2013

🎉🎉🎉🎉

Mina nyårs löften

- Komma igång med att gymma, äta bättre 

- Börja plugga mer och gå in för skolan

- Inte bråka med någon 

- Utvecklas mer med Bonzy och rida msv inna 2014 är slut 

- Vara tacksam över de jag har och inte klaga 

Vad har ni för löften??? 



Blir så glad

Fått mycket gulliga kommenterar på bloggen nu det senaste och blir så taggad på att verkligen blogga då! 

Och tycker de är kul att folk tycker min blogg är bra och verkligen vill att jag fortsätter för de får inspiration och något som är kul att läsa varje dag. 

Lovar att jag inte ska sluta blogga med som jag sa tidigare så finns de inte så mycket att skriva! Men när träningarna kommer igång om ca 1 vecka så kommer bloggningen bli super! 

Fury när vi var på skara och vaccinerade både han och bonzy, redo för ett till tävlings år :) 




Inte långt kvar

Idag har har städat och fixat hela dagen för imorgon kommer 5 underbara tjejer hem till mig från alla delar var Sverige! 
Ska bli jätte mysigt att fira nyår med de! 

Sen kommer även några mer på själva nyårsafton och då ska vi bara mysa och festa tillsammans och välkommen det nya året! 

Idag va bonzy hel galen och va jätte glad över att komma ut, som tur va så tog jag det starka bettet och de va tur! Galet taggad ponny men kul när han tycker de är roligt! Kameran ska laddas ikväll och räkna med mycket bilder! 
 
Som ni ser på bilden är har bonzy skum överallt och det är för att han tuggar så och den kastar med huvudet och små hoppar! Haha 




helt kaos

om ni vill få ett riktigt gott skratt så tycker jag att ni ska läsa detta. detta skrev jag och kajsa vägen ner till kalmar. Det står om allt möjligt. hihihi helt crasy, puss o hej 
 
hej ja heter kajsa och jag tycker om att bajsa, jag sitter nu på tåget till kalmar och har asssss tråkigt, vill bara komma till carro nu, hoppas alla förstår det, känner mig väldigt töntig när jag skriver detta. men vem bryr sig för att jag är yolo you knowe hahhahahaha. kul att ha en mamma som är svensk och en pappa som är engelsk, då borde man vara grym på engelska, inte haft f som jag har haft, hej då nu ska jag sluta skriva för att jag ska spela på blankas ipad
hej jag heter bianca och är hela 13 bast och bor i en liten håla i skogen. just nu sikter jag på ett skorvigt tåg i vagn fyra på säte 35 och tuggar cirkus 5 tuggummin. snacka om träningsverk i käkarna  jaaoooo…. Medan kajsa som gillar att bajsa splar och ska spela en omgång men börjar om cirka 35 och skriker när jag vill ha min ipad. hmmm undra vad våra tåggrannar tänker om oss.. puss o hej lever pastej 
hej på dej, hoppas du har det bramm kul att skriva med dig. Vad har du tänkt och göra denna veckan då?? 
sjävl ska ja till käälmar till min amigo and just chilago, riding one her häst tomorrow and hälsit på din gamlig ponny, jag har super bra på alla språk här i världen ha det gotidi pööössss
naajjssiii bajsiii. im not the bestest talker on this fuckig world. jag har ett snålti litet E i english och ett lite godkänt så där i franska. Där emot i svenska slår jag till med ett C, whooo. Thhiiiss week chillar jag and you med carro in käälmaaar. Fett nice week tillmannas in kääälmar, weehooo here we go 
förlåt för att jag säger dettamen du är väldigt väldkgti långsam på att skriva, tog dej typ 10 min att skriva det menas jag skriver på typ 1 min, hahah nu skryter hjag men det är ju med kul, jag skiter i att massor är fel stavat för att jag ’r swag och yolo på samma gång om du förstår, jag tror och vet attt dessa dagar kommer äga såå mycket, jag stör mig som fen på när dem ska stänga dörrarna till tåget och det visalr, nu är jag jävligt trött på att åka tåg, vill vara komma fram och kram min älskade. 
åh jag önskar att jag hade en kille, attkoasjahs med
beeeeyyy
tack då din snabba sak bara för att jag spelar  lite längre än dig. Jag kommer i alla fall till 40.000 och du typ bara rill 5000. HAHAHHA ja du suger. skoja love you nejni. Nu ska jag slriva fort som super man eller är han snabb ??  shit the same im swag and yolo on this train. Cirkus 30 kvar nu baaam sen får vi träffa våran älskade…. jJAJAJAJAJJAJA Carro älskling <333333 
fusk att vi måste vänta i 15 fucking minuet, hatar detta, asså palla vänta på ett annat äckel tåg, dem borde vänta på oss istället dem bögarna, dem anar inte hur länge vi har åkt och nu blir det lite tillm inte snällt inte snällt, nu känner jag att jag måste gå på toa och det är bra för då tar det lite tid och då går det snabbare, kul att det är bara vi som sitter från göteborg, alla andra är mobbade, saik. ne men åhh palla vänta mer, hej då nu ska jag kissa. 
saik så dålig ät jag inte, bara det att du ät bättre på spelat och jag bättre på att skriva, just saying, undra hur det ser ut där carro bebbi bor, nu dog du så nu ska du få äsa vad jag har skrivit
 hej då bebi
Naww nutti vi klarar detta tillsmanns, bara 40 min kvar. Förlängd tid kan fan dra åt helvte, fusk life. nomimoni carro i telefonen. Äslking sakanr vi mycket!!! Snart hos dig bejbi bara några få minuter och lite till kvar. JAeyyyy tiden rullar fram däremot tåget står still och rullar ej. Fuck this hoppis tåget rullar snart. Kajsa paratr om att racka bejbi, fattar inte riktigt språket hmm äslklinmg vad är detta för språk??? Något nytt?? Japp i think sooo. Nu kommer massa folk undra och de skrattar åt oss i sina hemliga tankar. 
Shittisar, linn hallå jag vill också höra. hmm elementet är varmt. elementet tar den friska luften som är min hmm överlever jag?? japp tror fan inte att sj tar livet av sina passagerare. hallå jag vill också höra, :(( canatdou är faktisk snäll. BOnzy bebis underbara ponny. Skuttar?? Få göra vad?? fan hela 5 minuter till på denna ödsliga station. HAHHAHAHAH kajsa ditt skratt nominominomi.. Kasja bajsa går och bajsar hihihiih eller hon kanske kissar. nominom kanske kan ta hennes kex choklad hihihi. alla hennes saker för mig själv hiihihihi.tar några nya tuggummin nu hihihihi nu kommer kajsa 
hahhhhahah längar som fan till carro läsare detta, hon kommer bara, vafan har jag för vänner ?? whhhaaat ?
 
 

Vad ska jag blogga om

Andelidningen till att jag inte bloggar är den att jag vet inte vad jag ska blogga om. Året börjar leda mot sitt slut och allt ät bara kaos, vill bara ifrån denna skiten.
 
Inga tävlingar eller träningar, bara den där långa tråkiga igånsättningen som jag hatar. Det har varit jul precis och snart är det nyår, vad ska jag säga eller skriva?
 
Nästa år kommer alltid vara perfekt, lämna lite efter mig som jag inte kommer ta tillbaka i första hand.
 
Älskar att jag kan skriva precis vad jag vill här :)))))
 
Men jag lovar att jag inte ska sluta blogga för det vill jag verkligen inte, äslar de så ligger lite lågt med de och de kommer upp lite inlägg då och då, Sen börjar träningarna och tävlingarna och då är allt igång
 
Lovade att jag skulle vissa vad jag fick i juklapp och jag kör det i samma inlägg, fick helt fantastiska saker iår, allt va så bra och så nöjd. 
 
Av mamma och pappa :
 
Animo ridbyxor (vita)
Iphone 5c (vit) + skal till den
Göteborg horse show biljetter med mammi.
Ett par jeans
 
Av Sandra och Alxnader:
 
Jätte mycket bra smink
 
 Av Jessica och Mattias :
 
Presentokort på hennes salong och göra masor av bra saker, tex, vaxa, färga och fixa naglar
 
Av Farmor och Farfar :
 
Skid saker som jag ska ha till österrike och 500 kr
 
 Av Morfar :
 
1000 kr
 
Sen fick jag saker av mina kusiner och så och de va massor av pengar och olika presntkort.
 
Hoppas ni men har haft en bra jul för det har vekligen jag :)
 
 
 

Fredag

Igår tog jag en paus från bloggandet för kände att jag måste ta lite pauser för att jag ska tycka de ska vara roligt.

Igår kväll var vi på kalas hos mina kusiner, och på kvällen kom Clara och sov hos mig! 
Upp tidigt idag och vi åkte och vaccinerade hästar på skara och sen vidare till jobbet! Så nu har vi precis fixt klart allt och väntar på att de ska komma! 

Bloggar mer ikväll när jag har jobbat 
klart! 


Orkar inte blogga idag




God fortsättning

Hoppas alla hade en bra julafton, det hade jag och fick hur bra saker som helst! Verkligen jätte nöjd med allihopa! 
Tack alla ni! 

Nu sitter jag hemma hos min farmor och farfar och firar jul på min pappad sida, så mysigt så!

Tog en lång skritt tur på bonzy idag och shit vad fint han gick! Tuggade på bettet och fick till några riktgt bra skänkelvikningar. 

Kameran är med och tar lite kort, alla bilder och saker jag fick i julklapp kommer imorgon tror jag



God jul










Så fin blev den

Suttit i 1 timma nu och blingat min hjälm och det blev galet snyggt, precis som jag hade tänkt mig, får se om jag ska blinga något mer, juste gjorde mitt skal med med LB = Lidens Bonzei! Hihi känner mig som ett barn men älskar verkligen han så varför inte? 



Mys dag i Skövde med bäst









Skövde

Sitter nu inne i stan i Lidköping och väntar på att min buss ska gå till Skövde, ska såklart åka till Tove över dagen och bara mysa med min fina vän. 

Ikväll när jag kommer hem så åker jag och pappa till ridhuset med bonzy boy. 

Lovar att jag ska ha massor av bilder idag när jag är i Skövde 

Äntligen har jag en iPhone som ni kanske såg igår 5c 



Hihi





Grym helg

Jag började mitt lov på det bästa sättet, Tove kom till mig och vi hade jätte mysigt, red och sen mest myste och umgicks.
Vi red båda dagarna fury och Bonzy och det gick jätte bra. 

Idag ska jag åka till ridhuset igen och rida igenom honom och kanske ta fram lite bommar. Det börjar närma sig att jag får hoppa snart. 

Aktiverade och beställde licenserna precis så galet taggad till ett nytt och bra tävlingsår. 

Så idag händer inte så jätte mycket förutom ridningen, sen imorgon så åker jag till Skövde till bästa Tove igen och har en dag där, sen är det faktist julafton igen och det är sjukt. Vart tar tiden vägen? 

Min syster fixade mina naglar i fredags



Ridtur med bästa

 

Jullov

Er efterlängtade julovet är äntligen här, och jag startar det med att jobba i 7 timmar hos min systers salong. Super kul att få jobba på olika ställen, om en timma så ska jag få och möta upp tovis på rece och hon ska bara hos mig inatt. Kommer bli så mysigt. Bestämde det i går kväll, men spontana saker är nu alltid roligast. 

Så kommer blogga mer under helgen för just nu jobbar jag, fick en liten rast. Men vi syns ikväll 



Jobbar hos sis




Sista skoldagen

Var det inte sommar precis?? Hallå vad händer liksom, jag klagar verkligen inte men liksom tiden bara springer iväg.
 
Idag åkte vi till ridhuset igen och tog ett pass, han va himla fin i galoppen och viller vekrkligen mycket fram, eller han va fin i skritt och trav med, men galoppen har vi precis börjat med. 
 
Imorgon är det skolavsluting för denna terminen, känns skönt att lämn 2013 bakom sig för detta året har varit vidrigt.
 
Men nu ska ja inte vara sån för nu är det snart jul och då kommer tomten med massor av roliga saker, finns en sak som jag har väntat på så länge och snart är den min, wiee kan ni gissa vad det är?

Imorgon ska jag ha kläning på mig, hihih så gulligt ju och sen efter vi har slutat så ska jag och jenny gå fram på stan och fika som vi brukar göra efter alla avslutningar.
 
 
 

Hej här är jag

Inte hunnit blogga nu på snart två dygn, haft så mycket i mitt huvud och skolan,ridningen osv. Så har vallt att inte blogga men nu är jag tillbaka.

Igår hade jag en vanlig skoldag och sen tränade jag på gymmet och de va najs, så nu har mamma köpt ett gymkort till mig. Sen julhandlade jag med pappa och det blev de jag ville. Ni får se på julafton vad det blir, kommer blir bra för bloggen 

Idag har jag varit i Göteborg hela dagen med min klass och kollar på lite olika saker, fick några timmar på stan men kände inte för att köpa något. 

Träffade och var med min älskade Alexandra hela tiden och träffade Anna en snabbis. Åh mina brudar det, sen tog även jag och Jenny spårvagnen till ellornas skola så träffade Ella e, Ella b och Alice. Super mysigt det med. 

Bonzy vilar idag och jag ska snart säga godnatt. 

Jag och Alexandra i somras, känner ni igen henne?






Första galoppen på 7 veckor


Tips på C-ponny

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=778091&inriktning=&typ=
 
 

Godnatt bloggen!




GP-ponnyn 2011

Det hela började egentligen långt innan dess, hösten 2007 närmare bestämt. Jag tillsammans med fyra andra andra klubbmedlemmar åkte till Nordhalland i Göteborg för att rida GP-ponnyn. Hade faktiskt inte den blekaste aning om vad det var då utan vi åkte dit bara som en rolig grej. Slutade 11 den gången, ett halvt poäng från semifinal. 
 
Kvalade på Grevagården 2008 och gick vidare till semifinalen med nöd och näppe, strax därefter blev Mathis skadad och vi kom igång precis innan semifinalen i Kungsbacka. Väl där tog nerverna över och Mathis som inte tävlat på flera månader var helt sjukt taggad och bara sprang ifrån mig. Felfria var vi men långt ner i resultatlistan hamnade vi. 
Kvalade i Varberg året därpå eftersom han var skadad när kvalet på Grevagården gick av stapeln. I Varberg vägrade vi dock ut oss, han var inte frisk än.. 
 
Kvalade sedan 2010 på Grevagården där vi slutade fyra. Fram till semifinalen lyckades han dessvärre skada sig igen och än en gång kom han igång precis innan semifinalen. Min tränare Pernilla åkte med för att hjälpa till och hjälpte mig genom hela tävlingsdagen. På framridningen var han helt galen, bockade, kickade och studsade. Kunde knappt rida fram. Blev självklart irriterad och besviken på att han betedde sig så, men han tyckte ju bara att det var kul. 
Vi bestämde oss för att bara låta honom vara tills vi gick in på framhoppningen för att inte orsaka någon olycka. Även där var han lite knas men mycket lugnare. Det blev tyvärr ett missförstånd mellan domaren och dem i utsläppet så helt plötsligt så bara kastades jag in på banan efter en lite smått kaotisk framridning och framhoppning. Det sista Pernilla sa var att -Skit i om han dummar sig, se bara till att ha kul nu! Han drog i 180 genom hela banan men på något vänster kom vi rätt överallt ändå förutom på näst sista hindret, men vi tog oss ändå runt felfritt. 
Mamma, Pernilla och min vän Moa som var med mig jublade av lycka när jag gick ut och sa att det såg jättebra ut. Jag däremot var så fruktansvärt besviken att jag bara travade iväg och struntade i vad de sa. Kom sedan tillbaka och lämnade över Mathis till Mamma och gick därefter upp på läktaren. Hade inte hört några resultat men räknade inte med några höga poäng direkt. 
Strax därefter ringde Malin, Mathis förra ägares mamma till mig gråtandes. Jag undrade självklart vad det var och hon skriker bara i telefonen -Hur bra rider du unge?!?! Jag fattade ingenting och svarade att allt gick åt helvete. 
-"Du ligger ju för fan fyra Tove, det är 5 startande kvar!! Du har ju gått vidare!"
Jag blev helt stum, visste inte vad jag skulle säga. Var fortfarande besviken på rundan men samtidigt helt chockad.
-Jag skulle rida i Scandinavium, förstår ni känslan? Helt sjukt. 
 
Gick efter prisutdelningen gick vi upp till VIP:en, åt tårta, testade ut hjälmar, pratade med en kille om hur allt skulle gå till, hur vi skulle bete oss osv. 
 
På måndagen åkte vi tillbaka till Göteborg för att rida i Scandinavium och känna på det hela, men även för att lära oss hitta, dra startordning och få reda på när vi skulle vara där och så. 
Onsdagen var det möte med Jessica Almenäs inne i Scandinavium, vi skulle filmas för det som visas på jumbotronen och få lite mental coaching. 
 
Laddade egentligen inte upp på något särskilt sätt inför lördagen utan tog det som det kom. Var där i tid, mötte upp Malin och Tiffany (Mathis gamla ägare) som skulle hjälpa mig på framridning, framhoppning och sådant. Tiffany var där och tävlade i Morgondagens vinnare och hade varit där även året innan så dem hittade överallt vilket var väldigt skönt. De hade även väldigt bra tips på hur man kunde göra för attt lugna ner sig och sånt. Hon dem hade ju varit med om samma sak själva. 
Gick banan tillsammans med Tiffany som gav en massa bra råd, Malin hjälpte mig sedan på framhoppningen. 
Minns egentligen inget mer än så, det enda jag minns från själva ritten var att det var så fruktansvärt ljust där inne, haha.. 
Fick ett nedslag och slutade 8:a, utan nedslaget hade jag blivit 2:a vilket inte gjorde att det kändes särskilt mycket bättre direkt.. 
Samanfattningsvis måste jag säga att det var en riktigt rolig och cool upplevelse trots att vi aldrig riktigt haft turen med på vår sida gällande GP-ponnyn. Funderar du på att kvala? - DO IT! 
 
Tack och hej för mig! 
//Tove Gejervall 
 
 

Jul hemma hos mig


Hatar att vara beronde av vissa människor och sakna de

Att bo så långt bort från personer man är beronde av är hemskt, det gör mig deprimerad över att ens tänka på det.
 
Så mycket som jag saknar Carro går inte ens att skriva för det är så mycket, hon är en sån människa som får mig att må bra och en av de närmaste jag har även fast hon bor 5 timmar ifrån mig.
Om jag skulle ha henne i min vardag så hade mitt liv varit så bra så det skulle inte kunna gå fel något.
 
Sen har jag även Tove som jag träffade förra helgen och det känns som vi är gjorde för varandra och jag saknar henne med jätte mycket, hon bor inte så långt bort, eller det är ju 1 timma men det är ju inte som Carro.
 
Carro har jag kännt lite mer än ett halvår och Tove i 1 vecka, känns som om jag har kännt de sen jag föddes, och det skrämmer mig. Men det är nog för att jag känner igen mig i deras personligheter och hur det är.
Och tack vare min sport har jag hitta de bästa personerna jag kan föreställa mig. På nyår kommer de båda hem till mig och jag tror att de kommer bli riktigt bra vänner. Vi alla tre känner igen varndra i sig själva.

Sen har jag alla mina älsklingar hemma i Lidköping som betyder allt och som alltid finns där, sjukt taksam över det.
 
Vad skulle man göra utan sina vänner?
 
Ni vet vilka ni är och jag älskar er och tack för ni finns och är mina vänner!
 
Har missat massor men ni vet vilka ni är <3
 
 
 
 
 
 

Söndag

Klocan är snart 1 och jag har ridit och gjort stallet, vi lastade redan klockan 10 och åkte till ridhuset, Bonzy var fin som vanligt och jag red över några bommar för första gången idag.
 
Imorgon åker vi till anderstorp igen och då går jag galoppera för första gången, åhh vad jagh längtar tills imorgon.
 
Idag är det fullt upp i mitt hus, vi har ett stort julbord ikväll så alla mat lagas och fixas. Så ikväll kommer de komma massorv av bilder från detta julbordet.
 
 

Älskling

Hade ett jätte bra pass på Bonzy idag, tog lite svängar i skogen och det uppskatade han verkligen, släppte även ut han i hagen preics så nu står han med de amda två och det va så kul att se dem tillsammmans igen.
 
Tog lite bilder, världens finaste
k
 

Lite kort om veckan

Ni vet varför jag inte har bloggat så jätte serölst sen i onsdags och det har varit för att jag har prioterat skolan,jobbet och hästarna i första hand, och det borde ni fatta.
 
Min veckan har varit jätte bra och jag har dragit in ganska mycket pengar, hihi.
 
Nu ska jag ua en lång tur på min prins och sen kilppa klart han för så han ser ut nu är inte okej, sen ska jag göra iordning mig för jag ska jobba från 3 till 11 ikväll, känner att min kropp är helt död men vad gör man inte för pengar?
 
Ska göra lite tidsinlägg sen till hela veckan fall det skulle behövas. Ska sätta mig ner och fixa lite med bloggen när jag är klar i stallet.
Så vi hörs senare!
 
 
 
 

Sommar



Saknar sommaren och alla tävlingar!

Fullt upp

Hej underbara läsare som hänger kvar även fast jag knappt bloggar något alls, har verkligen inte tid just nu. Jobbar hela veckan ut så jag kan köpa massa fina julklappar till Bonzy och mina fina vänner, bäst är dem! 
Kommer ett långt spännande inlägg skrivet av Tove i helgen om hennes resa till finalen i GP-ponnyn med sin fina ponny Mathis som jag red när jag var hemma hos henne. Så håll utkik i helgen! 
Tove och Mathis i Tingsryd detta året, hur fina är dem inte?




Galen ponny

Idag när jag kom hem från skolan skyndade jag mig ut direkt och tog en tur på Bonzy, kan väl säga såhär, att han var med i luften än i marken, kunde inte ens skitta på han. Snacka om att han är taggad på hård träningar nu. 
 
Nu ska jag åka och jobba igen, kommer hem rint 9 ikväll och då ska jag ta ag i blogandet.
 
VI hörs om några timmar
 
Älskar vekligen att blogga men när man inte hinner så hinner man inte, men ni vet ju varför och denna veckan är det väldigt mycket jobb. Ikväll kommer ett åskikts inälgg
 
 

SAKNAR DIG!!!!




...

Hinner inte blogga idag då jag åker till jobbet nu och kommer hem 11... 

Ska man bli rik så får man fan skämpa för det, HAHAHHA 




Sötisar

Igår när pappa skrittade med bonzy för hand så passade jag på att ta upp kameran och ta lite bilder när Natsaja red Polle, och nu undrar ni säker vem detta är.
 
Natasja är min kompis som jag har kännt i alla evigheter känns det som, vi går på samma skola och hon har sin häst på anderstorp där jag rider nästan varje dag, sen så har vi även varit med i samma dressyrlag tillsammans två gågner.
Tycker att alla ska gå in och kolla på hennes gryma blogg och se hennes gryma ponny som hon va NF SM med i somras.
Nldressage.horseworld.se
 
En av bilderna jag tog igår:
 

Bonzy idag

Idag åkte vi till ridhuset igen och idag var Rebecca min dressyrtränare hemma så hon hjälpte mig lite och hon tycket att han såg så fin ut, och det gör han med.
Han har släppt helt och det känns och syns.
Så himla glad över att det gå så sjukt bra som det gör
 
 
Sen när jag kom men så klippte jag han och det blev inte så som jag trodde de skulle bli, min klippmaskin var sönder så jag fick låna Amansdas men mina blad passade inte till hennes så det funkade inte, så pappa gjorde  någon speciall sak med våran och det dampande efter ca 5 min, så det tog mig 3 timmar att klippa hela han, och jag är inte klar än, kom in från stallet 9. Har lite kvr på hans ben och hovar, lite på aknsiktet och sen finslippet och det vet jag inte när jag kan göra med det löser sig, jobbar ons-tor-fre-lör hihi nu är jag rik snart.
 
Pappa är det som har tagit kort idag, han lär sig han med :)
 
 

vilka har ni?

Bonzy äter bara sin orginal med slicksten de andra spottar han ut typ, haha liksom vad är det om? han är så sjukt bortskämd och äter det som passar han.
Medans Fury och Hugo älskar alla mer än något är i världen.
 
Vilka har ni??
 
 

Film från idag

 

Bonzy & Fury

Vi är back on track kan man lugn säga, idag va han verkligen fin, bästa med att åka och rida i ridhuset är att jag verkligen kan rida igenom honom och det är precis det jag behöver.
Håller på att ladda upp en film, får se om den kommer idag eller imorogn. Mamma knäppte lite bilder idag med. Hon börjar lära sig. hihi
 
Idag red jag som vanligt, går med han 10-15 min och sen sitta upp och skritta ca 10-15 igen och börja arbeta han och ställa så han blir mjuk. Flytta han och fram och tillbaka så jag känner att jag får fram men ändå tillbak han och han lyssnar på mina hjälper.
Sen börjar jag trava på halvlånga tyglar så han får bli mjuk och varm i kroppen i ca 5 min. Skritt igen och sen kräver jag mycket av han i traven med i ca 5 min, sen skritt igen och sen krav igen 5 min. Se travar jag av han med långa tyglar så han får blir lugn och mjuk och sen skrittar jag 10 min på och sen leder han i 10 min. Så ser mina ridpass ut nu för tiden, inte jätte kul men har verkligen fått med han, han lyssnar verkligen mer på min skänkl och är mer mjuk i sin kropp. Super verkligen
 
Snygg är han också
 
 
Sen tog jag även ett litet pass på her vit, han gick som vanligt kan man väl
 
säga, het är förnamnet, på bilderna ser han ut som en liten dressyrponny med huvudet mellan bena men nej så långt ifrån man kan komma genligt mig.
 
Nu när jag kollar på bilderna ser jag jätte stor ut, ser ut som ett monster på han, men det känns verkligen inte så och det är konstigt...
Tycker ni att jag ser stor ut på han??

 

Tar över Kajsas blogg

Hej allihopa, Tove här! 
Sitter i bilen på väg hem från Skåne just nu vilket ni säkert läst i tidigare inlägg så passar på att skriva ett inlägg här åt henne. Kajsa är säkert i full gång ute i stallet och tycker att bloggen är alldeles för ouppdaterad, håller ni inte med mig?
 
Det var för övrigt inget allvarligt med mina hästar utan de får ta det lite lugnt ett tag fram över så är vi fit for fight tills tävlingarna drar igång igen till våren. 
 
Måste även passa på att säga att Kajsa är en utav de underbaraste människorna jag någonsin träffat. En mer energisk människa får man ta mig tusan leta efter. Känner ju egentligen inte Kajsa utan började bara följa henne på Twitter helt random för två veckor sedan och resten har ni säkert redan läst. På under mindre än 24h så blev hon en utav mina närmsta vänner, det bara känner jag på mig. Vi hade ju vad jag kan minnas inte ens hälsat på varandra innan helgen. Rätt sjukt egentligen. Måste vara ödet, meant to be liksom, som vi sa i helgen, haha. 
 
Hoppas på att kunna träffa henne snart igen, min härliga glädjespridare till kompis, bästa Kajsa!
 
Ha det bra allihop och kommentera för fullt nu så blir Kajsa glader choklader! 
Puss & kram

Killar i ridsporten

Killarna som rider imponerar mig och jag blir så glad över att det vågar stå för de rider. Nästa alla killar får höra skit över att det rider och det är bögiga, på vilket sätt är man bög bara för att man rider? Har aldrig fattar varför det kalas det bögar? 
Är det för det rider på en häst? De kan ju lika gärna ha ett sto... 
Himla fel ordval och igentligen spelar det ingen roll vilket kön man har, tycker man det är kul klart man ska hålla på med det. Ingen annan ska få stoppa en, tyvärr är det så och jag vill att det ändras. 

Killar som rider lyckas 1000 gånger bättre i denna sport än vad vi tjejer gör. Och fall man kollar på eliten finns det bara killar där typ. 
Det är de som kommer längst, men ändå det som blir mobbade igenom hela skoltiden för man har det intresset man har. 
Jag lovar er fall alla killar som mobbar killarna över att det rider är rädda för häststar och är egentligen avensjuka över att killarna är så starka och vågar stå för det de vill göra. Och hur bra och populära det blir bland alla hästtjejer. 

Jag tycker att alla killar ska bara fett stolta över det de för och hur det fortfarande orkar rida, för många slutar för att det blir retade inte för det tröttnar. Och det större mig, jag vill ja lika många killar som tjejer i ridsporten. Men det är omöjligt för att killar blir sårade av att hör när andra kallar de bögar. 

Så till alla killar som läser detta så avgudar jag er för att ni fortfarande idag orkar, och sluta inte tro på er själva för ni kommer gå så sjukt långt på bara det. 

Håller ni inte med om detta?? Åsikter... 

Ridsportens kung 





Måndag

Godmorgon alla läsare!
 
Idag börjar jag min fösta lektoion 08:50 då jag ska bada med min klass. Efter skolan kommer mamma och hämtar mig och jag byter om och sen åker vi till anderstorp och kör ett pass. Vi ska även dit tis-ons för Bonzy måste verkligen bli igenom riden och få ut all energi han har. Farligt att rida på vägarna med en sån pigg ponny. Haha sötis är vad han är..
 
Sen tycker jag alla ska önska Tove lycka till då hon nu är påväg ner till helsingborg med sina två hästar som ska önsersökas då det är sjuka, vi hoppas på det bästa.
 
Kameran åker självklart med till anderstorp idag, vi hör under dagen
 
 
 

Grym helg

Haft en underbar helg och lärt känna en ny vän som redan betyder jätte mycket och va jätte jobbigt att lämna. Tove och jag har inte träffats på det sättet innan och vi har skrivit i typ två veckor och sen förra veckan bestämmde vi oss för att jag skulle komma upp till henne över helgen. Ångrar verkligen inte det för hon är världen goaste.
 
Jag tycker det är sjuk hur fort man lär känna människor och hur fort de betyder någor för en, samma sak som en Carro känner jag för Tove. Liksom hur har jag kunnat klar mig utan de?
Frågan är då fall jag är lätt som person eller bara det att jag älskar att lära känna ny människor och ge de en chans.

Folk som tycker och tänker innan de har lärt känna ny männsiskor är sjuka, liksom hur kan ni??
 
Tillbaka till Tove, åhh helt underbar person och så lätt att vara med, båda bjuder på sig jälv och inget känns konstigt. Det känns som att vi har kännt varndra i flera år men man kan säga att vi har kännt varandra i ca ett dygn och det är cp. Asså hur nära kommer man vandra på en sån kort tid? jo man kommer rikgit lågt och på ett sätt skrämer det mig för egntligen känner man inte männsikan man säger allt till. Fast även känner man av och jag vet när jag kan litta på någon och det kan jag verkligen göra med Tove.
 
Denna och Göteborg helgen men alex,anna,emelie,carro,bianca klassades med denna kan jag lugn säga.
 
Vill bara tillbaka till skövde nu och krama om henne, lovar att hon kommer vara en av de jag kommer ha kvar i åratals framöver i livet.

Bästa Tove, när du läser detta vill jag att du ska veta att du är en grym person och ändra inte på dig för någon, va den du är för du är bäst, love you
 
Var lite yolo som jag som pakar sin väska och drar till något ställ som man egentligen inte vet om eller har träffat människan på det sättet, och ja alla en chans. Blir så sjukt bra och tacksam över att jag klara av det.
 
 
 
 
 

Lycklig Bonzy

Det va länge sen jag såg den lyckan i han som jag gjorde idag. När jag red han va han hel vild och skulle inte trava eller skitta. Hoppa och galoppera och slänga och busa va det han gjorde. Blir så glad för hans skull för det vissar verkligen inte att han har ont. Han vill verkligen men han får inte.
 
Mamma gick med mig idag när vi red och eftersom han va så himla galen så kanske han vill komma ut lite i hagen, så han fick gå ut i den lilla hagen som  var full med snö, så han fick ha kvar sina benskydd och vi släppte han.
Först va han jätte lugn och bara grävde lite i snön sen fick han damp från ingen stans och bara hoppade ca 2 meter upp i luften och sen ha han igång kan man väl säga. Varv efter varv och jag och mamma försökte få stopp på han och det gick efter ett tag. Haha lilla busen.
 
Tog några kort men det va halv mörkt så de blev inte så jätte bra men det ät något.
 
(han har inget täcke för han stod där ute i ca 5 min, han har benskydd och boots för att han är broddad och jag tog aldirg av de efter ridturen)
 
 
 

Söndag

VI har precis varit ute och ridit och idag fick jag prova att rida hennes storhäs. Bloggar mer om det ikväll, ni får massor av snö bilder nu!
 
 
 

Skövde

Förlåt för att jag inte var bloggat idag men som sagt har ju åkt till skövde idag och hade mycket  att fixa inna jag kom iväg. 

Fick upp runt halv 9 i morses och fixade stallet och gick en promenad med bonzy då jag inte vågade rida då jag är rädd att han får ett återfall. Fall han skulle stärka sig eller halka eller något liknande.

Bussresan gick jätte bra och Tove är är underbar. 
Vi red förut och nu är vi hemma hos toves kille och kollar på film. 
Fick rida hennes c-ponny som hon red med i GP finalen med. Hihihi 

Och imorgon ska vi ta massor av kort så räkna ned en bild bomb. Nu ska jag vara social och förlåt ännu en gång
för att jag inte har bloggar idag men har faktist inte haft tillgång till det. 

Tove och Colbie 




Vinter land

Kom precis hem från skolan, fick sluta ca 4 timmar tidigare än vanligt för min buss är insälld och pappa va tyungen och hämta mig. Verkligen storm ute.
Var ute och tog lite bilder precis, blev typ ingen bra men ni kan få se de ändå.
 
Idag ska jag verkligen inte rida, kan bara föreställa mig vilken panik och hur han skulle hoppa runt. Så vilar får hanm göra idag. Imorgon ska jag upp och rida på förmiddagen och sen åker ja med bussen till Skövde så är där lite innan 3. Kommer få en jäte mysig helg i Skövde med bästa Tove.
Kameram,datorn och ipaden ska med. så räkna med mycket bilder och skoj.
 
Jul bilder hemma hos mig, inne och ute

 
 

Vilken ponny jag har

Tro det eller ej men tror ni inte att han va grym idag eller? öhh jo det kan man ju lätt säga
 
Omg vad det gick bra idag, vet inte vad jag ska säga men den känslan jag hade inne i ridhuet idag va ett bra tag sen.
 
Jag och mamma åkte till skara efter jag hade slutat och fick med oss två saker hem.
Ett par dyon tyglar till mit dyon träns jag köpt på Grevagården och bäst av allt så äger jag numera ett par animo ridbyxor. Wiiieee.
Fast jag får de i julklapp.
 
Min dag har varit jätte bra och nu ska jag sätta mig ner med en kopp te och plugga Fysik, låter väl kul?
 
Älsklingen frrån idag, han är så fint i blå. Kanske borde köpa lite ljus blåa sakrt till han :)
 
 

Helgens planer

I helgen ska jag åka till skövde och träffa Tove, Ska bli himla kul.
Vi ska nog hitta på allt möjligt, kommer blogga när jag är där så ingen panik.
 
Hahha panik, varför bloggar jag ens har ju inga läsare.
 
Tove och clobie får stå för bilden idag
 
 

Världens bästa

 
 

2013

Mitt och Bonzys år har varit upp och ner. Och det är av skoningen...
 
Året började så bra, vi nollade de 7 fösta tävlingarna upp till LB.
 
Bestämmde oss för att starta våran första LA (110) och det var den 26 maj då vi debuterade i ale jennylunds i Göteborg, Förklassen LB fick vi två skit pet, annars super runda. Taggade om till LA och vi fick 3 pet. Banan var riktigt svår eftersom det var final i div 1 för vissa lag. Jag och två till tjejer som red c-ponnyer var de enda som kom runt banan, 26 st uteslutna och vi tre var det som kvar stog. Eftersom jag var enda d-ponny ekiparset som kom runt banan så vann jag. Helt sjukt att vinna med 12 fel men vi hade det bästa resultatet.
 
 
 
Dagen efter det blev Bonzy jätte halt och han fick vila 1 vecka innan vi ringde Skara för att beställa en tid. Vi åkte in och de hittade inget. De gjorde böjprov och allt möjligt, vi fick åka hem men vi viste inte vad det va. Han fick medecin och villa 1 månad. Sen månaden var även AW och jag kunde som sagt inte ta med honom.
1 månad senare började jag skritta på han och sätta igång honom. Det tog från tävlingen till dagen vi va tillbaka i samma form igen ca 11 veckor.
 
Vi började hoppa några LC och allt gick super, red även min sista dressyr tävling med bra resultat. Bestämmde oss igen för att hoppa LA igen. Hoppade pay and jump på LRK och fick ett pet i 110 och då var vi tillbaka. 19 veckor senare hoppade vi våran andra LA. Från debuten alltså.
 
 
Vi anmälde oss till tre LA till. Grevagården, Lidköping och avsluta Grevagården.
Och jag red bara den första, och det var grevagården. Hoppade de två bästa klasserna jag någonsin har gjort och fick med två pet i båda men gjorde inte så mycket.
 
 
Åkte hem med ett leende på läpparna och taggade upp till LRKs tävling. Han skodes på måndagen och sen va han halt efter det igen. Vi avanmälde de tävlingarna som var kvar iår, Och bokade en tid på Skara, fast denna gången med ny vetrinär och en utredning.
Utredningen har jag redan skrivit och vi såg i röntgen att han hade fått kotledsinfaltation av att han hade för värkade hovar. Alltså hade våran hovslagar tagit för mycket under de åren vi har haft han.
Så Bonzy blev behandlad och fick stå i sin lilla sjuk hage i tre veckor.
 
 
Vi hade återbesök igår och han är nu frisförklarad. Så sen i somras har det här varit.
Och han har inte vissat något fattar ni hur han ställer upp och vill.
Gör ont i mig bara att tänka på det. Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen då vi ska börja med igångsättning.
 
 
 
Så detta året kan man säga att vi har kommit upp till LA sen sjuk och sen igång sättning och sen upp och sen sjuk. Idag vet vi vad det är och det är tack vara Skara och deras kämpaden för att hitta det. Och ja vi har byt hovslagara nu så ni behöver inte tänka på det.
Nästa år kommer bli ett underbart år kan jag tänka mig. Vill vissa några bilder från ca 2 månader sen. Då han hoppade som en gud med kotledsinflamation som vi inte visste om....

 
 
 
 
 
 
 

Kärlek i bilden

Tycker om denna bilden väldigt mycket, kanske inte den finaste och bonzy jobbar inte och jag bara sitter där. Men det va provridningen och en bland de bästa bilderna. Kommer aldirg glöma de dagarna.
Han va en helt annan ponny då om man kollar på vad han är nu.
 
Skillnad: 
Han va mer söt och försiktig, döv för sänkel och latt. Hoppa kunde han men han drog med bomarna på allt, på något sätt föll alltid bomarna.
Han gick inte att lasta genligt ägarna och klippa och dusha han gick inte. Han va bortskämd och hade taggit över allt.
 
Idag är han mer snygg i sitt utseende och fortfarande försiktig fast på ett coolt sätt. Han är verkligen inte latt någon stans, nu för tiden för man mer sätta tillbaka honom och säga nej Bonzy det går för fort. Skänkel döv är han verkligen inte så han är jätte känslig och man behöver bara göra små hjälper.
Nu hoppar han 10 gånger så bättre. Högt och har fått en himla bra teknink. Ibland faller bomar med verkligen inte alla. Kanske 1-2 på tävlingar annars händer det inte. Han springer på transporten direkt. Han lastar sig själv och går ut själv.
Duchningen och klippningingen bryr han sig inte om, står där och väntar till man är klar. Jag bestämmer över han och han litar på mig att jag tar de bästa besluten.

Detta inlägget gjorde jag inte för att skryta över hur bra han har blivit, fast det är ju sant.
Men det jag mnar med bilden är att samma ponny fast ändå en helt ny.
 
När jag skulle köpa d-ponny kollade jag på ponnyer som hade meriter från LB-Msvb hoppning och skulle ha en som jag kunde komma ut och tävla med direkt.
 
Men gissa vad jag köpate, jo vi köpte en ny fylld 7 åring som inte kunde något och va allämnt latt och inte vill något med sitt liv.
 

Idag lite mer än 1 år senare står jag som stolt ägare till min fantastiska 8 åring till häst som jag har ridit till själv och plockat upp han till den nivån vi är på nu. Vi gick från LD-LA på mindre än ett år. Och jag vet att nästa år kommer vi tävla MSV för han har den viljan och kapaciteten för att hoppa SM imorgon.
Sen är det fin slippet imellan hindrerna då jag måste få bestämma över han då han tar tag i det själv. Och nej inte så det ska bara och det är det vi jobbar på. Så sprången för 130 banor har han redan, bara imellan så tar vi alla sen. 
 
Denna bilden är våran första tillsammans och kommer alltid att vara en av de som betyder mest.
 
Vi har ägt Bonzy i hela 558 dagar
 
 
 
 

Gårdagen

Igår bloggade jag inte så mycket å jag inte hade någon tid över till det. händer mycket nu med skoln,hästarna och jobbet på bloggen kommer lite i efterhand.
 
Bonzy är friskförklarad och visade inget vid böjprovet eller när det kände igenom honom. Förra gången när vi börjde fick han skala 2,5 på åda fra och det är mycket. Så nu är han super. De tyckte han hade jätte fin rygg och väl musklarad. Så helt enkelt välriden. Jätte kul att höra sånt.
 
Så nu har jag en frisk liten ponny som står där ute och bara väntar på att får börja träna och svetas igen.
Om 1 månad får jag börja hoppa igen, då han ska travas nu i 2 veckor och sen börja med galoppen två veckor senare än det. Tar den långa vägen dit jag vill vara på den säkra sidan och få tillbaka alla muskler på rätt plats.
 
Idag eller imorgon ryker hans päls då han ser ut som en björn och den bara växer för varje dag som går, haha lilla gubben. Nu är det slut på vila och det gamla livet är tillbaka.
 
Idag är jag hemma från skolan då jag fick jätte ont i magen efter jobbet igår och vaknade upp med också. Började släppa efter frukosten och nu är det snart helt borta. Vet inte vad det är men mår ju bra nu och det är ju viktigast.
 
Bonzy ska ridas idag och travas 15 min av 60 min, känns bra att å trava mer och mer för varje dag som går. Mamma och jag ska åka till skara imorgon efter skolan och shoppa och kolla på skarahästsport.
 
Bloggar mer under dagen
 
 

Behöver jag säga något mer?






Återbesök next




Måndag

Kära måndag jag hatar dig. Måndagar inte min favorit dag någon stans, vidrig om du frågar mig.. 

Idag är mitt schema full bordet precis hela dagen, kul men det sliter på en. 
Direkt efter jag har slutat kommer mamma och hämtar mig, ska ta en snbb tur på Bonzy och göra stallet. Sen börjar jag jobba klockan 4 på närebo igen, himla kul att jobba men lite jobbigt när det är en skoldag. Men det fixar jag. 

Imorgon går jag i skolan till 11 sen kommer mamma och hämtar mig och då har hon med sig Bonzy. Ska kolla igenom honom igen. Årtebesök som det nu kalas. Därefter ska jag hem och rida onyx och fixa stallet och plugga lite kan jag tänka mig. 

Gillar när det händer mycket, inte den typ av människa som kan ligga framför tv en hel dag får då mår jag inte bra sen. 

Jul är mysigt men sommaren är klar bäst, bruna ben och fräknar.. Kan inte bli bättre 




Att lyckas i ridsporten

Något vi alla tänker på fram och tillbaka hela tiden när det gäller inom ridsporten. Tankar om detta har jag fått mycket nu de senaste helgerna då det har varit SM och SHS. 
Att lyckas inom ridsporten är så låg siffra så vill inte ens skriva ut den. Ni annar inte hur många det är som rider. 

För att ens ha en chans måste man ha pengar, utan pengar kommer man inte någon stans i denna sport, tråkigt men sant. 
Man måste ha en hästintresserad familj och en jävla massa styrka och ork. Alla timmar på hästryggen men ändå alla timmar på marken av slit. 

Du kommer inte långt på att ligga och rida lokala LB utan att du måste upp och rida det högsta klasserna för att folk ska se dig. Sen är det himla mycket om still och resultat hit och dit. 

Två olika sidor till svenska eliten på ponny sida : 

1. Du kan leva i en rik familj som kan köpa ponnyer för flera hundratusentals kronor som har gått klasserna i flertal år, ponnyer som har sina meriter som går som maskiner fram. Genom att ha en häst som hoppar allt i alla lägen och du bara hänger med kan du komma dit. Sen kanske inte ni är det snyggaste paret på att rida. Men din utrustning och din häst drömmer alla om på nätterna, de som inte har den. 

2. Du köper en ponny på lite yngre dagar, en som inte kostar dig shortan och den som kanske har en bra stam eller su känner det där lilla extra i magen. Du lägger ner alla din kraft och vilja genom att träna och tävla denna häst till din egna typ, forma den till det du känner för. Börja hoppa LD och sen gå sakta men säkert upp. Får jätte stora framgångar. Genom att forma och göra det tillsammans med hästen. Vara snyggast på tävlingarna och ett bättre team får man leta efter. Sen kanske du får spara ihop till den där saken du verkligen verkligen vill ha. Och köpa den när du kan.

Två olika typer av sätt man kan lyckas på. Kan handla om 200-300 tusen kronor men ändå ligga på samma nivå. Vill ändå inte säga att de som har pengar lyckas mer än någon annan då de tappar ridningen på ett helt annars sätt om man gämför med det som verkligen har ridit sig till den framgången de har. Inte förra över en summa pengar och sen vara där 1 månade senare. 

Sen när det kommer fram till 140-160 hoppning på storhästar måste du ha allt detta och lite till. Sponsorers är bara förnamnet för att klara av ekonomin i denna sport, 1/10 ryttare äger sin häst. Sjukt ändå att det inte ens äger hästarna. Men som jag har sagt tidigare handlar enbart denna sport om pengar för att lyckas. 

Och det är något som stör mig, vadå pengar?? Okej om man inte har pengar så kommer man inte långt men det borde ändå brytas någon stans. Vem går runt med 10 miljoner i bakfickan bara sådär?? Ingen... Nej men det är så mycket en sån häst kostar, sen ska vi inte prata dressyr ryttarnas hästar, sjuka pengar.... 

Det jag ville få ut av detta är att om man inte har pengar,sponsorer,en jävla massa tur och kontakter så kommer du ingen stans i denna sport. Och det stör mig. 

Jag har jätte stora drömmar som jag själv vet att det inte kommer hända, men jag sliter för att komma en bitt på vägen och det har visats efter några år. Jag har tillsammans med Bonzy kommit så fruktansvärt lågt på den korta tiden vi hat haft tillsammans, mitt mål med han nåde jag för ett bra tag sen och jag har blickat upp till min dröm och den är inte lågt ifrån mig, kan snart ta på den känns det som.

Sluta aldrig tro på dig själv är kämpa till den dagen du är nöjd och har kommit en himla bitt på vägen. 

Vad tycker ni? Åsikter om ridsporten!!!!! 










Svar del 2

Skolan/ledig
Stallet/huset
Kompisar/hästar
Singel/förhållande
Kille/tjej (kompis)
Godis/träna
Sommar/jul
Instagram/Facebook
Mobil/dator
Vänner/familj
Singel/förhållande
Hemma/borta
Göteborg/lidköping
Sommar/vinter
Fest/hemmakväll
Mat/godis
Träna/soffpotatis
 
 
Haha Bonzy jätte söt och mamma förstör bilden
 
 

Film

En kort kort film från i Onsdags på Johan träningen
Lägg märke till hur sjukt bra hon hoppar
 
 

Jag är tillbaka

Nu låter det som om jag inte har bloggat på typ 1 månad, nej men internetet la av helt igår så kunde inte blogga alls efter bilden jag la ut. Och idag funkar det som vanligt igen och jag kan blogga från datorn och lägga upp bilder, så skönt.
 
Denna veckan har jag tagit massor av bilder på olika saker och har endast ägt kamran i 1 vecka idag så mobba inte mina bilder för jag vet inte riktigt hur man gör än.
 
Så alla bilder är från hela veckan
 
Igår fick jag trava för första gången på Bonxy och det gick jätte bra, han skötte sig super och visade inget, även idag fick han trava lite. Och han gjorde det super bra.
Sen går han i piaff i skritten då han vill mer än vad han får. Bara två dagar kvar till återbesöket och sen får ha ridas igen. Tror han kommer vara en bomb om jag inte tror fel!

Sen jobbade jag även hela kvällen igår på ett julbord men min syster och gick med bra, jobbar även där imorgon och på fredag igen. Alltid kul när de blir mer pengar på kontot. haha
 
Även kollat mycket på SHS och min tränare har verkligen varit så duktig denna helgen, han har blivit plaserad i alla sina klasser han har ridit. Såg hans 155 hoppning på tv förut och gud vad bra det var. Hoppas han kan ge sin talang till mig.
 
 
 

Mitt stall

 
 
 

RSS 2.0