägga mig nu för vet inte vad jag skriver. 
 
Godnatt!
 

Bloppis

Nu säljer jag lite saker som jag inte behöver och inte använder. Skriver lite om det, tex stolek,pris när jag köpte den och mitt pris och hur mycket det är använt. 
Först till kvarn, bud om flera är intresserade. 
Köparen står för frakten. 

Om du är intresserad av detta kan du kommenterar detta inlägg eller kika mig på : kajsatobiasson eller Facebook : Kajsa Tobiasson 

Achenträns Hunter Claridge House: 
Stolek : Cob (passar B till D ponny, säkert liten storhäst) 
Använd mycket men väldigt väl vårdat
Ny pris 500 kr 
Mitt pris 200 kr 
Färg : svart 
INTE PANNBANDET SOM ÄR PÅ BILDEN


Achenträns Golden Medal
Storlek : Cob ( passar B till D ponny, säkert liten storhäst)
Använt: 4-5 gånger, ser omvänt ut. 
Ny pris: 700 kr 
Mitt pris: 500 kr
Färg: svart
Himla fint träns, använder det dock inte därför jag säljer det, annars hade jag gärna haft kvar det. 


Förbygel Claridge House 
Storlek : Cob (passar nog alla sorter av häst) 
Använt : 4-5 gånger 
Ny pris : 600 kr 
Mitt pris : 300 kr 
Färg : brun 
Ser helt ny ut. 


Pannband
Storlek : Ponny/Cob 
Aldrig använt
Ny pris: 200 kr 
Mitt pris : 100 kr
Färg : svart med silver/röda pärlor 



Säkerväst Trop:
Storlek : xs men har spännen så kan bli mindre och större, passar mig, säljer den för att jag fick en ny. 
Använd: under 1 år, men hel och fin 
Ny pris : 800 kr 
Mitt pris 400 kr 
Färg : svart 


Kavaj
Storlek : 36-38 
Använd : 10 gånger 
Ny pris: vet inte
Mitt pris : 100 kr
Färg : svart












Onsdag

Veckan börjar komma mot sitt slut, snart helg och lov. Galet taggad till detta lovet nu, kommer ha det bättre än bäst. Träffa min älskade vän och älskade Nisse igen. 

Ikväll hoppas jag på att få en plat för Johan i hoppningen, jag har ju bara reserv plats där så jag får en plats när ingen kan. Annars får det bli en lång Tur i skogen, men vill verkligen ha dn plats. 

Nisse är Biancas gamla c ponny som såldes till Kalmar för lite mer än 1 år sen, red ham ganska mycket under dem åren bianca hade han. En rikgit fin ponny, tävlade han några gånger upp till felfria 90 cm. Ska bli kul att träffa han igen, sakanr han jätte mycket även fast han inte var min egna, men vi hade en kemi som va rikgit bra. Gillade verkligen han. 

En gamal bild på mig och Nisse 




Bonzy boy


Super bra

Som jag sa i tidigar inlägg så va bettet grymt, och det är det verkligen med. Endast ridit på det en gång men kände en sån stor skillnad, coolt för så mycket har jag aldig känner förut, bara på att bytta bett. 

Tränset va även super, han va super snygg i det med. 
Mycket nöjd över dem sakerna vi köpte. 

Fick en dålig bild på det, men här ser ni iallafall....







Galet bra träning!

Shit vad ponnyn levererade idag, WOWOWOWOWOOW 
hade det nya tränset och bettet och gud va fin han var, bettet va verkligen så bra. Rekomenderar starkt till alla er som har starka hästar och som inte alltid vill jobba igenom helt i båda sidorna, fick verkligen igenom han rikgit rikgit mycket, och han var som smör när jag travade av han, svettig som tusen var han med. Synd att i te rebecca såg detta idag, skit vilken wow känsla kah fick.
Pälsen ska av igen snart, var mindre än 1 månad sen ja klippte hela han behövs verkligen klippas igen 

Kommer lite bilder från idag, filmen håller på att ladda upp, vårt internet är jätte dåligt, hoppas den laddar upp idag. Annars får ni se imorogn när jag kommer till skolan. 

Kolla även hur snygg han har blivit i sin kropp, BAAMM 





Ändringar

Min dressyträning blev precis inställd för Rebecca blev sjuk, så ingen träning för henne, men vi åker dit ändå och rider ett pass i ridhuset eftersom vädert är så himla dåligt. 
Kom även hem två timmar tidigae för att vi var på UG med klassen och när det var klart fick vi åka hem. Var hemma för cirka 1 timma sen, ska snart gå ut och fixa iorning Bonzy och sen åker vi. Ska prova nya tränset och bettet idag tänkte jag. Film kommer senare ikväll om det blir någån bra. 
 
Biljetterna är klara för på Måndag åker jag och Bianca ner i Kalmar till Carro från Måndag till Torsdag, detta lovet kommer vara så grymt, och sen på Lördagen tävlar jag. Jätte taggad till detta nu. Kommer bli fett som man säger i skåne. 
 
Har en lite fråga, nån som är sugen på att gästblogga hos mig, och jag gästblogga hos er, släng in en kommentar!
 
Jag och finaste caroline 
 
 
 
 
 

Tisdag

Idag står dressyrträning på schemat, rider nog första gången inne idag, bli kul och se hur han reagerar på det. Ska nog inte vara några stora problem. Min skoldag är som vanligt, tidigt till sent. 

Sitter nu på bussen mär jag skriver detta, vet inte riktigt vad jag ska skitbra mer, finns typ inget kul att veta om, så jag återkommer under dagen, 

Ha en fortsätt trevlig tisdag! 

Senaste dressyrtävlingen i grästorp LB. 




3 tävlingar kvar i år

Som rubriken lyder är det endast tre tävlingar kvar i år, jag och Bonzy som precis har kommit igång med, ska inte klaga för dem vi har haft men skulle vilja ha lite mer än 5 kvar. Men nu är det som sagt inte så tyvärr. 
Har tre stycken kvar och tänkte berätta lite om dem. 
 
v.44 :
Tävlar jag på hemma klubben LRK LB-LA reginonallt och det känns inte som några problem, hemma och allt, hinderhan hoppar hela tiden.
Satsar i LB som vanligt och rider på nollan i LA. Kommit på att det är ett väldigt bra system så det håller jag fast i. 
 
v.46 :
Tävlar jag på Kyrkobackas Pay and Jump, där har jag med hoppat väldigt mycket och känner mig tryg och bra där, hoppar först en LA (110) och fall det känns bra där debuterar jag msvb (120). Men om inte första LA känns bra så rider jag den igen, och ger mig inte på msvb för den gången. 
 
v.47 : 
Tävlar jag på grevagården igen. Svenska mästersakpet går även där sen helgen, tävlingarna börjar torsdag och slutar Söndag. Jag ska bara dit på Söndagen och hoppa en LA, känns som ett lagom slut på året. Inte bara hoppa LA fyra dagar i rad, nej en dag blir bra för oss. Där rider jag bara på nollan. 
Roligaste med att vara där på Söndagen är att vi får se finalen i SM 2013. 
 
Känns som detta kommer vara helt fantstiksa tävlingar och att vi verkligen slutar på topp 2013 och skitar vi  ännu längre 2014. 
 
Nån av mina läsare som ska på dessa tävlingar?? 
 
Här kommer de filmer från de två senaste tävlingarna : 
 
 

Allt i ett

Min dag var som alla anda måndagar i mitt liv typ, gick till skolan tidig morgon och slutade sen. Jag, Bianca och Jenny gick på stan efter skolan och kollade på jeans och åt, myste så, träffade även min efterlänktade vän tilde, sötis. 
 
Bonzy vilar idag för att han fick nya skor i morses, gjort stallet och spånat och bara pysslat i stallet i lite mer än en timma. Myste med hästarna och fixade lite mer. 
 
Inte så jätte rolig dag som sagt, ska nu sätta mig med datorerna och ipaden och bara blogga och fixa, kolla hästnet och bara mysa i detta höst vädret, blir nog även lite plugg lite senare ikväll. 
 
Kommer ett läst värt inlägg snart om det som är kvar på 2013, kolla bloggen om 1 timma igen, så är det uppe!
 
 

Vilka är mina läsare?

När jag har bloggat i perioder har jag altid undrat vilka det egentligen är som läser min blogg, och varför dem läser den, något som ni skulle vilja läsa mer om, något jag ska publicera igen eller något liknadnde.
Snälla alla ni som läser min blogg kommentera och länka eran blogg så lovar jag att kolla in där och lägga en kommentar vad jag tycker om din blogg, skriv gärna vad ni tycker och vad jag saknar och vad jag gör bra. 
Ber er om detta för att bloggen ska bil bättre och roligare att läsa! 

Tack i förhand 

Alla kommenterar och länkar era bloggar!! 




Visste ni att

... Jag har alltid stökigt rum 

... Jag har haft F i engelska (inte längre)

... Har haft en dressyr period 

... Hatar verkligen dressyr nu blääää

... Jag vill ha en till d-ponny 

... Min andra halva bor i Kalmar 

... Önska att jag var kortare och mindre 

... Mat är det bästa här i livet efter Bonzy 

... Min dubbelhaka är min identitet 




Så va dena helgen över

Vaknade klockan åtta imorses och hade sovit i 11 timmar och det behövde jag verkligen, bloggade lite lätt åt frukost med mammi och sen kom bianca och hämta mig för att vi skulle till lrk nationell och kolla på alla duktiga ekiperas. Åkte hem runt 1 igen och då satt jag och mamma och kollade hästnet och myste lite, pratade lite om framtiden och hur det kommer se ut, vem vet. Kommer det en ny sjärna till mitt stall??  (Hemlis) 

Jag mamma och pappa fick ut och mätte ut padocken för den ska börjas med nu, gjorde stallet och sen gick jag och mamma en lång promenad med Bonzy boy, han tyckte de va skönt att bara komma ut och stärka på sig. Efter promenaden va jag i stallet och myste med Bonzy i nästan 1 timma, borstade han, skämde bort han med godis och sa till han att jag älskade honom och han är bäst. Ham fick öven inviga fåran nya lösdrift och gå i den hagen som det finns gräs i, han total älskade det.

Ätit kvällsmat, kollat på världshoppningennoch har haft en allmänt bra söndag. Skolan kör igen imorgon som vanligt, har ett musik prov på torsadg sen inget mer, se tar jag lov. Då ska jag och bianca ner till Carro i Kalmar och det kommer äga, även tävla LB- LA på lördagen.

Ska nu umgås med familjen detskata av kvällen l h tagga till solsidan som börjar om 35 min igen, nya avsnitt, älskar solsidan. 

Ha dn fortsatt trevlig söndag, gott folk

Sakanr att rida matcho, en helt fantastisk häst, som bara ville lära sig mer mer mer, kul att rida nya hästar och jag vill verkligen ha en häst till och det bet mammi om, och hon håller med mig, får väl se vad som händer som sakt. Hihih hemlis 




Shopping på skarahästsport

Ett nytt dyone träns: 
Dyone working collection 
Pris : 1099 kr 



Nytt bett som jag inte får tävla på, bara träna på, hjälper mig eftersom har är så stark, mjukgör hästen och blir mycket snällare i munnen, mycket snällt bett men inte tillåtete att tävla på för ponny synd för alla säger att det är ett jätte bra bett :
Scourier bett. 
Pris 249 kr 







Min lördag

Åkte som bestämt klockan åtta och amandA och dem hängde på, men sin transport, kom till grevagården nån gång runt halv tio. Vi gjorde allt som man gör när man kommer till en tävlings plats. 

LC va precis klar när vi hade gjort allt så gick banan och kollade på b-ponnyerna och några c-ponnyer, lastade ut och började rida. 

LB: framhoppningen kändes jätte bra och fick några riktigt bra språng, dock va han vidrigt stark och hoppade i luften som han aldrig har gjort förut, så fort han kommer in på en framhoppningen taggar han upp till tusen, super kul att han vill. Inana va han den lugna ponnyn man fick rida, nu får man istället hålla i sig. 
Red LB med ett bra flyt! fick ett ner på 2 och anledningens att han var för stark, kraftig sväng och stark ponny lede till ett ner, hoppade alla hinder felfrit förutom sista hindret i omhoppningen då den andra tjejen som rider där inne rider igen mitt mål galopperandes mot mig när jag skulle hoppa det hindret. Bonzy saktade ner och blev tveksam och vi fick ett pet, lägg märke till det i filmen i LB. 
Annars va det jätte bra runda och han tittade inte på något. 

Sen va det gp ponnyn och detta 50 starter så det tog sin tid, vi åt kollade på lrk ryttarna och va inne på skarahästsport för de hade en butik där, fick med mig ett nytt dyone träns och något bett som hon tyckte jag skulle ha på han eftersom han är så stark. Dock inget bett ja får tävla på. Ni får bilder sen. Efter det besiktade vi hästarna och gick banan. Kollade på några ekipera och sen lastade ut. 
Ett grattis till alla som gick vidare i gp, kände två. Super fina ritter. 

LA: hade jag bytt bet till mitt pesoa tack och lov att jag hade med det säger ja bara. Han va himla lung och mjukgjorde. När jag bytte ridhus till framhoppningen så va det igång igen, en ponny som studsade drog och va allmänt cp. Jopp min ponny det, efter några språng på sockerbitarna lugnade han ner sig igen, tog några språng på hindrerna och damn va han hoppade, så fräsch!!!! 
Inne på banan taggade han upp igen och fick ett himla flyt, hoppade 10 hinder felfrit och 2 jag rev. Bara den där lilla ponny kan lära sig att lyfta i alla lägen så kommer vi bara farliga. 

Super nöjd över dagen av bonzys insats, min lilla prins är så duktig, eftersom det inte blev några rosetter med hem så fick han ett nytt träns. Det va han värd. 

Älsklige förra sommaren :







Underbar dag, helt död

Gör ett jätte snabbt inlägg, kom hem klockan åtta och åkte åtta i morses, kalt och segt. Jätte trött, ska sova nu. 
Filmen har kommit upp och ni får nöja er med det så länge. Mer imorogn 

Godnatt 

PONNYN ÄGDE IDAG!!! 



LB -LA grevagården


Tips på c-ponny som är tillsalu

10 årig maxad c-ponny, tävlar msvb (110) hoppning och LA dressyr, mycket trevlig och fin, ridit han en eller två gånger, rikgit rolig. Om du letar ponny tycker jag att du absolut ska koll på han. 

Annonsen hittar ni här : http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=761066

TÄVLAS I GREVAGÅRDEN IDAG!! 





Godmorgon och hejdå




Tävlings fixet klart

Jag är klar i stallet för kvällen, har bara mina saker kvar, men det tar jag nog imorogn bara. 
 
Bonzy va idag väldigt väldigt pigg, shit säger ja bara, mer studds än skritt, självklart träffade vi på älgen med så han blev helt cp och blåste upp sig och va alämnt cp, haha för en lite älg typ 500 meter bort. Red igenom honom lite lätt och det känndes super.
Fixade han och sen satte på han sin pjamas och sina lidonr/skydd som jag alltid har dagen inan tävling.
 
 
Packade trasnporten och putsade all min utsrustning förut stövlarna för dem ska jag göra nu. Galet taggad till imorgon, känner på mig att det kommer bli en lyckad dag. 
 
Nu måste jag skiva klart min inlämning som ska vara innen inan 00:00 inatt, blä för skolan, sen ska ja pusta mina stövlar och checka så allt är rent och fint, hänga fram kavajen och ta fram passet så vi inte glömer det, som vi gjorde en annan gång, haha vi fick vänta. Som tur hade vi inte kommit från Lidköping, men änd liksom. 
 
Ska skriva några tidsinställningar till imorgon så bloggen inte dör helt över några timmar. Och ni vet ju varför ja inte bloggar med imorogn.
 
Har fått väldigt många lycka till, så gulligt av er, blir så glad. 
 
 
 

Planering och ridning imorgon

Tänkte skriva lite hur jag känner inför morgondagen och hur jag ska rida för att det ska bli så bra som möjligt. 

LB: ska jag inte gå in för att vinna utan att jag ska rida fina vägar och ett bra tempo, känna på han och hur han är i kroppen för dagsläget. Klart att jag ska rida omhoppningen och köra på men ska inte ha som mål i klassen att vinna. Mer lugn start på dagen. Första starten är han altid lite försiktig och vägar inte helt snlapna av. 

LA: ska jag rida nollan, tänka på fina vägar, bra möjligheter för Bonzy, rider i ett snäpp fortare än LB för då hoppar han bäst. Bara tänka fram och ge han dem bästa. Kommer nog bli super. Men imorogn sätter vi nollan i LA. 
Föra LA rev vi sista hindret, det va surt riktigt surt, men sånt som händer ibland. 

Vi planerar att åka från Lidköping runt 8 och då är vi framme i grevagården lite efter 9. Tävlingen startar ju med LC så jag rider ju inte dem fösta starterna. Kommer bli en lång dag, men kul och bra kommer de vara. Jag och min kompis amanda åker tillsammans, eller vi har hästarna i stallen brevid så vi åker samtidigt så vi har någon på vägen. Hon rider med LB - LA med sin c-ponny, han är även tillsalu så kan länka han i ett annat inlägg. 

Outfit : på mig : gpa hjälm, race save väst, John Whitaker kavaj, tretton Falsterbo stövlar. Vita jacson ridbyxor
Bonzy : design på LO schabrak med luva. Soft up brun/svart , horze benskydd, och alla övrig utrustning. 

Fick ni veta lite mer om morgondagen, och jag kommer höra av mig ikväll, ska försöka göra några tidsinställningar tills imorogn, kanske bloggar från plats med, får väl se. Hörs ikväll 

Här ser ni även min outfit på bild : 




Fredag

Älskar dena dagen, bästa dagen typ. 
När jag kommer hem från skolan idag ska ha rida,putsa,duscha bonzy och packa allt, hovsalagaren kommer på måndag isället för det blir bäst så, så det inte blir något så han inte kan tävlas på lördagen, aldrig hänt inanan men varför inte köra på säkerheten, hoppas ni får en underbar fredag. 
 
 

mål 2014

Funderat länge på mina och bonzys mål in för 2014 och har nu kommit fram till att vi ska kvala msvb (120) och rida det året ut, vet inte riktigt om han har den styrkan att rida msva (130) än, han är ju bara 8 år och han växer och utvecklas väldigt mycket, eftersom han bara har blivit tävlad i lite mer än 1 år så har ha kommit väldigt långt på den kort tiden. 
 
Att sitta här idag och säga något sånt känns konstigt men ändå grymt för att jag har något att jobba på och satsa till, LA :a nu känns inte som något stort problem för oss någon stans, vi lytter lätt igenom bannorna. 
 
Har känt det nu de senatse gångerna nu när jag har hoppat att höjden är det minsta problemet hos oss, problemet är att han ska låta mig bestämma avståd och fart, han vill gärna ta hand om det själv men det får han inte. Har även fått höra det välilgt mycket nu på det senaste att vi har blivit väldigt fina tillsammans och att vi är oslagbara och det är bara ett tids fråga innan vi rider SM, asså fattar ni att folk säger det, inte bara 1 person utan 10 tal, och får nästa en tår i ögat varje gång, min egna ponny jag själv har utbildat till den han är idag, från inte kunna en galoppfattning till att äga precis allt på ca 1 år, är ändå ganska konstigt, kan nog inte tänka mig själv hur bra vi faktist har blivit.
Målen 2014 ska nog inte vara några stora problem tror jag, om allt flytter på som det gör idag så är vi där vilken dag som helst. Min ponny äger och det håller jag fast i. 
 
Filmer från senaste tävlingen LB-LA : han chillar igenom det med ett himla bra flytt, många fina språng, och sett skit pet på sist, men titta och njut hur fint han faktist går, min aldeles egna ponny : 
 
 
Här är filmen från förra onsdagen då jag hoppade hemma hos bianca, och tror det eller ej men slutade på 125-130, vi hade ett himla bra flytt och han hoppar som aldig förr : 
 
 
 
Och nej detta inlägget gjorde jag inte för att skryta eller något liknande, för det är så det är! 
 
 
Jag älskar dig Lidens Bonzei 
 
 

Hemma från Olivia

Haft ensuper mysig dag idag efter skolan, åker direkt hem till Olivia och vi chillade och red, fick rida soccan för andra gången och jag tyckte det gick ganska bra asså. 
Helt annan ponny om man jämför med min ponnysar 
, men rolig på sitt sett, hoppade lite små hinder som blev lite högre mot slutet, hoppade ca 110 på sötnosen, och hon bara flyger över, det enda hon behöver är mer självförtroende så kommer hon gå rikgt långt i hoppningen. 

Olivia red förre mig och det såg med rikgit bra ut, Olivia och soccan är väldigt fina tillsammans och passar super. 

När jag kom hem från Olivia skulle ja mocka stallet och fixa allt som måste göras, men min älskade pappa hade gjort allt, släppt in dem med, så gulligt av han. Åt med med den och sen hoppade jag in i duschen. Nu ligger jag i min säng och har allmänt tråkigt. Men kvällen börjar leda mot sitt slut. 

Såg att startlistorna hade kommit ut nu, det är 231 startande på lördag så det kommer bli en lång dag, men kul kommer vi ha, så taggad till 110 rundan asså. 

Här kommer några bilder från dagens ridning på soccan :











Jag är med och tävlar

Om ett ridläger på bästa stället i hela Sverige!! AW 

http://awsporthorses.se/



Torsdag



Godmorgon allihopa, en dag närmare tävlingen, asså galet hur taggad jag är, liksom har nog aldrig varit såhär taggad på en tävling, ser verkligen fram emot helgen. 

Idag har jag med mig två stora,tunga väskor som jag har alla mina ridkläder i, min hjälm tar typ hela mitt skåp, plus att jag har idrott idag, självklart allt på samma dag. 

Gårdagens outfit: 




Hoppträning

Vad ska jag säga, säger som alla anda gånger, JÄVLAR VAD PONNYN KAN HOPPA, får även höra det från min tränare varje gång, men, självklart kommer menet, mellan hindrerna kör han med mig, idag kan ja ju inte påstå att jag bestämmde varken fart eller hur vi kom på hindret, sines vad stark han är, me fråga är varför han bara är så på träning? 

Johan min tränare tycker iallafall att han hoppar allt med en lätthet, ingen skillnad på 50- 120 på min ponny, och det är ju super kul. Dock vill ja ju kunna bestämma över han, men det flyter på bra och allt går bättre från veck till vecka, ser verkligen fram emot lördagen nu när han hoppade de, sprången idag.

Fick några 120 språng, annars hoppade jag 110 bana i slutet och det känndes mycket bra till lördagen, dock inga bilder från det. Bara i början 

Blev ingen bra filmning idag, så ni får nöja er med 4 bilder ur filmen: 






Kajsa Tobiasson

Kajsa Linnea Tobiasson är hela mitt namn, jag är född 1998 och bor i Lidköping tillsammans med min familj, jag har två äldre syskon men de har flyttat hemifrån. Så bor bara med min mamma (eva) och pappa (joakim). Vi äger två stycken gårdar men jag bor på en av dem, där jag har mina tre ponnyer. När jag inte är i stallet går jag i skolan. Går på Dalängen och är inne på mitt sista år.

Jag är en person som är väldigt framot och är inte rädd för att göra saker eller lära känna nya människor, är känd över mitt fula skratt och tycker om att bjuda på mig själv. Är väldigt orädd och kan lätt säga ifrån om jag inte håller med. Men jag är väldigt snäll och vill inte någon illa.

Hoppas ni kommer gilla min blogg, ni kommer nog lära känna mig fort om ni läser min blogg, är samma person som sitter och skriver detta som i verkligheten. Min blogg kommer handla mycket om mina hästar såklart, träningar,tävlingar,filmer,bilder och allt som önskas.

 

Dressyr bilder del 4












Ändrade planer för morgondagen

Imorogn ska jag hem till bästa Olivia, det va ett tag sen vi umgicks känner jag, vi tränar och tävlar ihop men roligt att vara umgås med, ska rida hennes ponny soccan, och bara vara med henne, ska bli så kul!  :))) 

En söt bild på soccan och Olivia :

Här är hennes blogg : http://oliiviiagustavsson.se




Snart lördag

Så sjukt taggad till lördag så det går inte, min vecka går faktist fort, imorgon är det redan onsdag, och då har hoppträning på kvällen, taggad till det med för de var ett tag sen. Idag red jag ut med Nora en sväng till skogen som igår, jätte mysigt, båda hästarna skötte sig prima. På torsdag vilar Bonzy och jag hade tänkt att fixa sakerna till tävlingen, på fredagen ska han ridas,skos och duschas så har ju lite att göra, blir uppstigning tidigt på lördag morgon, måste åka från Lidköping senats kvart i 8, kommer även bli en riktigt lång dag eftersom det är gp ponny kval med, blä för det. Lite över 200 starter stor ja det var, det blir nog bra ska vi se. Hör av mig imorgon igen, ska nu plugga som alla andra dagar. Ha ha

Haha ovisas bild från pay and jumpen, bilden är väldigt ful, men här får ni se, HAHHA 



Måndagar suger helt klart

Idag bar det en sådär blä dag då jag kunnat sovit hela dagen, kom hem men bussen halv fem och då gick jag till stallet direkt, en lång mysig rid tur med Gabriella i skogen, gjorde ordning stallet och fixade lite och åt, ligger redan i min säng och chillar, känner att inatt måste jag minst sova 10 så är lite halv tråkig och säger redan godnatt, somna när som 



Söndagar!

Idag är det vekligen en mysig söndag, höst ute och varmt och skön inne, har redan hunnit med en hel del. Ridit hos Bianca så jag red markarbete med Nora, fick rida Fury lite med, sen hem igen, fixa stallet och nu har jag precis dushat och fixat mig och ligger och myser i min säng, lyssnar på musik från ipaden och bloggar från datorn. Ska plugga lite och sen kanske jag sätter på en film, helt enkelt bara helt lugnt.
 
Kom hem klockan 2 inatt efter jag och min syster hade jobbat, började 5 och slutade 1. Fick ihop lite goa pengar som jag sparar, har lite mer än 3500 som jag har jobbat ihop, blir att spara dem och sen köpa något som jag verkligen vill ha, vad vet jag inte men det får vi väl se, inte så mycket mer idag, kanske kommer upp något inlägg ikväll, får se vad jag känner för. Kanske kanske lägger upp dem sakerna ja köpte igår, får väl se om jag orkar.
 
Saknar mina älsklingar så mycket, på höstlovet ska jag och Bianca ner till Kalmar och vara hos Carro nästan hela veckan, kommer bli grymt, längtar såå
 
 

Suget till storhäst

På den senaste tiden har jag varit väldigt sugen på att köpa en till häst, inte en till D-ponny utan en stor häst, Vet inte varför vill bara ha något nytt och något stort. Vill verkligen inte lämna ponny tiden och det kommer jag inte göra heller utan att jag kommer vara kvar där till den dagen jag inte få tävla ponny längre.
 
Vill ha en stor häst för dem alla andra har det, få andra meriter, bli duktigare, ta mer ansvar, kämpa men någon mer än Bonzy, saknar att rida två hästar varje dag. Kämpa på lite större klasser än ponny tävlingar. Storhäst skulle vara så sjukt kul att ha med, men allt kan man inte få, men om jag känner min mamma rätt så kommer det nog hända, min mamma förstår mig och vill att jag ska lyckas med et jag vill göra och tycker är kul.
 
Om det nu skulle vara så att jag skulle få börja kolla och provrida storhästar skulle jag  ha en runt 160-165 som har mycket meriter som har gått de högre klasserna och som vet hur det ska gå till, att en nästa förmedlar till mig. Inte nån unghäst som jag själv ska rida in, NEJ någon som har gjort det tidigare och sen ska visa mig, en som blir min fösta storhäst som jag ska lära mig på. Någon riktig snäll och underbara storhäst. Kan väl redan påstå att jag kommer gratis in i storhäst livet eftersom Bonzy är som en storhäst i allt han gör och hur han rids, men även av ponny känsla.
 
Får väl se vart detta leder.....
 
Bilderna är från när jag red Biancas storhäst som är över 170 som har gått 140 med tidigare ägare:
 
 

Trodde aldrig att jag skulle säga detta

Men jag saknar att rida Anima och att kämpa ihop med henne, hon är ingen lätt ponny men det var det som gjorde henne rolig, att nästan bryta ihop i gråt efter ett pass eftersom hon inte lyssnade, men ändå gick det, efter många om och om. Red henne ganska mycket ändå, hade ju även med henne nere på AW då det gick så bra, hon va lite bråkig första dagarna på markarbetet men i hoppningen levererade hon verkligen och var riktigt rolig.
 
Ett tag va jag trött på henne men nu efter några månader ifrån henne saknar ja henne, hon gjorde min sommar på häst ryggen, utan henne hade jag inte ridit så som jag rider idag, när Bonzy var borta fick jag kämpa någon annan stans och det va väldigt nyttigt och bra för mig. Lärde mig mer än vad jag tror, när jag sen kom tillbaka på Bonzy blev saker lättare och vi utevecklades tack vare Anima. Behövde ha en ny ponny att rida igen, Fury kan ja utantill och Hugo vill ja inte rida, så Anima var super. Att rida nya hästar blir man väldigt duktig på, att anpassa sig för hästen, göra nya saker, känna på nya språng och personligheter hos en häst.
 
Därför vill jag tacka Anima över denna sommaren vi hade tillsammans, hoppade ju hela 110 tillsammans med 4 fel, och det trodde jag aldrig när jag red henne i början, va nästa lite rädd för henne för att hon va så vild och cp, sen lärde man sig att komma i 200 mot hinder de va hennes grej och det fick man bara och hänga med.
Skulle nog inte kunna ha henne som min egna ponny, men rida henne lite då och då skulle vara kul, denna ponny är en utmaning för ryttare, du kräver ork och vilja, annars himla go och underbar personlighet, denna lilla tjej är ju även tillsalu nu så om hon låter intressant hittar ni henne lite längre ner på bloggen.
 
 
 
 
 
 

Fult medveten

Jag vet själv att bloggen är jätte tråkig att läsa, men kan lätt bli så när man inte har träningar eller tävlingar under en vecka,hade ju dressyr i veckan men det blir inte samma sak som hoppträningar och tävlingar, då det kommer mycket filmer och bilder som är roligt att se. Mycker mer att skriva om osv
 
Nästa vecka är det hoppträning på onsdagen för Johan, tävling i Grevarårgen LB-LA super taggad verkligen, hoppas på två super starter och sätta min första nolla till MSV.
 
Känner verkligen att vi är på g i hoppningen, verkligen på g. Allt går så himla bra och ponnyn bara leverara, hoppas att det hänger på mig med, alltid kul. Att bara kunna hoppa 130 bana bara sådär är väldigt coolt och på samma sätt unikt, att sin egna ponny kan och vill. Under den korta tiden jag har ägt han har vi ALDRIG varit i en jobbig pergjord förutom när han vilade, men asså snart lite mer än 1 år och han blir bara bättre för varje timma som går känns det som, hallå när ska han säga ifrån eller inte vilja mer? asså det är ju bra att han bara leverara med det kommer han inte orka hela livet. Bonzy är en sån ponny som hellre ramlar in i hindret än att stanna, ska vara ärlig han kan inte stanna framför ett hinder, och det kan vara svårt i säg, för att det kan skada både han och mig om hindret blir högre och han bara kör men egentligen inte vet vad han gör. Men jag vet att tillslut kommer han på hur ha ska göra om det verkligen inte går, han är ju inte så gammal och tävlat så länge. Gud nej de har han ju inte, typ 1 år bara, oj shit, har inte tänkt på det, min duktiga lilla ponny. Men sen är han en väldigt snäll och go ponny så han vill inte göra någon dumt eller ont mot någon, och det är det bästa med han att han alltid är glad och ställer upp och vill. Om han fortsätter så som han går i nu lägget rider vi MSVA inom en kort framtid, svär.
PÅ ett sätt skrämmer det mig, varför vet jag inte, alltid varit min dröm om att hoppa de höga hindrerna osv. Min dröm för 2 år sen vara att starta i LA med min d-ponny och det skulle vara fett coolt. NU står jag här med en grym hopp ponny som hoppar hinder som hus och tar allt som en lek.
 
Nu kom jag in på något som jag bara skrev och skrev, läs värt är det blbl ska vara tyst nu, ha en fortsätt god Fredag!
 
 
 
 
 

Fredag!!!

Bästa dagen är lätt fredagen, älskar dem. Denna helgen kommer vara chill chill chill. 
Imorogn ska jag,mamma och pappa gå på stan, köpa byxor och jackor osv, känner verkligen att ja behöver lite nytt till vintern. Hem och rida Bonzy där efter ska jag iväg och jobba med min syster på ett bröllop mer vad det nu är, vi får jobb ganska ofta då vi okej iväg och jobbar. Himla kul stt folk tycker om oss. 
Söndagen blir lite plugg och bara chilla runt. Najs najs 



Torsdag

Dagen har varit riktig lång började tidigt och gick till sent, jobbigt men de funkar, hem och bytta om och sen ut till stallet. Tog en mysig tur utt i skogen med Gabriella och vi pratade verkligen om allt imellan himmel och jord. Super mysigt verkligen.  När jag kom in från stallet skod maten klar på bordet och åt med familjen och myste, nu har jag kollat på tv i några timmar och känner mig anlänt deprimerad, varför vet jag inte. 
Imorgon är det fredag och jag längtar, helgen kommer jag bara chilla och jobba, ska bara ta det lungt och njuta av ledigheten över två dagar. 

ASSSÅÅÅÅ KOLLA PÅ PONNYN!!!



Kändis, men på tv




Lidens Bonzei

Lidens Bonzei (Bonzy) är född 2005, connemara och 146 hög. Köpte han sommaren 2012 då han precis skulle fylla 7 år. Vi tävlat LA hoppning och LA dressyr, håller på att kvala Msvb.
Bonzy är världens bästa ponny verkligen, hans personlighet är så gullig, försiktig men ändå frågande, jag och Bonzy ha ett väldigt starkt band till varandra och litar på varandra till 100 %.
 
Bonzy är väldigt snäll i alla hantering, och himla fin att rida. Sen taggar han upp till 1000 då hoppningen som står på tur. Får alltid höra att han är rolig att rida och himla snygg/söt i sitt utssende. Bonzy och jag har som mål att rida Msvb-Msva innan våran tid är över. Det vet jag att vi kommer göra då han har en stor kapacitet i hoppningen. Min tränare brukar oftast säga såhär "spelar ingen roll hur högt vi en höjer för över kommer han alltid på något konstigt sätt, sjukt hur denna ponnyn kan hoppa" alltid lika kul att höra, och sant är det, han kan verkligen hoppa.
Om ni undrar något mer om Bonzy är det bara att fråga, så får nu svar på det direkt.
 

Kajsa Tobiasson

Kajsa Linnea Tobiasson är hela mitt namn, jag är född 1998 och bor i Lidköping tillsammans med min familj, jag har två äldre syskon men de har flyttat hemifrån. Så bor bara med min mamma (eva) och pappa (joakim).
Vi äger två stycken gårdar men jag bor på en av dem, där jag har mina tre ponnyer. När jag inte är i stallet går jag i skolan. Går på Dalängen och är inne på mitt sista år.
 
Jag är en person som är väldigt framåt och är inte rädd för att göra saker eller lära känna nya människor, är känd över mitt fula skratt och tycker om att bjuda på mig själv. Är väldigt orädd och kan lätt säga ifrån om jag inte håller med. Men jag är väldigt snäll och vill inte någon illa.
 
Hoppas ni kommer gilla min blogg, ni kommer nog lära känna mig fort om ni läser min blogg, är samma person som sitter och skriver detta som i verkligheten. Min blogg kommer handla mycket om mina hästar såklart, träningar,tävlingar,filmer,bilder och allt som önskas.
 

BÄST!!


Kvällens hopp pass

Vet inte riktigt om kag kan förklara riktigt, kan sammanfatt lite kort MIN HÄST ÄGER SOM IN I HELVETE, kanske ni förstår, tror ni inte att vi hoppade en liten bana på 125-130 och ponnyn hoppar som det inte ens är 1 m, han bara glider över. Över 130!!!! 
Bianca filmade oxh det kommer ikväll eller imorogn, vet inte rikgit vad jag mer ska säga. Säger väl godnatt och är världens lyckligaste häst ägare 






Dressyr bilder del 3








Att en häst kan betyda så mycket




Dressyr träning i spö regn = ett helvete

Rubriken säger väldigt mycket, dressyren gick bra för att rida i spö regn, men ändå skit, i mitten av passet då det lugnade sig i ca 15 min med regnet gick det super. De håller på att bygga om ridhuset därför kunde vi inte vara inne. Det gick som det gick och jag förstår han på ett sätt att arbeta i 45 min i spö regn är inte så kul, och jag var inte på det bästa humöret heller så. Ja denna träningen glömmer vi :))) 

Får se om jag får någon plats i hoppgrupprn imorgon för Johan, har så att jag rider varannan, och sen tar jag återbud. Skulle vara kul om jag fick en imorogn för har inte hoppträning på 1 månad eftersom Johan har tävlat och har varit iväg, det är naktdelen med att ha en tränare som rider 160 på eliten, att några träningar blir inställda då och då, för att han tävlar med. Men Johan är så sjukt bra så skulle ALDIRG kunna släppa han, han,jag och Bonzy funkar utmärkt tillsammans. 

Pluggat klart för i veckan, inget mer nu på ett tag, och det känns super. Behöver lite vila:) hihi 

En bild från fösta träningen för Johan, snart ett år sen 





C-ponny jag red in under en kort tid TILLSALU



http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=760455

Ägarens blogg:
http://oliiviiagustavsson.se

Blir så glad

Har fått massor fina kommentarer nu från igår, om vilket fint ekiperars vi är, vilken dröm ponny, åhh ni kommer rida SM inom kort tid osv, får tåren ögat av att läsa alla fina ord alla skriver, få höra att min ponny är super fin gör en så glad, men ska säga er att jag har kämpat för att få han till den han är. 

Hade ett mål med han när jag köpte han, hade räknat ut att vi hade fyra år på oss, att vi skulle rida LA i både hoppning och dressyr, dressyr klippte vi på ett halvår och hoppningen 1 år och 1 dag, kan ni tänka er, hur långt detta kan gå med lite finslip och mycket träning, så jag känner nu så har vi inga problem med en 120 bana nån stans, men vem vet han kanske totalt stannar där, tycker att hans gräns är nod, eller tvärtom då han hoppar ännu mer och vissar ännu mer styrka, får väl se vad dessa tre åren har kvar att erbjud! Och kul ska det bli.

Hittade dena bilden på förra ägarens blogg, en tjej som heter malva hade målat av han, super fin verkligen 

Sen lite från kommentarerna jag har fått, tog intermedial alla, men några, tack alla <3 







Ridit i mörkret

Idag blev det invigning av höstens första ridning i den sten svarta mörkret, älskar det, så mysigt. Han gick ett lugnt och chill pass, mycket känslor och pussar. Love till den ponnyn, imorgon är det dressyrträning för rebecca. 

Dagen har varit helt normal, utveklingsammtalet gick super, stolt mamma,HAHHA måste plugga nu 
Fick massor av fina bilde av Olivia idag, lägger upp dem lite då och då, min favorit kommer här 




Dressyr bilder del 2?










Ny vecka ny tag

Gillar inte måndagar, man är så trött orkar inget, idag har jag en chill dag i skolan, har även utveklingsammtal klockan 11 så där rinner tiden iväg lite med. När jag kommer hem ska Bonzy få en lång lugn promenad och rida igenom han lite igen, mycket skritt. Sen ska jag plugga en del, tycker verkligen inte om att plugga och jag är inte bra på det heller. 

Får se vad denna veckan har att erbjuda, mot slutet och helgen kommer det bli galet kul. På torsdag kommer mina två vänner från Göteborg och tro det eller ej men dem ska vara med mig i min klass på fredagen, och sen strannar dem hela helgen, underbart. 





Dagens klasser, LB - LA 'film'


Sista hindret i nåda klasserna

Dagens tävling gick så bra, i LB hoppade han bra och vi fick med sista hindret, då en bom ramlade, gjorde inte så mycket för att han hoppade så bra. Taggade om till LA och tro mig jag var nervös, gick in och tog tre språng på framridningen och sen ut igen, kom in på banan och kollade och tänkte, nu är det fan högt, men nej det är det inte, efter fösta hindret fanns inte den tanken kvar, hoppade 8 hinder felfritt in till sista då jag fick ett pet, på samma jävla hinder som klassen innan. Asså min lycka när jag kom ut från banan var obeskrivlig, ni kan inte förstå vilka bra språng och flyt vi fick idag, aldrig känt så innan och hoppas att det håller i sig. Galet taggad till grevagården. Ponnyn leverera som aldrig för, film från La kommer, bilder kommer under veckan då fotografen måste fixa dem. Galet bra dag, kommer ja aldig glömma. 
Kom hem runt 1 och Martina hängde med, vi åt direkt och sen fixade vi stallet, sen skulle hon rida Hugo och det gick super, hon va faktiskt riktigt duktig, hon galopperade och hoppade och allt, grymt. Nu ligger vi i min säng och chillar :)))) 

En bild från dagens 110, jävlar vad han hoppar!!! 



Dressyr bilder del 1








Uppe med tuppen

Gick precis upp och ska nu gå ut och fodra och sen äta lite själv, sen packa in allt i transporten och sen åker vi, play and jump på hemma plan så inget speciellt men så sjukt taggad på dagens 110 klass, att få hoppa lite igen, senaste tävlingarna har varit 90 och då får jag inget flytt eller några stora språng precis, blir lätt små missar och bommar faller, Bonzy blir inte helt koncentrerad, han börjar hoppa på 1 meter men på 110 är han farligt fin, kan inte tänka mig 120 för då går han säkert som en klocka. 
Idag ska jag fokusera på att hålla han tillbaka och att han inte tar tag i hindret själv för då hoppar vi ca 10 meter i liften och då blir det ett sånt oflytt, men ändå låta han få bestämma, men ändå att jag sätter gränser och så han inte blir för sprigning och för stark. Mamma filmar båda klasserna och brukar finnas fotografer på plats. 

Efter lrk hänger Martina med mig hem och vi ska umgås och hon ska rida Hugo. 

Från senaste tävlingen, första hindret i omhoppningen i LC 





Bonzy

Nästan allt är klart för imorogn, eller egentligen är det nästa inget, hade ett super bra pass på Bonzy idag och det känndes super, han var riktigt fin och på hugget, har även varit på lrk och byggt banan inför imorogn och träffat lite goa folk, nu väntar vi lite folk och ska äta god mat, lite senare ikväll ska jag gå ut och borsta Bonzy och packa in allt i transporten och fixa in sakerna i sadelskåpet osv. Har varit en helt okej lördag, väldigt lugn och lång, vädret har varit gråt och småregnat hela dagen, därför blir man lite trött.

 Kollade igenom lite bilder förut och hittade denna, ca 1 månad sen och det var verkligen en super träning, hoppade 130, och en bana på lite högre höjder, fick hör av min tränare att min häst var riktigt fin och att han hoppade riktigt bra, han sa att Bonzy och jag kommer lätt kunna gå 130 för att han har det språnget och den viljan,och så som Johan sa var det att Bonzy tar 130 med lätt het. sen har vi finslipet kvar imellan hindrena då han ska komma tillbaka och lyssna på mig, och inte ta allt för givet och tänka att han klara allt själv som han inte gör. Blev verkligen så glad över att höra det, och jag kämpa för att komma dit. Om ni vill se film från den träningen finns det på min instagram : kajsatobiasson 
Här är en dålig bild från 130:




Förra helgens dressyrtävling 'film'


att sakna någon så mycket varje dag

Det finns en person som jag känner igen mig själv i och som jag skulle kunna tillbringa hela mitt liv med. Utan att tröttna. Att träffa en människa som är sig själv är på ett sätt läskigt men unikt. Jag hittade denna människan i somras i Skåne, den tjejen jag verkligen inte trodde de skulle vara. Denna underbara person lärde jag känna på ca 30 min sen va jag fast och där stannade jag i 1 hel vecka, en tryghet som jag bara känner i dem jag har känt i åratal, men för henne blev det endast 30 min. Jag vet inte hur jag ska formelera mig men att känna så är coolt. Denna människan bor ca 6 timmar ifrån mig och jag kan inte direkt ta cykel till henne, och inte kunna träffa den person man älskar och som betyder så sjukt mycket mer än nån gång om året gör riktigt ont, att gå och tänka och sakna. det suger så hårt att jag inte kan beskriva känslan.
 
Just nu känner jag bara att jag tar med mig en väska med kläder och lastar min ponny och flyttar ner till henne i Kalmar, det är fysiskt omöjligt men tänk om, hade nog förändrat hela mitt liv, på ett riktigt bra sätt.
 
Men snart ska jag åka ner till henne och vara med henne i några dagar, jag vet redan hur dem dagarna kommer vara, kommer vara dem bästa på länge, mycket skratt, prat och allmänt galna.
 
Personen jag skriver om är Caroline Bågfeldt såklart. Bästa jag vet och känner, står på samma plats som min ponny och det är längst upp. 
När jag läste detta förstod jag, hur jävla grym denna människan är.
 
 
 
Saknar henne sååå mycket, var en hel månade sen jag såg henne sist och då hade vi världens roligaste helg i Göteborg, ska snart åka ner till henne och hon kommer till mig på Jullovet. Jobbigt att ha henne så långt bort, men ändå grymt att jag har hittat henne, hon kommer föralltid att vara där.
ÄLSKAR DIG BABY
 
Folk säger att vi är lika, ja men det är ju bara för att vi är samma person fast i två, hon är min andra halva, och jag är glad över att vara lik henne, för hon är en grym och stark person!
 
 

D-ponnyn jag red hela sommaren, tillsalu



http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=759691

5 oktober

Dagens planer har jag inte kommit på ännu, men Bonzy ska ridas ett mjukgörande pass på ca 30 min. Det gör jag alltid dagen innan tävling då jag vill att han ska ha kvar energien till tävlingen men ändå vara helt igenomriden och mjuk. Sen ska stallet göras och fixa med han saker, ska inte putsa sakerna för imorgon är det endast en pay and jump på hemma klubben Lidköping. Kommer strata 1m-110, för att han ska få känna på 110 banorna igen innan jag ska till grevagården. 
Sen får vi se vad som händer under dagen, kanske tar ett pass på lilla Hugo, vem vet. Ikväll vet jag iallafall att vi skulle på gäster. 
Får se vad dagen har att erbjuda, syns senare 

Från dressyr tävlingen föra helgen, kommer mer om den under dagen: 




Tillbaka igen för 100 gången

Vet inte riktigt hur många gånger jag har slutat och börjat, men som sagt mamma och pappa köpte en ny dator igår så här är ja, efter ca 2 månader.
 
Har lovat mig själv att denna blogg från och med idag är min nya dagbok där jag skriver precis allt jag vill.  Vill ha något att kunna kolla tillbaka på, varför det gick så och varför det gick så bra, och dels för att kunna skriva av mig och kunna lägga upp alla fina bilder på min underbara ponny. Sen bloggen stängdes blev min instagram spämad dagligen av bilder.
Här vill ja vissa 1000 tals bilder, filmer från mina träningar och tävlingar, skriva av mig, vara insperation för andra och ha en bra dagbok som jag kan kolla tillbaka på om 1 år igen och se vad jag gjorde, även för mina vänner och dem som vill läsa min blogg och att de ska veta vad jag egentligen håller på med när jag inte går i skolan eller är i stallet.
När jag bloggade sist började bonzys igång sättning som var så himla tråkigt, idag sitter jag hemma i mitt hus och har världens finaste ponny som inte kan bli finare eller må bättre, på söndag hoppar vi t LA igen och det är jag så glad och tacksam över att det har gått så bra men ändå fort att vara tillbaka, tävlat 3-4 tävlingar och kommit hem med bra resultat. Har nog minst 200 bilder som jag inte har visat, de kommer upp lite då och då.
 
Vill att bloggen ska vara rolig att läsa varje dag, långa intressanta inlägg med mycket bilder och filmer. Kommer bli mycket tyck och tänk. Vill att folk ska läsa den för att den är rolig och bra inte bara för att jag länkar den på facebook ,Har inga stora förhoppningar eller mål med att den ska ligga 10 i Sverige, utan för att jag själv ska kunna kolla tillbaka och att ha något att skiva och publicera saker. Läs min blogg för att du själv vill läsa om den inte för något annat TACK
 
3 godingar från dessa två månader:
 
 

RSS 2.0