Fina killen



Svar del 1

glass/godis
ridhus/paddock
fälttävlan/dressyr
markarbete/rida ut
stallet/kompisar
fest/hemmakväll
vår/sommar
utstickande outfit/stilren outfit
dålig runda med vinst/bra runda med 8 fel
morgonmänniska/kvällsmänniska
Träna/tävla
Carro/bianca
Bianca/Jenny
Bonzy/rosett
Onyx/fury
Mamma/pappa
Sova/dygna
Singel/förhållande
Massor av vänner/inga vänner
Instagram/bloggen
Facebook/twitter
 

Inte många timmar kvar nu

Svarade på del 1 på this or that förut men blogg.se fuckade upp helt så fick ta bort det, provade flera gånger. Så det kommer upp imorgon igen. 

Imorgon runt 11 lastar jag och mamma Bonzy för vi ska till Anderstorp och min älskling ska få trava för första gången på 5 veckor, han kommer vara galen men det är ju alltid kul. Längtar så mycket. Kamran åker med och kort kommer tas. 

Kan väl inte påstå att min dag har varit så bra, så trött på allt och alla,seriöst orkar inte mer. Tur att jag har mina vänner. 




Vill med

Fick fråga av Tove att komma upp under helgen och vara med henne på Stocholm horse show men jag fick inte för mamma. Men det är bara för att bonzy måste gå nu innan återbesöket. Förståligt beslut av henne men ändå liksom.

Läste precis carros blogg och han är påväg dit upp, vill bara sätta mig på tåget och åka för att träffa henne. Inte ens varit ifrån varandra i 1 vecka än men saknar henne som fan. 
Längtar till nyår då hon och alla de andra kommer. Och älskade Alex med. 

Har världens bästa vänner,seriöst. Vad skulle jag ta mig till utan er??  



Bästis

Efter skolan idag träffade jag min efterlängtade vän, vi tog en fika och bara pratade. När jag kom hem åt jag med hela familjen och sen tog ja en lång promenad med Bonzy. Han skulle egentligen ha vilat idag men han fick sig en promenad. 

Nu har jag varit mycket tjejig av mig, målat naglarna och fixat mig, haha så inte jag. 

Internet funkar fortfarande inte så ni får vänta, typiskt nu när jag har fått en kamra och så ....




Trött

Är så himla trött och seg, idag vilar Bonzy oh jag ska träffa alicia efter skolan. Jätte länge sen och vi har mycket att prata om, tro mig. 

Klockan är snart 1 och jag bar inte haft någon riktig lektion än, fattar inte hur dagens skola är, seriöst... 

Såg att filmen aldrig kom upp igår, och det är internatets fel. Ska försöka idag med, lovar. 




Rosett träning

Laddar över bilderna precis men internatet lagar som vanligt och det går  inte, försöker skicka dem visa mammas fb men de funkar inte det heller. Asså jävla internet förstör allt. Räkna med bildbomb av olika bilder när det funkar igen. 

Filmen håller på att laddas upp, men segt går det. 
Så sjukt trött på vårt internet. 

Träningen gick bra och hon skötte sig utmärkt, ska ha med henne nästa gång med. Lilla prinsessan. Hoppade runt 1 m på alla hinder, dock hoppar hon över hinderstödena, haha så söt 

Bonzy va en ännu mer bomb idag, asså shit vart  kommer enegin ifrån?? 






This or that?

Såg att Carro hade en rolig sak på bloggen så tänkte att jag kopierar det av henne och för det med.

Ställ massor av this/that till mig så kommer jag svara imorgon. Ni vet hur det funkar, ni skriver t.ex äpple/päron, häst/ponny osv.

Kom igen nu, fråga på!




Vuxen poäng till mig

Idag gjorde jag något som jag är stolt över, något som verkligen behövdes efter några månader. Mobbing är vidrigt. Hela min Twitter är kaos och allt är fram och tillbaka. Denna underbara människa har mig och betyder massor för mig. 

Hästarna gick jätte bra idag, börjar hitta knapparna på onyx nu och får till det riktigt bra. Bonzy kör en piaff runda idag, alla hans energi och vilja han har är galet. Vart kommer den ifrån? Han blir bara piggare och piggare för varje dag som går, idag va han som en bomb, bom så stog han och hoppade på stället för han inte fick som han ville, kan tänka mig att han kommer bli helt galen i hoppningen sen,men språng kommer han klippa. 

Imorgon har jag en lång dag i skolan, direkt när jag kommer hem så måste jag rida Bonzy och fixa stallet, ska vara hos Rosett runt halv 6 för att göra iordning henne för Johan träningen. 
Ska bli kul att se och höra vad Johan säger, emma har tränat för Johan länge med Rosett och känner henne bra. Hoppas att han tycker att jag rider henne lite bra. 
Tar med kamran och ska försöka vissa mamma hur man använder sig av den, förvänta er inget. Eller blir det mycket. 

Bilderna funkar inte och allt är kaos, bloggar på min iPad tills vidare...

Världens bästa 




I vecka kvar

Om veckande är det återbesök på skara, hela tre veckor har gått då, riden har gått jätte fort och min prins har skött sig utmärkt. Så en vecka kvar tills jag får veta fall jag får börja rida och träna igen, tror han kommer blir friskförklarad, han är så himla fin i kroppen och humöret nu. Det var länge sedan han va så fin. 
Igår fick jag även veta att han kunde piaff. Han gick mer piaff än skritt. Älsklingen längtar tills han får börja arbeta de håra passen igen.

Idag ska han få i 60 min skritt igen, sen klockan 6 ska jag åka till nästan stall och rida lillen, alltså onyx. Blir nog ett pass på vägarna eller till skogen, får se senare. 

Ska försöka ladda upp bilderna på mitt stall idag, då mitt internet inte funkade alls, så de kommer upp ikväll. 
Denna bilden tog jag igår men kunde inte lägga upp den så den är tagen från datorn, därför är inte kvalité så bra. 




Funkar inte

Vårt internet har fuckat upp helt, kan inte lägga upp några bilder eller något som är nya. Får försöka imorgon igen fall det funkar. Laddat över 1 timma och skiten funkar inte, startat om dator och internet.
Ger mig för dagen och åtekommer imorgon igen.
 
När jag läste inlägget Carro hade skrivit på min blogg kom tårarna, den alla drömer om är min bara min.
 
ÄLSKAR DIG
 
 

Pigg Bonzy

Idag va han på hugget, han gick mer i åkern och i trav än skrit, min lilla buse.
 
Han längtar nog till lördag då han får börja trava igen lite lätt. Mamma och jag åke till ridhus då när han ska få trava första gången, kan tänka mig att han kommer vara så sjukt taggad och galen.
Men som sagt ridingen gick bra idag när han väl skrittade.
Bara 8 dagar kvar till återbesöket, han är himla fin i kroppen och taggad.
 
Tog även med kameran ut till stallet och tog de första bilderna. Ljuset i stallet suger och jag suger på att ta kort, bilderna blev helt okej för att vara första gången.
 
Kommer ett inlägg snart på mitt stall då jag har fått frågor fall jag kan visa det. Och idag tig jag lite kort. 
 
 
 

Jag klarar mig inte utan dig.

För 24 timmar sedan var vi tillsammans, inne i Göteborg. Nu sitter jag i soffan i Kalmar, och Kajsa är ca 5 timmar från mig, i Lidköping. Jag vet inte hur många gånger jag sagt hur mycket jag älskar henne, men det blir aldrig för mycket. För varje gång vi ses så älskar jag henne bara mer och mer och för varje gång vi måste säga hejdå blir det bara värre och värre.

Jag grät i bilen på väg hem igår, dels för att jag saknar alla som jag var med, men mest för att jag saknar Kajsa. Det är inget jag bara säger för att jag vill att det ska låta bra/klyshigt utan det är faktiskt jobbigt på riktigt. Jag skiter i om Kajsa själv inte känner som jag, för jag kommer aldrig sluta tycka om henne så mycket som jag gör. 

Jag saknar allt med henne. Kajsa är min allra allra bästa vän, det känns som att vi kännt varandra sedan vi föddes och det är egentligen inte ens ett år. Jag gör allt för henne, ALLT. Jag kan inte uttrycka mig rätt, det är så mycket jag vill säga men vet inte hur jag ska formulera mig.
Jag skulle vilja ställa mig mitt i New York och skrika hur mycket jag älskar henne, och endå hade det inte varit tillräckligt.

Kajsa, du är på riktigt det bästa som har hänt mig, jag saknar dig varje dag, så mycket att det gör ont. Jag hoppas verkligen att du vet det. Sitter i tårar nu, herregud. OM du bara visste vad du betyder för mig. JAG ÄLSKAR DIG!
 

/ Carrrooo, som bröt sig in på kajsas blogg utan att hon vet ;)

Bästa




Kameran

Idag ska min kamera invigas med lite bilder på min lilla bruna Björn som har hur mycket päls som helst. Min lilla älskling kommer få av pälsen snart, efter återbesöket så vi vet att han är frisk och får börja träna igen.
Han kommer inte få någon lång vintervila i år för att han fick 5 veckor nu. Så hårdträning är på g när han blir frisk. 

Så glad att jag äntligen har fått en kamera, bloggen kommer bli så mycket roligare att läsa med mycket bilder. Och bra bilder framförallt. 

Alex började lära mig lite små saker som är bra att veta när det gäller med ljus och olika tips, vet ju hur man tar kort, men små saker som är roligt och bra att veta. 




Måndag

Så himla trött och vet inte vart jag ska ta vägen, sovit litet inatt. Vaknade med världens huvudvärk och den sitter i. 
Tänkte stanna hemma först men jag åkte till skolan. 
Idag skulle jag ha ridit onyx med men orkar inte det så Bonzy får bara en tur. Får rida onyx på tisdag istället. 

Haft en toppen helg i Göteborg och saknar redan mina älsklingar. 




Välkommen hem älskling!!




Min nya älskling

Köpte en ny vinterjacka igår på Zara och är förälskad i den, så sjukt snygg. 
Blå men bruna detaljer och brun luva men päls. 
Kostade 999 kr




Idag och ett år sen

För exakt ett år sen vid denna tiden red jag fram fury på KM på min hemmaklubb. Våran sista tävling tillsammans, allt som var så planerat och så perfekt. Åkte till KM med mina våda ponnyer och red fyra jätte bra rundor, fury och min sista runda tillsammans kunde inte ha gått bättre än vad den gjorde, alla års träningar och slit visade sig. Vi drog hem en vinst på hela 5 sekunder förre 2 planerade. 5 sekunder!!! 
Att avsluta på topp är det bästa man kan göra, min älskade lilla vita ponny. 


Idag skulle jag nu suttit på läktaren i grevagården och Bonzy hade stått i transporten och hade laddat upp för årets sista tävling, hade även fått sett SM finalen men nej, min lilla ponny bus blev sjuk och nu är jag i Göteborg istället. 
Vill bara önska alla lycka till som rider KM på min hemmaklubb och självklart alla som om rider SM på grevagården. 

Bilden är från sista tävlingen i år, på grevagården med bästa rundan i LA vi har gjort tillsammans. Bra avslut på året 2013. 





Den dagen är här

Idag är det hemfärd som gäller, tråkigt men sant.

Jag och Carro vaknade precis och Bianca ligger där uppe och sover, emelie och Anna har åkt på tävling och Alex är på stall sak och rider sin häst. Vi ska snart äta frukost och börja packa ihop och städa huset. Åker hem runt tre sen och ska rida ikväll och fixa för en ny skol vecka.

Helgen har varit så bäst, vill inte lämna nån av dessa underbar människor, verkligen insett hur mycket de betyder för mig och hur mycket jag älskar dem, och bästa på länge.




Shopping/Liseberg

Mitt fösta i lägg försvann så nu är jag jätte arg, asså pallar inte.....

Efter vi hade ridit och varit i stallet så åkte vi in till stan och träffade upp bästa Ludvig och åt Kina mat och chillde, sen så letade vi efter en vinterjacka till mig över hela Göteborg typ, haha nästan typ.
Hittade en tillslut och den kommer ni få se snart.

Efter det så gick vi till Liseberg och kollade på allt som var där,små himla fint på jul asså. Sen bestämde vi oss för att åka skridskor och det gjorde det, shit vad kul det va. Efter den så tog Bianca och Alex bussen hem till Alex och jag åkte på moppen med Anna och Carro bakom Emelie. Hämtade de sista sakerna hemma hos de och de åkte iväg. Jag och Anna åkte till hennes kompis och jag fick träffa alla hennes goa vänner, åh va goa det va, älskar göteborgare asså.

Vill flytta till Göteborg nu!! 







Hästarna

Fick rida både Annas och Emelies ponnyer idag, två olika typer av hästar 

Debbie: 
Har ju ridit henne en gång tidigare, himla cool ponny som verkligen vill. Himla goa sprong och alltämnt rolig. Hoppade ett litet hinder på ca 1 meter på henne, filmade men ni får nöja er med en bild.

Priffe:
En fem åring som jag fick testa på lite kort, himla rolig. Lätt i munnen men lite skänkel döv, emelie har gjort ett himla bra jobb med han, de kommer gå riktigt långt tillsammans. Hoppade ett litet språng, hade ingen sadel så blev inte mer än så. 



Godmorgon

Hej från Göteborg! 
Blev en sen natt igår men kul hade vi, alla sov i hennes föräldrarsrum och vi är sex stycken. Nu på morognen vaknade jag och carro och gick ner och la oss, så nu ligger hon och sover. Vi alla ska snart gå upp och äta frukost.

Igår åkte vi direkt till stallet efter vi kom, åkte moppe och hade galet kul, var hemm hos Anna en sväng och fixade lite där, tog bussen och sen åkte moppe hem till Alex. Damm vilket hus hon bor i.

Idag har vi mycket för oss, göra iordning oss och sen åka till winni för han har tappat en sko och fixa hennes stall, sen ska vi in till stan och shoppa och sen lite senare när det har blivit mörkt så ska vi gå på jul på Liseberg, hur mysigt är inte det liksom? 

Ikväll skulle vi kanske träffa några av Annas,Emelies och Alexs kompisar,får ser hur det blir. Under dagen kommer det ta mycket bilder. Kommer ha så grymt kul, bloggar senare igen 

Alex utsikt från frukostbordet, älskar det





Göteborg äger




Mitt tävlings år 2013

Fösta tävlingen 2013? 
Trollhättans fälltribsklubb LC-LB, dubbelnolla i båda klasserna och en femte placering i LC
 
Bästa tävlingen 2013?
Min LA debut då jag vann, ett minne för alltid. Bästa tävlingen någonsin



 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Fury och Lidens Bonzei
 
Vad för klasser tävlade du? 
Hoppning: upp till LA, skulle ha startat 120 på play and jump. Dressyr : LA 
 
Hur många placeringar? 
Öhhh vet inte, några stycken. 

Vad hade du för mål 2013? 
Starta LA, och det gjorde jag flera gånger 
 
Nådde du dem?
Ja allt som jag hade önskat JA
 
Vad är målen för 2014?
Rida MVSB stadigt och kvala MSVA
 
 
Bästa tävlings arrangören 2013?
svårt att säga, men LRK är de bästa
 
 
Något speciellt minne från 2013? 
Vinsten i min LA debut :)))
 
 
Min tävlingsutrustning? 
Hjälm: GPA
Håruppsättning: Toffs eller fläta 
Kavaj :John Whitaker eller Pikare 
Ridvantar: Hatar vantar
Ridbyxor: Jacson
Ridstrumpor: Kingsland
Ridstövlar: tretorn, mountain horse, hööks chaps
 
 
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning? 
Träns:  Dyon, 
Huva: Design by LO/ John whitikare  
Pannband: Swarovski
Schabrak: Olika
Sadel: Jacson 
Sadelgjord: hippo/gg


 
Vilken klubb tävlade du för 2013?
Lidköpings ridklubb

Vilken klubb kommer du tävla för 2014? 
Lidköpings ridklubb
 
 
Har du ridit i något lag 2013? 
Yes, var med i div 2 laget i dressyr.
 
Ska du rida i något lag 2014?
Nej det ska jag inte göra.
 
Vilken/vilka tränade du för 2013? 
Rebecca Ragnarsson, Johan Lund och massor från Aw, tex setterman 
 
 
Ska du fortsätta med det 2014?
Ja! 
 
 
Har du tävlat i någon ny gren 2013? 
Nej
 
Ska du tävla någon ny gren 2014?
Nej

Vad har du för förväntningar på året 2014?
Rida MSVB

Hur gick de på sista tävlingen?
Så sjukt bra, har världens bästa ponny 



Fråga

Fick en fråga fall jag kunde lägga upp filmen igen när jag hoppar Rosett och självklart kan jag göra det, glöm inte att hon är tillsalu med: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=769346
 
 

Blogg tips

 
Tycker att alla ska ta en lite kick in till Alvas blogg, jag och Alva tävlar ihop oh träffas oftast på tävlingar, en jätte gullig tjej som behöver styrekramar nu eftersom hennes häst med har blivit skadad nu, kolls in hennes fina blogg och njut. 
http://alvaahagg.blogg.se
 

Packat klart




Kaos dag!

Idag är det en kaos dag, egentligen hinner jag inte ens göra detta inlägget men vad gör jag inte för mina älskade läsare.
Slutade sent idag och kom hem med bussen fyra, sprang hem och bytte om och tog en macka i hande, cyklade till Onxy och hade det bästa passet någosin, hem rida Bonzy och fixa stallet. Håller nu på att städa mitt rum och gaderob för jag får inte åka om det inte är klart.
Sen ska ja plugga inför matten imorogn och packa för en helg i göteborg, efter jag har gjort det ska jag dusha och gör iorning mig för en till skolag, som ni hör har jag en hel del kvar så jag hinner inte sita här och chilla.
 
Så fall ni undrar varför det tar ett dygn innan ni hör något från mig är det därför och imrogn direkt efter skolan sätter vi oss på tåget till göteborg och komemr ha världens bästa helg, mycket uppdatering kommer. Tro mig, och nya ponnyer komer komma in i bilden med. Hoppas ni förstår mig.
Hinner inte mer nu, måste göra det som ska göras, behöver lite sömn inatt med.
 
Älskar er och hoppas ni förstår
 
pöss
 

Min bara min




Hemma igen

Åh vilken rolig och underbar dag, verkligen sugen på att börja på DLG nu och vet verkligen vad jag ska välja och det känns super skönt. 
 
Va även helt underbart att få rida Bonzy igen och tro mig han va pigg. Nu på kvällen har vi varit på DLG igen och då va mamma med, så roligt detta kommer bli, längtar så mycket och ska verkligen plugga som ett as nu det sista halvåret och sen börja på nytt.
 
Ska säga godnatt för mig, himla trött efter denna dagen, som ni ser är det en film här, DLG TV som gick live, börja från 16 nån gång så är jag med
 
http://www.justin.tv/dlgwebbtv/b/481528537
 
 
 
 
 

Min iPad är tillbaka

Så glad nu, fick precis tillbaka min iPad efter ca två veckor på lagning. Om ni kanske kommer ihåg så fick den sönder på lovet. 

DLG open gick super bra idag, vet mycket mer vad jag vill nu. Ska ditt ikväll med mamma och då ska jag kolla på några mer, känns super. 

Bonzy ska skrittas när jag kommer hem, första gången på 3 veckor sen jag red han. Va tillbaka i sadeln, åh underbart. 



Saker ni inte visste om mig

... Jag har tre stycken rum
 
... Jag äger ingen mobil för jag förstöder den
 
... Jag gillar en person lite
 
... Utan internet känner jag mig naken
 
... Jag gillar verklign att blogga
 
... Älskar Göteborg och Skåne
 
... Tolsjö där jag bor är så mysigt
 
 
 
 

SAKNAR DIG

 

Kallt

Damn vad kallt det är ute, seriöst jag vill ha sommaren tillbaka.
Efter skolan idag så red jag Onyx med Amanda och det gick verkligen jätte bra, gud va bra han skötter sig och fint har går. Rolig att rida är han med, nån blanding mellan Pepita och Bonzy, det den blandningen är inte dålig. 
 
Har precis varit ute på sista promenaden för idag, mamma tog den första och jag den nu på kvällen, imorgon får jag börja rida han, wiieiieieie eller skritta med ändå liksom. Tre veckor sen.
 
Imorgon kommer det inte bloggas så mycket då jag har fullt upp hela dagen verkligen, skolan, hem rida och sen på dlg open då jag ska kolla på min nya skola, får se fall jag slänger in något inlägg under dagen. Så nu vet ni
 
 
 

Godmorgon

 

Funderingar

Har väligt mycket i min hjärna nu, väljer för ny skola, Bonzy är skadad, ska köpa en till häst och mitt liv står på spel.
 
Frågan till mig själv är vad vill jag? Jag vet att jag vill hålla på med hästar, men få som lyckas i dena sport eftersom det är så himla mycket människor som rider och duktiga ryttare. Jag ska hålla på med hästar så länge jag orkar och vill, i nu läget skulle jag inte kunna tänka mig att leva ett liv utan de.
 
Vill ju självklart lyckas med det, och jag kämpar för det, tro mig.
Sen kommer det som vi nog alla vill, pojkvänn, jo men visst jag har min kille i stallet, men jag har känslor och frågan är fall jag skulle hinna och orka med hästarna och en pojkvän, vad skulle hända? båda kräver sin tid och skulle inte vilja ta bort timmara i stallet utan kanske att han skulle kunna vara med där som mitt stöd.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, jag vill och kan men hur blir det?
Vad vill jag med livet. Skulle kunna skriva ett dröm liv men inte ens 2 saker från de kommer hända så nej tänker inte göra det.
 
Får ofta höra att ridsporten inte är en sport, och där har ni fel, men jag vill inte kalla det en sport för mig är det mitt liv och något som jag inte gör för att träna eller röra på mig utan att jag älskar det med hela mitt hjärta. Folk undrar hur man orkar med de kalla vintrarna då man dör då man kommer utanför trappen men nej, har du något som betyder så mycket där ute värms du upp. De framgångarna man har med hästar och hur starka känslor man binder med ett djur är obeskrivligt för mig.
 
Hästar är så fruktansvärt coola, tänk att du kan bestämma över djur som vägger 10 gånger så med som du själv, få dem att hoppa sjukt höga hinder, svänga runt i ett jävla temp samt lyfta på bena 1 meter över sig själva genom att lägga till skänkeln. Jag tycker det är coolt hur mycket de kan lära sig. Komma i galopp när det hör sitt namn eller sätta sig på rumpan eller hoppa ett hinder på 160. Ett djur som är himla arbetsviliga och ett djur som jag aldirg kommer kunna släppa. Aldrig att jag kommer sluta med dena fantasiksa saken som jag en gång har börjat med.
 
Mitt mål i livet är att gå ur skolan med bra betyg, fått 10000000000 timmar på hästryggen, och få leva ett frisk liv med bra jobb och en fin familj. Och mitt jobb ska självklart vara på en häst inte på ett kontor eller på et sjukhus.
 
Detta inlägget blev långt och det hoppar fram och tillbaka om olika saker men det är det som jag måste få ur mig, mina tankar och känslor som tar upp mitt liv för tillfället. Säger inte att det är rätt eller fel bara så det är.
 
Vad vill nu göra med erat liv? Vi alla har ju drömar men om vi tar inom en rimlig cirkel, skriv något kort om hur det ska vara för dig om ca 10 år.
 
Detta är lycka,kärlek och ett himla bra liv jag lever
 
 
 

Göteborg

I helgen ska jag till Göteborg och träffa mina sakande vänner från AW.
Vi ska bo hemma hos Alexandra och Caroline kommer från Kalmar, och sen är det Anna, Bianca och Emelie och det kommer blir jätte kul verkligen, längtar jätte mycket.
Åker efter skolan på Fredag och kommer hem Söndag någon gång. Mamma tar han om mina älsklingar. Vet inte vad helgen har att erbjuda men bäst kommer det bli. Tror det blir rida lite hästar, shoppa och bara umgås.
Kommer va fett uppdatering från Göteborg i helgen med mycket bilder och sån, kommer bli najs
 
Saknar min älskling Carro så mycket, var typ tre veckor sen men dör snart. Min baby
 
Bästa människan på denna jord
 
 
 

Måndag

Förlåt för att detta är första inlägget för dagen men orkade verkligen inte imorses för jag var helt död. japp det var jag.
Hade en helt okej dag i skolan och mamma kom och hämtade mig efter jag slutade, så jag har gjort stallet och gått första promenaden med Bonzy för dagen. Har inte så mycket för mig ikväll så jag ska nog göra några roliga inlägg som är roliga att läsa.
Ska plugga nu och kanske sätter på nån liten film, och sen ska Bonzy få promenad nummer två för dagen men det blir om ca 2 timmar.
Han är så söt när man hämtar han från lösdriften för han blir helt cp när man tar fram tränset och sen när man väl kommer ut trammar han runt överallt och helt över taggad, min lilla prins vill nog börja galoppera och hoppa snart men det får han vänta med.
 
Imorgon har det redan gått en vecka sen vi var inne med han.Och om två dagar får jag börja rida han igen, eller bara skritta i 1 timma per dag men det är ju ändå något. Saknar att rida min stjärna
 
 
 

Onyx

Hade ett jätte mysigt pass på han i skogen idag tillsammans med Amanda.
Super mysig och duktig är han, ska bli kul att rida han regelbundet nu, denna veckan blir det bara tisdsg och torsdag.
Jag ska rida då jag ska till Göteborg hela helgen och träffa mina älsklingar.
 
Han är även tillsalu så anonnsen är här:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=770750
 

Söndags tur

jopp jag ser ut som ett *******
 

Fråga

Fick en fråga om mina soft up pro och tänkte göra ett inlägg om dem. Och tack Klara vad gullig du är, blir så himla glad. Ska självklart besavara din fråga
 
Läsaren Klara skrev :
Hej kajsa, älskar verkligen din blogg och kan inte sluta läsa den. Har en fråga om dina soft up pro stigbyglar fall du tycker dem är bra och så. Kan inte du göra ett inlägg om de? Funderar på att köpa.
kram Klara :) <3
 
Soft up pro:
Jag är verkligen jätte nöjd över mina som jag  snart har haft i ett år, köpte dem när de precis kom ut, jag har den nya modellen och sen har spikar och jätte bra fäste. Jag har fått hjälp i sprången med de stydbyglarna och sitter som en gud i sadeln när jag rider med dem. Brukar ta med mig de när jag rider andras hästar för att jag får inget bra fäste i andra förutom ett par som vi har på Fury.
Jag rekomenderar dem starkt.
Jag köpte mina på skarahästsport för 2350 kr och det tycker jag lätt att dem är värda.
Kan faktiskt inte säga några dåliga saker om de, älsakr verkligen mina och funderar på att köpa ett par till
 
Ni som har dessa stydbyglar vad tycker ni om de? bra/dåligt ?
 
Jag har de svart/bruna
 
 
 
 
 

Ja tack

 

Söndag morgon

Dena dagen tycker jag inte om, söndagar är så vidirga.
 
Idag har jag häst planer som vanligt, ska rida onyx en sväng och gå två 20 min promenader idag. Fury kanske får en sväng med, får se om Nora är frisk.

Red Fury igår och jag har inte berättat än hur det gick, från att rida en dressyrhäst, till en hopphäst till Fury kan ja säga at de va ett himla slitt.
Han skulle självklart köra med mig som inte gick så bra då jag vann över han och han bara fortsätte, kan väl säga att de inte var det bästa passet men det funkade. Min lilla vita prins, Bonzy fick ju även två promenader igår och det va han jätte glad över.Helt full av energi som ville komma ut.
 
Kvällen blev mysig, kom hit fyra personer och vi mest chillade och skrattade, åkte lite överallt och lyssnade på musik. Träffade även några och pratade med de och så, Helt okej kväll. Bianca sov över här men hon har åkt hem för hon skulle släppa ut sina hästar.
 
 
 

Duktig kajsa

Idag har jag varit en duktig tjej som ni frågra mig, ska säga vad jag har gjort.
 
Jag har ridit tre hästar
Mockat 7 boxar
Mockat en stoooor lösdrift
Gått med min älskling, typ 5 km
 
Och tusen andra saker, nu har jag ff och kommer hit lite folk, hihi kommer inte blogga mer idag
 
Bästa chuck får stå för bilden idag
 
 

Lördag

Nu är jag tillbaka efter mina så svägra fram och tillbaka.
Red Rosett idag igen och det gick himla mycket bättre än sist, fick till lite mer saker och hon började testa mig fick två fula stopp från ingen stans, tror de var för att kolla om jag var med, och ja det var jag. Hoppade runt 1m-110 bana och fick några riktigt bra språng. Vet inte när jag ska rida henne nästa gång, eller jo jag ska ha med henne på min Johan träning vecka 48, vet inte om jag ska rida henne innan des.
 
Sen åkte jag även och red onyx en ny liten ponny som jag ska börja rida regelbundet som det ser ut, ska rida han imrogn igen, han är maxad C-ponny och Amanda som äger han fyller 18 snart och får inte tävla han, sen tar hennes skola mycket tid då hon inte hinner med sina hästar, så har börjat rida han nu så han är helt igång då han även är tillsalu.
Han var inte den hästen som jag trorde, när Amanda rider ser de så lätt ut, men när man själv red fick man verkligen rida, men fint gick han. De tyckte att jag red han himla bra och det kändes bra med. Så kul att hoppa upp på en ny häst och ägaren tycker att man ska fortsätta rida hästen då de tycker att jag är bra på att rida. Red mest för att känna på han och testa på, tog några språng på 80 kanske, kändes väldigt bra.
 
Så nu har jag två ponnyer jag rider åt folk, det är så himla kul. Som ja sa tidiagare så älskar jag verkligen att rida nya och olika hästar, så ofta det går.
 
Om det är någon som bor runt omkring Lidköping och behöver hjälp med sin ponny/häst så vet ni vart jag finns.
 
Båda ponnyerna jag rider är ju tillsalu så här har ni deras annonser:
Rosett:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=769346
 
 
Idyllens Onyx:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=770750
 
 

Godmorgon

Gör ett snabbt inlägg nu, ska släppa ut Bonzy i sin hage och sen åka och hoppa Rosett, efter jag har gjort det så ska jag åka till häst numer 2. Åka till ett ridhus och rida den :)
hej då

Min blogg kväll

Blev inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig början av kvällen, efter jag hade varit hos hästarna och fixat sätte jag mig vid datorn och kollade igenom hela portkod 1231 sett dem hundra gånger tidigare, men kände verkligen att jag behövde se dem igen. Snart börja del 2 om man nu säger så.
Fall ni inte har sett dem så går ni miste om något här i livet.
här har nu fösta avsnittet och sen fortsätt bara att kolla vidare, finns 10 stycken och snart kommer det ur nya :
 
http://www.svt.se/portkod1321/se-program/article1569706.svt?autostart=true
 
Sen efter jag hade sett 6 stycken kom pappa hem med kinamat och vi åt och myste, ska snart säga godnatt för mig, imorogn halv 10 ska jag rida Rosett, ingen sovmorogn här inte. Sen i morgon ska jag även rida en ny liten häst. hmm vem kan detta vara, intressant? gissa då :)) hiihii
 
 
 

Fredag

Kom precis hem, åkte hem till Jonatan efter skolan med otto och fredrik och var där lite, chillade rent sagt. Fredrik körde precis hem mig och nu ska jag gå ut till stallet och mocka och fixa, ikväll händer inte så mycket så ni kan väl räkna med mycket uppdatering. :)
 
 
 

Kajsa lever ja

Tro det eller ej men här är jag, efter en dag som inte blev som den skulle. Som jag skrev så skulle jag rida Rosett idag men så blev det inte eftersom min tid blev flyttad på nattorgenteringen.
Så ska rida henne på Lördag istället, kommer bli super.
Mamma kom och hämtade mig från skolan efter jag slutade och jag åkte hem och fixade Bonzys box och gick den lilla promenad på 3 min.
Bytte om och sen åkte till nattorgenteringen, haha så kul vi hade, gick i en svart skog och dog av skratt, 3 km tog nästan 2 timmar för oss, hahha inget A här inte.
 
Sen när jag kom hem igen mockade jag hans box igen och tog av han bandarset för de skulle bara vara på i två dagar. Pappa fixade lösdriften idag så nu har han fått en box/hage där som är 6x6 blir super. Sen börjar hans 20 minuters promenader imorgon med.
Ska börja göra mig iordnig för sängen, varit uppe sen halv fem idag och det känns i kroppen.
 
 
 

Ja tack

 

Vilka är ni?

Fått mer läsare nu på bloggen och undrar vilka ni är som läser min blogg, behöver inte skriva något. Länka din blogg eller något liknande så kan jag kolla in och se. Kul att hitta nya favorit bloggar med.

Himla intresserad över vilka som läser, varje gång jag har fått en kommentar kollar jag in på bloggen och läser den, men på ett sätt undrar man varför just du läser min bland alla 10393837277383839 i sverige.
 
Länka din blogg TACK
 
 

Godmorgon

Har precis varit ute hos hästarna nu på morgonen, mockade Bonzys box då jag tycker att han ska stå i en box som inte är fylld med bajs, försöker mocka 5-6 gånger om dagen då det är frächt där inne. Även gått hans lilla 3 minutare till promenad och gosat med han och bara varit med han.
 
Ska nu äta frulle och sen börja göra mig iordning för en fullbokad dag.
Efter skolan kommer mamma och hämtar mig, vi åker sen till Rosett och jag ska hoppa henne som jag lovade Emma. Hem och bytta om och sen vidare till skolan igen. Har nattorintering som det kallas. Jag och Jenny spreinger 19:15 och det är ont om tid.
Ikväll sen ska ja mysa och fixa med Bonzy. Så om ni undra vart jag är under dagen för jag inte bloggar så ja, här är min anledning.
Bloggar efter jag är klart med allt som kommer bli nån gång ikväll. 
 
 

Fråga

Hej!
Jag kollade på din blogg lite och fick syn på bilden när du hoppade "soccan"? Jag har även ett sto och hon ser ut att hoppa likadant, vi har köpt henne och haft henne i ett halv åt ungefär, skulle inte kunna skriva lite om hur hon är att hoppa? Det skulle vara roligt för mig att läsa!!:)
 
Fick previs en fråga från en läsare som heter Ella då hon ville att jag skulle beskriva soccan mer och hur hon är att hoppa, och självklart kan jag göra det. Hoppas verkligen att jag skriver det som du vill veta.
 
Soccan:
Den uppfattningen jag har fått av att hoppa henne är att hon är den 'typ' av ponny som är rosettplockare från LD-LB och kanske LA. Inte den typ av ponny som ligger och tävlar Msv klasserna. Om ni ska förstå mig.
Själv tycker ja att hon är himla rolig att hopppa då hon har jätte stora språng och vill verkligen över hindret. Sen är hon även inte den typ av ponny som är taggad på det sättet att hon studsar framför hindrerna, istället lite mer ben och verkligen övertygga henne att hon klara det med en lätthet.
Olivia gör ett himla bra jobb med henne i båda dressyren och hoppningen och man märker på olivia att dressyren är hennes starka sida så som hoppningen är för mig. Och det känner Soccan med och då blir det lite så att de båda blir försiktgare i hoppningen och måste ha lite hjälp att stärka självförtondet. Därför har jag hjälpt Olivia med henne för att hon ska se att hon kan och att Soccan kommer på själv att shit ja kunde verkligen detta.
Så himla kul att se hur bra det går för dem när självförtrondet kommer tillbaka.
Soccan är en himla fin ponny som passar Olivia så super super bra och de är verkligen gjorda för varandra.
 
Ella du som frågade om detta kan väl länka din blogg så kan ja få se din ponny, blev nyfiken på den ny. Säg till om det är något mer ni/du undrar.
 
Här är några bilder sen när jag red soccan sist.
 
 

Bästa jag har läst på LÄNGE

Herre min gud, där fick Carro till det. Bästa jag har hört på väldigt länge. Kopierar detta för det va sjukt bra skrivet, läs och inse hur världen ser ut!!
Hoppas det gick bra att jag gjorde det, glöm inte att läsa hennes gryma blogg:
http://carolinebagfeldt.se/
 
Fotboll och Ridsport

154929250 kr. Etthundrafemtiofyramiljonerniohundratjugoniotusentvåhundrafemtio kronor. 154929250 kr ≈ 155000000 kr.
Vad är denna summan i era ögon, öron? För mig är det en summa så stor att jag bara vågar drömma om det. Aldrig någonsin skulle jag kunna kolla saldot på mitt bankkonto och se dessa summor.
Men så är det inte för alla. Zlatan Ibrahimovic är personen vars lön står där över, med fet stil. Zlatan tjänar ca 13 miljoner kronor, VARJE månad. Då vill jag också påpeka att han inte är den personen som tjänar mest som fotbollsspelare, den som tjänar mest i hela världen som fotbollsproffs tjänar 36 miljoner euro per år, alltså ca 319 miljoner kr. Som sista exempel tar jag en hyfsat vanlig kille, som bor här i Kalmar. Han har nu slutat sin fotbollskarriär, men förra året spelade han i Kalmar FF, var med i allsvenskan osv. Han tjänade mellan 650000-950000 kr i MÅNADEN. Det är mellan 7800000 kr och 11400000 kr om året. Det skrämmer mig.

Nu har jag rabblat upp ren fakta, från säkra källor. Omvandlat alla priser exakt, så att det inte är sant kan vi redan utesluta. Så till själva grejen. Jag vill ställa frågan, VAD? Vad gör dessa personer för Kalmar? Sverige? Världen?
Visst är det härligt när Kalmar tar segern i en match mot Malmö, visst är det roligt när Sverige vinner VM guld, visst är det roligt att se Zlatan, en av världens bästa fotbollsspelare, från Sverige. MEN jag ställer återigen frågan, vad gör dessa personer egentligen för oss?

 

 

De gör verkligen ingenting för oss, mer än att stå upp för sitt land/stad i en vänskaplig match. Inte DÖR väll personer i Sverige om de inte skulle vinna OS? Ingenting skulle påverka, mer än att det står i tidningarna, folk blir besvikna. JA, men det kan jag och troligtvis resten TA.
Samtidigt som dessa pengar flyger ut i deras händer, DÖR personer i fattiga länder för att deras land inte har råd till fri sjukvård. Samtidigt DÖR en person i cancer för att forskningen inte får tillräckligt med pengar för att ta fram en medicin.

Något jag INTE kan acceptera är att dessa pengar, 155 MILJONER kr faktiskt går till Zlatan, som inte ens har mage att ta ledigt EN enda dag och hälsa på denna pojken. Att dessa 155 miljoner kr lika gärna hade gått till att hjälpa denna pojken och rädda hans liv. Kanske hade hans liv kunnat gå att rädda genom att bara låta han träffa sin idol, Zlatan. För vet ni att lycka, glädje och skratt är det bästa botemedlet när man är dödligt sjuk. Det kanske inte räddar ditt liv, men jag tror på riktigt att det kan förlänga det några dagar. ÄNDÅ hade inte Zlatan, denna person mage att göra en sådan liten grej för denna pojken.

Jag har ärligt talat ingen aning om vad dessa pengar kommer ifrån. Det har egentligen ingen betydelse, för vart ifrån dessa pengar än kommer så hade de kunnat gå till något så mycket bättre. Lärare har kanske 30-40 tusen kr i lön i månaden, lärare som gör enormt mycket för samhället. En barnläkare tjänar ca 65 tusen kr i månaden, betydligt mer än en lärare, men betydligt mycket mindre än en fotbollspelare i KFF. VEM är viktigast för samhället?
Det är för mig, SJUKT.

Hästar då? Jag vill inte påstå att ryttare ska tjäna mer, inte för att en ryttare idag tjänar NÅGONTING, utan får pengar utav sponsorer. Så har det alltid varit och jag accepterar det. I ridsporten är pengar ALLT. Man MÅSTE ha pengar för att lyckas, nästan alltid. Ridsporten är extremt dyr, att bara köpa en bra häst, det kostar 200000+ kr. Men när Roffe går in och vinner OS, inte fasen får han 155 miljoner kr, nej. Han får glatt ta emot prispengarna, eller kanske en bil. Tacka sina sponsorer för chans till fina hästar och sedan betala lite bensin för resan hem igen.
Fotbollen som är näst intill gratis, där tjänar de obeskrivligt stora summor. Men ridsporten som inte ens en vanlig tjej har råd med, där tjänar de INGENTING.

Varför jag tycker såhär då. Jo, för att hästar är inte bara en sport, en tävling eller liknande. För hästar är medicin. Vet ni hur många handikappade som varje dag sitter upp på en häst, klappar en häst och helt plötsligt känner ett lugn och lycka i det som alltid varit jobbigt. Vet ni hur många LIV en häst har räddat genom att finnas där. Visste ni att undersökningar säger att personer med handikapp blir “mindre handikappade” på hästryggen? Visste ni att rida tillhör begreppet “behandling” av LÄKARE.

Efter ett mils långt inlägg, med massor av luddig text vill jag säga att, seriöst? Ska fotbollen verkligen få alla dessa pengar, borde inte minst hälften gå till att förbättra VÄRLDEN, en femtedel skulle kunna gå till ridsporten, och hästar för sjuka personer. Om man tog dessa pengar, 50% respektive 5% så skulle fotbollsspelarna fortfarande tjäna flera miljoner. Varför, varför, varför ska det vara såhär? För mig är det, inte ens förståeligt.
Skärmavbild 2013-11-12 kl. 22.09.02
Skärmavbild 2013-11-12 kl. 22.19.19
 
Skärmavbild 2013-11-12 kl. 22.15.21
 
Skärmavbild 2013-11-12 kl. 22.09.21
 
Skärmavbild 2013-11-12 kl. 22.20.36
 
 
 

Dag två i skara

Kom hemme precis från Skara ännu en gång, Bonzy har varit jätte duktig idag med.
Många har sagt att han är en himla fin ponny, himla kul att höra det.
 
Idag har han bara skods och fått sulor, blev himla bra och vet inte hur jag ska förklar det. Men här har ni bilder på det så får ni se själva. Hans hovar blev himla bra och detta kommer bli super för han, ska även in till Skara nästa gång vi ska sko igen så Hans som han heter fixar det.
 
Vet inte så mycket jag ska skriva, förutom att han är så sjukt duktig och lyssanr verkligen. Blev ingen ridning på Rosett idag men det blir av imorgon, så efter skolan åker jag direkt ditt.
 
 

Hästar jag har ridit del 3

Secter Star (soccan)
 
Soccan har jag ridit några gånger då och då när olivia behöver hjälp med henne i hoppningen, men red henne för ett tag sen och det gick himla bra. Fick några bra språng och hon vågade lite på mig. Olivia vill att jag ska tävla henne lite i hoppnin då hon ska få tillbaka sitt självförtronde då olivia och soccan ha tappat de båda i hoppningne. Tycker de är kul att hjälpa folk som behöver hjälp med sina ponnyer. Himla go ponny som vi skulle provridt när hon va till salu men inte gjorde de för att hon va lite för liten i manken.
Jag och soccan för ca 1 månad sen
 
Chuck (chuckissssss)
 
Min kompis carro ponny, himla cool, tyckte chuck va himla rolig att rida då det hände något hela tiden. Tyckte inte han va jätte svår att rida på hemmaplan men kan tänka mig han på tävling, finns lite för carro att jobba med. Gillade hans språng. Om carro skulle säga till mig att jag fick han skulle jag inte tacka nej precis.
Jag och chuck för 2 veckor sen:
 
Rosett (rossan)
 
Ponnyn jag red förra veckan åt en tjej som har skadat sig, ska även åka och hoppa henne idag. Trodde inte att hon skulle vara så rolig att rida som hon var, de sprången hon hade, jävlar om man nu får säga det, kul att emma vill att jag ska rida henne av alla ryttare, skulle va kul om jag fick ta med henne på johan träningarna och kanske starta nån tävling med henne, får väl se vart det leder. Ska rida henne idag igen så det blir super.
Jag och rosset för en vecka sen:
 
Hoppas ni blev nöjda med denna saken jag gjorde, mer ponnyer/hästar har inte ridit mer detta halvåret, himla kul när läsaer frågar om saker de vill jag ska blogga om. Så fall det är något ni vill ska komma upp här igen eller något nytt jag ska publicera så är det bara att säga till. Kul för mig att få lite saker med.
 
 
 
 
 

13 november

Idag har jag super chill dag i skolan, Har två lektioner på morgonne sen en jätte lång rast på ca 3 timmar, svenska i 40 min sen kommer mamma och hämtar mig igen med transporten med Bonzy i.
Ett till besök i skara idag då han ska få skor och den där gummi saken som jg inte fattar.

Efter vi har varit i Skara så åker vi hem och lämna av bonzy och sen ska jag till Emma för att rida Rosett igen, hoppa henne som jag gjorde förra veckan och det ska bli super kul. Inte ridit sen jag red henne sist och det är lite tråkigt. Saknar ridningen så snabbt, förstår inte att folk kan sluta med ridning?? borde inte de dö av längtan?
 
Som ni kanske vet så letar jag en till häst/ponny, kollar för fullt, ni kan väl länka om ni hittar någon fin som skulle passa mig :)
 
 

Godmorgon

Klocka är lite efter 6 och jag har precs varit ute hos hästarna, har mockat Bonzys box,gått en promenad med han och det tyckte han verkligen om. Sen kollade ja igenom han, han har sovit ner inatt och inget har kommit inanför det han har på bena. Sen bytta jag hans täcke och myste lite med han. Min lilla älskling.
 
Pappa ger hästarna mat sen och Hugo får stå innne med Bonzy annars kommer de bli ett himla liv på han, sen kommer säker Fury undra vad det är frågan om, men han får överleva. Nu ska jag äta frukost och sen göra mig iordning för skolan, min buss går lite efter 7 så jag får sätta fart.
 
Var himla mysigt att gå upp tidigt och vara i stallet så tidigt.
 
120 på världens bästa
 
 

Kollat till Bonzy en sista gång ikväll

 
 
 
Jag och pappa var precis ute hos Bonzy nu och kollade till han så allt va 100, kollade fall han hade feber och de hade han inte. Mockade om hans boxs så det blev fint där igen. Och sen sa vetrinären att vi skulle kolla fall han inte var block halt för då hade behandligen kommit fel och det va farligt, med det va kanske 1 häst av 1000 som får det. Och det va han inte så allt va bra med min lilla prins.
 
Nu ska jag plugga lite och sen ska jag gå och lägga mig, klockan börjar bli mycket och jag ska upp tidigt imorgon som alltid.
 
Vill även tacka all goa människor som har skrivit till mig både idag och igår, tack ni är underbara och blir så glad när folk bryr sig <3
 
 
 
 
 

Lidens Bonzei

Under denna tiden ska han ha boxvilla med 2x 3 minuter skrittmotion dagligen.
Dag 3-7 skall han skrittas vid hand 2 x 20 minuter dagligen och ska stå i sjukhage ca 6x6 stor några timmar/dag vid tjänslig väderlek.
Från dag 8 får jag börja skritta på han i ca 45-60 minuer per dag samt ledas vid tygel 15-30 minuter innan. Han kan stå uppe i sjukhage större del av dagen om vädret tillåter. Börja trava lite smått 2-3 dagar innan ni kommer på återbesök.
 
Återbeslk har vi om tre veckor 3 december.
 
Inga konstigheter med detta, kommer funka super och kul att jag redan får börja rida han nästa vecka, eller rida och rida men skritta. Himla mysigt att bara skritta med sin älskling om ni frågar mig.
 
 
 
 
 

kotledsinflammation på båda fram

 
 
 
Som rubriken lygger så har han kotledsinflammation på båda fram benen. Låter värre än det är i detta läget. Ska berätta alla från början till slut.
 
När vi började utredningen så longerade vi först så hon fick se hur han fungerad och visade sitt problem, då han inte visade någpt typ. Sen böjde hon som ett böjprov och då visa han lika mycket på alla fyra ben, så inget konstigt med det. Sen  böjde hon så det kom till kotlederna och då han markerade i skala 2 och det är ju ganska mycket. Så efter han hade vist det så fick han en spruta i höger fram som tog bort smärtan då vi skulle kolla fall han va halt på vänster fram med. Och det visa sig när vi hade bedövat höger.
 
Sen gick vi vidare till röntgen då dem röntgade allt dem kunnde i hovet/benet på varje ben kändes det som. Röntgade även bak knänan och så. Efter ett tag då de hade kollat igenom röntgentbilderna fick vi gå in igen till röntgen då vi va tvyngan att ta av skorna ifram och lägga in de som ni ser på bilden här nerre,någon gul sak i hoven.
 
Sen röntgade dem under hoven med så man fick se alla underifrån. Efter det fick min älskade lilla ponny gå ut i sin box igen, och vi kollade igenom bilderna.
Han har ingen vanlig kotledsinflammation eller vad man ska säga, en kotledsinflammation är en sak som uppstår av fel ridning av hästen, rindning av samma underlag, ung hästar kan få det lätt av någon anledning och överansträningning av häst. Bonzy hade inget av det utan han har en tunn hov som bli öm och istället för att gå på hoven så anstränger han sinla leder, så det va en lite kotledsinflammation. Bonzy kan inte skos som alla andra hästar, våran hovslagare har ju skott jätte bra och så man ska sko men Bonzy klara helt enkelt inte av den skoningen så då har det blivit så. Så imorgon så vi in till skara igen då en hovslagare kommer dit då han ska skos och få nån varm gummi sulla som ska fixa upp hans hovar. Så nu står han utan skor ifram.
 
Efter vi fick reda på det som behandlade vi honom för den lilla kotledsinflammation som han har fått, efter det så skrev vi papper och fixade med Bonzy.
 
Slutligen så sammanfattar jag det hela : han har fått kotledsinflammation för han har för tunna hovar och måste skos på ett speciellt sätt som vi inte har vetat om, så han är nu behandlad mot det och ska imorgon få vara gummi saker i hoven.
 
Vill tacka den underbara personalen på Skara och vilken bra survice de har, fått höra av alla tre vetrinärer vi har idag att jag har världens gulligaste ponny och så lugn och fin, fick höra det minst 100 gånger under de fyra timmarna vi var där. En av dem sa även att hon kunde behålla han för hon älskade han så mycket. Himla kul att höra det från någon. Skara kommer ja alltid åka till för det är riktigt bra och de har verkligen jobbat för att hitta Bonzys problem. Stort hiss till Skara hästklinik. Bonzy hade jätte fina ben och allt i röntgen bilderna och himla fin kropp och väld byggd.
 

Detta inlägget blev lite konstigt men hoppas att ni förstår, försökte att få ner allt och så, kommer komma upp en lista på det här tre veckorna framöver med Bonzy innan det bli återbesök. Kommer upp ikväll
 
Bilder från idag:
 
 
 
 
 
 
 
 

Kajsa Tobiasson

10 saker du vill göra innan du dör:

Tjäna mycket pengar

Leva livet!

Rida i Globen.

Äga en stoooooor hästgård med mina man och mina barn

Träffa mycket undrbara männsikor

Lära mig rida som en gud. 

Åka till USA 

Skaffa en underbar familj!

Bli känd. 

Hjälpa barn i fattiga länder!

9 saker om dig själv:

Jag är laktos

Jag har inte haft en kille på 3 år typ. 

Jag har svårt för att bli kär, men när jag väl är kär då är livet kaos

Jag tycker inte själv att jag är bara på att rida

Jag älskar mina hästar mer än något annat här i livet. 

Jag är inte blyg på något sätt. 

Jag skrattar så sjukt fult så de går inte att förklara. 

Jag umgås med mycket olika folk. 

Jag har dålig fantasi

8 saker du ska göra för att vinna mitt hjärta: 

Älska mig för den jag är. 

Litta på mig. 

Ha en undrbara personlighet. 

Ha trevlig familj och kompisar. 

Inte ha några konstiga olater 

Inte snusa eller röka (vidrigt)

ha ett fint utsende. 

7 saker du ofta grubblar på : 

Vad jag vill gå för gymansie

Vad jag ska äta

Vad vi har hemma för mat

Om jag inte hade varit i den familjen jag är i. 

Om jag inte hade ägt mina hästara 

Om jag inte hade bott i Lidköping

Vem jag ska leva med i hela mitt liv. 

6 kändisar jag tycker är snygga: 

Justin Bieber 

Zara Larsson 

Nellie Berntsson 

Kenza 

Zac Efron 

Cam Gigandet 

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

Bryta mig. 

Röka,snusa eller ta droger. 

Skada någon

Bli riktigt fet. 

Åka till månen. 

4 saker du har köpt den senatse månaden: 

Mat,godis,jordbubbar,mat,mat,mat

Kläder

Hästsaker

MAT 

3 sätt att få dig glad/le:

Var snäll och ge gulliga komplimanger

Skratta tillsmmans med mig 

Ge mig godis

2 Nära vänner 

Kan inte säga två, finns så sjukt mycket vänner som betyder för mig.
 
1 sak du inte klara av:

JAG HATAR FOLK SOM LJUGER!!!

 

 


Kompis bloggar

http://oliiviiagustavsson.se/
 
 
http://tildebergmans.blogg.se/
 
 

Ja tack

 
 

Skara imorgon

Ändrade planner för morgondagen. Vi åker till Skara istället för Husaby.
Husaby får vi vänta i mer än 2 veckor, och det är dålig survis...
Skara fick vi tid direkt, eller de fråga vilken dag som vi ville ha så fick vi en tid direkt. Så imorgn halv ett ska vi vara på Skara för att börja undersökningen. Fått en ny vetrinär och våran fösäkrings männsika kommer vara på plats. Undersökningen börjar imorgon och fortsätter på Onsdag. Vi ska göra allt för att hitta problemet.
Vet bara att vi ska göra ridprov, röntgen osv... sen kommer det såklart mer saker.
 
Mamma kommer och hämtar mig direkt efter skolan så hon har fixat allt med bonzy, redan packar sakerna idag som ska med. Fixar han ikväll så han inte ser helt hemsk ut.
Hoppas verkligen på att hitta något nu så det inte finns något som kommer tillbaka.
 
Kommer bara en tidsinställning imorgon, och lovar att blogga så fort vi kommer hem.
 
håll alla tummar i världen för mig och Bonzy imorgon tack :)

 
 
 
 
 
 

Fury repris

Tänkte göra en lite resa igenom min och Furys liv under de 5 år jag har ägt han. 
 

Blir mest bilder jag bjuder på. 
 
Köpte Fury precis innan skolan slutade till sommarlovet, kommer ihåg att en dag när jag var ute och red Hugo kom  pappa sa till mig att vi skulle iväg och göra en sak på kvällen, jag fick inte veta vad vi skulle bara veta att jag skulle ha ridkläder och hjälm m.m med mig, efter halva åkturen kunde mamma och pappa inte hålla sig så de sa att vi skulle åka och provirda en D-ponny som var svart och så, när vi kom fram stog lilla Fury i hagen, en C-ponny som inte var svart någon stans han va ju helt vit. 
Blev förälskad på första ögon kastet i den lilla vita ponnyn som inte var så liten för mig för jag var endast 10 år och lyckligast i hela världens som skulle få provrida denna underbara ponnyn. Provridningen gick super bra och jag hoppade nog 50 cm om jag inte minst fel och va helt övertygad att de va han jag skulle ha. Mamma och Pappa tänkte över beslutet och två veckor senare kom han med transporten hem till mig, sen den dagen har han varit min . 
 
När Fury kom till oss sa de att han hade varit dressyr häst på eliten i holland och ridit det bästa klasserna man någonsin kunde göra, jag var väldigt tveksam över de men jag gillade läget och började hoppa på den lilla vita ponnyn. Min första pay and jump hoppade jag 40 och 50. I 40 ramlade jag av på tredje hindret då han stannade, i 50 red jag fel hinder. Men för mig spelade det ingen roll för han var de bästa som hade hänt mig. Så fortsätte vi hoppa pay and jumper och till slut skulle jag hoppa min första LD och de va 70 cm och vi går in och nollar. Efter den tävlingen började jag i en hoppgruppen för Anna på LRK min hemma klubb, jag var den minsta ryttaren med minst träning och tävlings erfaranheter men jag tränade på. 
Vårna första tävling!
 
Lite bilder från de 3 första åren!
 
 
 
 
Fury är en speciell ponny som älskar att hoppa och fort ska de gå, men dock vill han testa sina ryttare så stanna är han bra på med, vet inte hur många gånger jag har ramalat av han, även sist jag hoppade han ramlade jag av han två gånger, men då låg även hindrenrna på 1m - 105 och när han inte känner för det så stannar han och då ligger man sen på marken. 
Jag och Fury har tävlat upp till LB i dressyr med placering och LB hopping med dubbelnolla och vinster i LC. 
 
Det kunde ha varit anorlunda om man ser från idag, för ca 5 månader sen tog vi ut tandläkaren för att kolla hästarna och fixa tänderna och sånt man brukar göra, och för första gången frågade vi tandläkaren fall de kunnde kolla lite extra på Fury eftersom de står att han är 23 i sitt pass, tandläkaren kollade på oss och skrattade, ' haha denna hästen är inte ens 20 år, skulle gissa på 15-16 år' Tydligen hade de hänt en sak med hästranas sak när de hade kommit över 20 år och tänderna viker sig, Fury är omöjligt 23 år och det är de vi har trott hela tiden, så när jag köpte han var han 12 istället för 18 år, och när förra ägarna importerade han var han 5 och inte 10 , så Fury gick aldrig dressyr på holland, så han kom som ungponny som ingen viste, så när jag köpte han var han inte hoppad något typ så jag hoppade tydligen in han utan att veta något, när jag tänker igenom noga så har han aldrig varit gammal när jag köpte han, ganska konstigt ändå, 
 
När vi sätte våra nollar i LB (90) sa vi att det var nog att vi inte skulle tävla högre eftsersom han va gamal och så var det altid att ålden sa emot fast Fury ville till 200 % så sa vi nej. Tänk om vi hade vetat att Fury var yngre och så hade jag krävt mer av han utan att de va konstigt. Hade nog tävlat upp till LA ialafall. Dock är jag för stor för att tävla de högre klasserna nu. 
 
Men nu har han Nora som har varit sköttare på han i ett halv år. Nora är 9 år och så sjukt duktig på allt som har med hästar att göra och hon rider som en gud. Fury kräver sin ryttare till 100% eftesom han är het och stark och allt man kan göra. Nora rider hon perfekt och hon är såpass liten så hon kommer kunna ha honom i många år. Tillsammans har de tävlat 60 felfritt och LD dressyr med bra resultat. Jag tror på de och jag lovar att snart rider de LC-LB tillsammans och vinner hela skiten bara för att de är så gryma. 
 
Helt sjukt vad jag och Furt har utvecklas under de 5 åren, Nu kan jag den lilla busen utantill och han kan mig, han vet precis vad han ska göra för att retta upp mig och jag vet precis vad som rettar upp han, jag älskar denna lilla vita ponnyn som för alltid kommer vara min och han är bland de som tar störst plast i mitt hjärta. Utan han vet jag inte om jag fortrafande hade ridit, han har gjort de till en sak att älska och minas, kommer ihåg en vinter då han slängde av mig minst 1 gång varje pass bara för att han va så cp, mamma sa åt mig att vi kunde sälja han och  köpa ny, men efter lite svett,tårar och många timmar på ryggen har det blivit den bästa ponnyn väldigt många skulle önska sig. 
 
 
Bilder från de 2 sista åren!
 
 
 
Senaste tävlingen, VINST!
 
 
 
Jag önskar att jag kunnde gå ner 15 kilo och bli 10 cm kortare och fortsätta rida han som inget, men nu är jag för stor som ni ser på de senatste bilderna. Känner mig inte stor och folk innom familj och vänner och tränare säger att jag inte är förstor men får ofta höra det av andra folk som inte står mig nära, vet inte om de menar de eller inte. Men har valt att inte rida han seriöst mer, utan bara rida ut i skogen för sakens skull så tränar och tävlar Nora han!
 

Hästar jag har ridit del 2

Här kommer del 2, fick helt hjärnsläpp som jag glömde två stycken som jag kom på förut, hade 7 kvar i morses men nu kommer jag bara på 5. Men det kommer fler delar då jag kommer på vilka jag ska skriva om, alltid en fördel att veta vad man ska skriva om.
 
 
 
Edwina :
 
Min kompis tildes häst som är 4 år gamla och bland de coolaste jag har ridit, det steget och den viljan hon hade. Himla cool häst som jag sa, tilde och Edwina kommer komma riktigt långt i dressyren det lovar jag. Himla snygg häst. Kolla bara på bilden hur snygg hon är, endast 4 år. 
 
 
Liona :

Tilde andra ponny, en jätte go c-ponny, typiskt ponny i ridningen. Kan sina saker och kan när hon vill. När jag red henne i somras hade hon haft vila så han va inte jätte igång så där finns ju en anledning. 
Har inte en bild tillsamnns med henne men här är en bild på bara hon som jag lånade på tildes blogg
 
 
 
 
Lidens call ? :
 
Red en till lidens ponny som var 5 år men hittar inte den någon stans, var lite seg att rida och så. Hade inte gjort så mycket så den kunde ju inte så mycket. Har ingen billd på när jag red han men här är han
 
 
 
Cantadou:

Min bästa kompis Bianca storhäst, fått rida han några gånger då och då. Himla stor och söt. Väldigt hoppsäker och vill verkligen. Hoppade han typ 110 bana med lätt het. sötis häst. Himla go häst i alla hantrering väldigt rolig att rida.
 
 
 
 
 
 


 
 
 

Fråga till er

Nu under veckan ska vi in till Husaby med Bonzy för att verkligen kolla upp han. För det är något som inte stämmer.
 
Så min fråga till er som bor i närheten här, vart åker ni Skara eller Husaby?

Jag har varit på båda ställena med olika hästar, nu det senate har vi varit i skara efter det med pepita, så då har vi bara fortsätt där. Men efter sist dem inte hittade något på honom, vi fick betalla nästan 3000 kr för ingenting. Enda vi fick höra var att han skulle villa, fall de inte var bort skulle vi komma tillbaka 3 veckor senare. Alla har olika åsikter om skara och alla tycker olika. Skara har bra vetrinerär och inte de dyraste priserna.
 
Husaby har jag varit med Leo med, och det är bra där. Alla säger att dem leter till dem verkligen hittar något och det är ju super bra. Men vissa säger även att de tar snabba beslut och inte alltis jätte bra. Husaby är ett dyrt om man gämföra med skara.
 
Hjälp oss nu, skriv vad ni tycker om de två olika ställerna? och varför? varför inte?
 
Vi har beslutat att åka till husaby för att vi ska hitta problemet, Priset skiter vi i. Men skriv din åsikt!!!!!
 
Bilden är från när vi vara på slutmätningen i vintras i skara.
 
 
 
 

Fars dag

Godmorgon på er alla, idag är det fars dag och min pappa är inte hemma. Han kommer hem runt 1 idag för han har varit på jakt sak. När han kommer hem ska vi åka till morfar och träffa släkten och bara chilla. Hästarna vilar idag och jag ska bara ut och fixa stallet.
 
Tack världens bästa pappa för att du ställer upp och gör allt möjligt för mig att äga tre egna hästar, fixar och gör saker för att jag ska bli nöjd och allt sak fungera. Han kör mig i ur och skur. Har världens bästa pappa verkligen som lyssnar och hjälper mig i alla lägen. Grattis på fars dag pappa :)
 
Pappa är inte sån som är med på bilder, så får ta en bild på mamma och pappa 2009, va inte igår :)
 
 

Blogg tips

Har ett väldigt bra blogg tips till alla som läser min blogg.
 
http://granaryttarna.se/
 
Tove är en 17 årig tjej som äger en Lidens ponny. Vi har skrivit lite då och då, jätte gullig tjej som bor i stockholm och tävlar i fälltävlan och har en super fin ponny. Hennes ponny ser nästan ut som Bonzy, vissa bilder mer än andra.
Tove bloggar väldigt bra, har en mening med inläggen och alltid lika intressanta att läsa.
Sen är hon även väldigt duktig på fotografering och tar mycket fina bilder i vardagen. Henns blogg är fräsh med nya bilder varje dag.
 
Tycker alla ska ta och kolla in på hennes blogg. Jag får insperation av att läsa de hon skriver.
 
Tove och Lidens Cap Bell Amoure :
 
 
 
 

Så mycket kärlek i en bild


Lördag kväll

Sandy och Alex kom hem för ca 2 timmar sen och då fixade vi tacos och myste till det, åt och bara pratade. Nu ska vi sätta på en film och vi har ca 1 kilo godis, hiih
 
Saknar Carro jätte mycket, det gör jag hela tiden. Vet att jag skriver det hela tiden men det är bara för det är
så det är. Längtar till hon kommer hit till Lidköping igen. Då ska vi hitta på massor av saker, ska vissa henne mer av Lidköping än vad vi gjorde i somras. Även ska hon få träffa min vänner och kolla in våran ridklubb. Hoppas verkligen hon kommer över nyår så vi kan ha lite party tillsammans.
 
Bonzy och carro i somras
Glöm inte att läsa hennes gryma blogg :
http://carolinebagfeldt.se
 
 
 
 

Hästar jag har ridit del 1

Som jag lovade så kommer detta inlägget upp nu, kommer i flera delar under veckans gång, men vi börjar idag. Tar från nån gång i somras så det blir det snesate halvåret. Ska försöka komma ihåg ordningen men kan lätt bli fel. Kan ha ridit hästen i 1 vecka elller 10 min. Just saying.
 
Ängskogs Anima (anima) :
 
Hon borde ni känna igen väl, red ju henne hela sommaren och hade med henne på AW. Saknar faktist henne jätte mycket, en ponny som kräver sin ryttare då hon är ett väldigt sto sto om ni förstår vad jag menar. Under vecka på AW blev vi verkligen som ett team och hon släppte alla dumheter och lyssnade på mig som ryttare istället för att köra sitt egna race. Vi han och rida en pay and jump på 110 (LA) tillsammans och det kändes riktigt bra. Himla go häst annars och hade gärna villja ha tillbaka henne för jag saknar henne. Hon är ju även till salu så sök på anima på hästnet så kommer hon fram.

 
 
Optimus Prime (matcho):

Matcho red jag under veckan nere på AW, fick frågan om jag ville rida/rida till han eftersom bara är 4-5 år- Så jag red  han stort sätt hela veckan, han va inte jätte duktigt men han gjorde alltid sitt bästa. Hade med han på terängen och hoppade han lite på banan. Himla rolig ponny och han ville jag vekligen ta med mig hem efter AW.
 
 
Shandangan Blue Patch (pungis) :
 
Min kompis Mathildas d-ponny som jag va tillsammans nere på aw med, hon frågade fall jag ville prova och rida han lite lätt och det gjorde jag. Red han i 15 min och gjorde alla gånarter. Himla cool ponny, Mathilda har verkligen jobbat och fixat han för duktig ät han. Bra jobb gumman.
Har ingen bild på oss, så tog en bild på dem från AW.
 
 
 
Lidens Cap Lamoure (capri):

En 4 åring från Bonzys stuteri Lidens som jag provred nån gång i somras, en cool ponny men inget för mig. Lätt att rida men som sagt liten och kunde knappt galopp. Hon va även övervuxen men skulle bara prova för de va kul. Har inga bilder från när jag red henne. Hon är även tillsalu, sök på henne på hästnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår/idag

Hade en jätte mysig kväll igår, träffade jätte mycket folk som jag inte har sett på ett bra tag. Var lite överallt igår, slutade med att vi var hemma hos Hedda, 8 tjejer. Pappa kom och hämtade mig, jenny och bianca lite efter 12. När jag kom hem sov jag dirket och idag vaknade jag klockan 10. Super skönt att bara få sova ut nån dag. Suttit hela morgonen med datorn i mitt knä och gjort massor av inlägg som kommer under veckan. Ska nu gå ut till mina prinsar. Kolla hur Bonzy mår och ta en sväng på Fury.
 
Idag har jag inget planerat bara chilla och bara leva livet, blir kanske lite plugg senare ikväll. Mycket nästa vecka och måste verkligen vara förre. Ett inlägg som jag har blivit frågad om kommer upp om ca 5 min.
 
 
 

Bra dag

Hämtade precis posten och kolla igenom alla saker, hade fått ett brev från hästförsäkringen dina försäkringen, var med på en tävling förra helgen på LRK och gissa vem som kom trea? jo jag
hihi fick biobiljetter, alltid något.
Brukar inte vinna saker, men de va väl min tur :)
 
 

Fredag

Kom precis hem från skolan och ska äta något lätt, sen ska jag ut och fixa stallet.
Fick veta mitt resultat på mitt matte sak och jag hade alla rätt, så sjukt glad över mitt resultat. Matte är inte mitt bästa ämne så blir så glad när jag kan få så bra resultat i det med. Duktig kajsa
 
Ikväl ska jag äta mys kvälssmat med mina föräldrar och sen åka till Jenny och sen ska vi åka och träffa lite folk, kommer nog hem någon gång i natt. Kommer bli en himla mysig fredag. Ska även kolla om bonzy fortfarande är halt, något jag verkligen inte hoppas på att han är.
 
Ni får ha en fortsätt trevlig Fredag :)
 
 

Blir så glad

Fick precis världens sötaste och bästa kommentar av en bloggläsare (hanna), blir så glad. Får mycket bättre självkänsla och blir mer taggad på göra nya inlägg på bloggen. Och fortsätta med rindningen på samma sätt som jag gör idag.
 
Bloggläsares kommentar: 
 
Älskar din blogg, så bra. :) 
Gud va duktig du är på att rida, såg precis filmen på den ponnyn du red för första gången idag, verkligen grym är du. Du är min förebild. 
Har en fråga? skulle du vilja blogga om alla hästar du har ridit nu det senaste halvåret och skriva lite om de? 
 
Hennes fråga svarade jag på att det skulle jag kunna göra, men tar det i helgen då jag har mer tid. Gör det säker i 2 eller 3 delar så det inte blir så mycket, istället uppdelat.
Har ni några tips på vad jag ska blogga om så är det bara att skriva det så får jag tips och insperation och blir mycket roligare att läsa. 
 
Sen skrev Emma till mig precis, Rosetts ägare och undrade fall jag redan ville komma och hoppa henne nästa veckan igen, och det tackade jag självklart ja till, himla kul att hon tyckte att jag och Rosett passade bra ihop och att hon tyckte att jag red henne bra. För min del tyckte jag om henne jätte mycket och kommer lära mig mycket på att bara rida henne några gånger. 
Som jag skrev igår så älskar jag att rida andras ponnyer och nya hästar, tycker att man lär sig så sjukt mycket och får prova på olika sorter av hästar, man fasnar väldigt fort för en ¨typ¨av häst. 
Jag tycker om dem med lite mer vilja mot hindrerna, men ändå välridna i dressyren, storhoppade hästar är jag bäst på. Eftersom Bonzy är en sån typ så blir man bäst på det. 
 
Det va inte meningen att detta inlägget skulle bli så långt som det blev, men alltid kul att man kan skriva ner sina tankar och så, det är ju därför jag har bloggen. 
 
 

Ridit Rosett

Rosett va en himla rolig ponny att rida. Trodde verkligen inte att hon skulle vara så kul och duktig som jag har sett henne på marken, men när man red fick man verkligen en himla bra känsla. 
Himla lätt för skänklarna och lätt i handen och inte sark på något sätt, lätt men ändå något att rida i dressyren. I hoppningen blev hon himla taggad och tog tag i hindrerna mycket, och vilka språng hon hade. Stort lende över hindrerna, hon sköt mig ur sadeln 2-3 gånger när hon hoppade så bra. 
 
Hoppade en bana på 90-1m med himla bra flyt, lite het ibland imellan men tyckte att jag löste det bra. Avslutade sedan på en linje på 110 så hon verkligen fick hoppa. Och där va hon över hinderstöderna.
 
Förstår inte varför denna ponny inte blir såld? så himla väl riden och hoppar som satan. Så fall det är någon som letar en himla fin D-ponny så kolla på henne. Trodde verkligen inte de om henne men där ser man. Underbar häst, skulle inte tacka nej.
Emma sa även att jag fick komma mer gånger och rida henne. Himla kul och mamma tycket även om henne himla mycket. Så det va inte sista gången i den sadeln. 
 
Här får ni en film från sista sprången: 
 
 

bra att veta

... mat är det bästa jag vet, kan verkligen äta hur mycket som helst. Finns inget stopp i mig när det är mat det handlar om. Mat är min bästavänn
 
... Bonzy betyder verkligen jätte mycket för mig, om jag hade köpt pepita hade jag inte ens varit där jag är idag. Hade nog aldrig kommit dit med henne.
 
... jag har höjt mig i alla ämnen i 9 an och det är jag jätte stolt över.
 
... vi letar efter en till häst till mig då jag ska ha två tävlings hästar, enbart för jag ska utveklas mer i min ridning. Och för att vi älskar hästar
 
... jag älskar verkligen att rida nya ponyer/hästar. Ofta har människor en skräk för det men jag älskar det verkligen, känna på nya steg och språng. Det äger
 
... jag är höjdrädd när jag rider Fury, litar inte på han till fem öre, en gång tävlat 90 cm på honom men förstår inte hur jag klara av det, den ponnyn är lurig.
 
... älskar att få gulliga kommentarer om min ridning/blogg/hästar. Fått mycket på ask och här, och blir så fruktansvärt glad, det betyder. fortsätt så TACK

Ny header/design

Nu är allt klart med bloggen och tycker att den blev väldigt fin och lite nytt. Super nöjd verkligen, bloggen blir mycket roligare att läsa när det ät fint tycker jag själv. Bara en sak kvar att göra men det tar vi inte ikväll utan det blir imogon eller i helgen.
 
Vill tacka världens bästa Carro som fixade allt detta till mig.
 
Vilken tycker ni är finast? den som var innan eller den som är nu? ge gärna tips på små saker man kan ändra på för att det ska bli bättre än bäst.
 
Tack ännu en gång älskade Carro för du tog dig tid och göra detta för min blogg, love you
 
Innan:
 
Nu:
 

Bloggen kommer bli så mycket bättre

Nu ikväll när vi satt och pratade om vad jag ska gå för program och så på DLG så kom vi in på kamrer, Alex min systers kille är fotograf och har en hel del gryma saker.
Ska få köpa hans gamla systemkamra för inga pengar alls. Bloggen kommer bli så mycket roligare och läsa när det bli nya fina bilder. Alltid velat haft en riktig systmkamra och nu ska jag få det.
Detta kommer bli super, och najs för er.
 
Vad har ni för kamera???
 
Ikväll kommer en ny design och header, intressant??
 
Blir verkligen så bra bilder med bra kamror, kolla liksom denna bilden på Bonzy.
 
 
 
 
 
 
 
 

hoppa rosett imorgon

Som jag sa i tidigare inlägg så fick jag förfrågan om att komma och hoppa Rosett en D-ponny. Och det tackade jag självklart ja till eftersom jag fulkomligt älskar att rida nya ponnyer. Tycker man lär sig så mycket på det. Så imorgon direkt efter skolan så åker jag och mamma hem till Emma och jag ska rida Rosett. De bor precis brevid där jag bodde förut och jag har ridit med emma tusentals gånger, även ridit Rosett några enstaka gånger då vi har ridit ut. Även tränat tillsammans med de för Johan.
 
Ska bli jätte kul verkligen att få hoppa henne och så, hon är verkligen en fin tjej till ponny.
Rosett och Emma har tävlat upp till LA i hoppniong och LA:P1 i dressyr. Emma blev skadad i somras och får egentilgen inte rida så därför ska ja hoppa henne eftersom hon inte kan göra det. Hon är även tillsalu eftersom Emma är över 18 år, tror att hon tävlar med storhästar nu eftersom man inte får tävla ponny efter man har fyllt 18 år.
 
så här får ni länken till hennes anonns:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=763552
 
 
 
 
 

Onsdag

Redan onsdag, veckan har gått super fort och snart är det helg, jag och mamma har lite planer för helgen och låter kul. Mys med mina vänner och så, under helgen. 
 
Fick en fråga av emma förut fall jag ville komma hem till henne och hoppa hennes d-ponny, hon har skadat sig och för egentligen inte rida och då ville hon att någon skulle hoppa henne ordentligt och då fick jag frågan, super kul verkligen. Ska prata med mamma sen när jag kommer hem om det skulle funka och så. Har ridit hennes häst en gång innan men de va typ för 5 år sen. Vi får väl se om det blir något. Kul att få frågan iallafall. 
 
Fury får stå för bilden idag 
 



Super mysig dag

Åkte hem från skolan och bianca hängde med, mockade alla boxar och sen åkte vi in till mammas hotell för att hon skulle ha en sminkning sak. Jätte mysigt verkligen, fick mycket smink tips. Ätit och druckit gått med mamma och Sandra. 
 
Läst genom min so redovisning två gånger för dem och det blev riktigt bra. 
 
Vet inte rikgit vad jag ska blogga om nu när jag inte rider, därför bloggen suger lite. Men snart tillbaka 
 
Från idag 



Tisdag

Vecka går fort och allt rullar på, kommit in i rutinen igen. På morgonen är det väldigt segt, imorses va det hemskt. Idag har jag mest plugg framför mig. 
 
Älsklingarna i morses, så fina. Nu får ni se hur mitt stall ser ut lite med. Tänkte att jag kunna ta bilder eller göra en film så jag vissar mitt stall,lösdrift och hagar, skulle de vara intressant att se?? 
 



Mysig måndag

Jenny åkte med mig hem efter skolan, vi gjorde stallet och tog en promenad med Bonzy, duschade och har nu pluggat. Inte så mycket mer har hänt. 
 
Fick en bild från grevagården 


 

Tips på två fina c-ponnyer tillsalu

Idyllens onyx: 
Msvb hoppning 
La dressyr 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=766913


Annabell: 
LB hoppning och dressyr 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=763366






Har ridit dem båda två, himla fina ponnyer.m




Tillbaka till verklighet igen

Sitter nu i skolan och är inne på min tredje lektion och det är snart mat, känner att det är helt ok att bara tillbaka men ändå hade 1 vecka till varit galet bra. Har mycket plugg denna vecka. Massor av läxor och tester, blööö
 
Bra tajming att Bonzy vilar nu för idag måste jag verkligen plugga. Så denna vecka kommer bestå av plugg, plugg och lite mer plugg. Jag är inte den bästa på det för jag smiter lätt undan, men har börjat ta det seriöst för en gång skull. Om man får resultat, höjt mig i typ alla ämnen nu i 9 an och det är super kul. Fast det kräver mycket mer. 
 
Okej ska sluta prata om såna tråkiga saker, inget roligt någon stans. Bloggar mer senare under dagen, för måste jobba nu 
 
Hoppas ni har haft en bra vecka, vad har ni gjort? 
 
Själv har jag gjort super mycket. 
Hade bästa dagarn i Kalmar hos min älskling, umgåtts med min familj mycket. Haft tjej kväll med brudarna. Varit med Ella som bor i Göteborg, varit på tävling hela helgen. Ridit och skratta en hel del. Mitt lov har varit super, men för att kunna varit perfeckt så skulle jag få rida Bonzy. Men han behöver vila, gilla lägget kajsa.
 



Söndag

Denna dagen har jag verkligen inte längtat efter någon stans, imorogn är vi tillbaka till skolan igen och det suger. Denna veckan gick på fem sekunder typ. Blööö 
Inte varit så mycket ridning heler och då blir det tråkigt. 
 
Idag va jag på lrk till klockan fyra då jag kom hem och gjorde stallet, mockande lösdriften och fixade lite till hemligheten, och nej ni får inte veta. 
Denna vecka blir det ingen ridning så ärligt vad jag ska göra, till helgen kommer det kanske bli en tur i Sverige, men inget bestämt... 
Skulle egentligen tävla soccan på lördag men nu blir det inte så. Olivia behöver hjälp med henne i hoppningen och då har hon frågat mig fall jag vill starta henne. Men blev inte så denna gången, kanske nån gång framöver.  
 
När jag hoppade soccan 






Lrk dag två

Jag och bianca vaknade precis, ska n gå upp och fixa och åka runt 9, kommer vara på lrk länge idag så jag bloggar mer när jag kommer hem. 

Som det ser ut nu så händer det en rolig sak nästa helg, återkommer om det. 

Bianca och cantadou 





Vad ska man säga? Kajsa är i farten





Lördag

Nu har jag äntligen kommit in och ätit efter en lång dag, åkte hem från lrk klockan 2 och tog direkt en tur på fury. 

Han va helt galen idag, efter ca 1 timmas hård arbeta släppte han och  va förvånat fin, min gamla prins. 
Nu har jag ätit Kina mat med min föräldrar och ska snart åka ner till bianca för att hjälpa henne. Hon tävlar imorgon och jag ska va hästskötsre till henne. 

Grattis till alla fina ritter och hemma ryttarens ägde hela skiten. så kul att se. Väldigt tävlings sugen blir man.... 




Lidköping ridklubb

Eftersom det inte blev någon tävling idag så åker jag ändå in till LRK och jobbar, för att klubben behöver alla hjälp dem kan få, ponny tävling idag från LD-LA blir en heldag. 
Storhäst tävling imorgon 90-110 nästan heldag. 
Nästa 400 starter så hjälpa till är ju alltid bra, träffa goa hästmänniksor osv 

Nån av mina läsare som ska dit? 




Att sakna någon så mycket varje dag suger

Som jag sagt ungefär 100 gånger om dagen så saknar jag Caroline som fan redan, inte ens gått två dygn sen vi skildes år, räckte att sätta mig på tåget så fick jag klumpen i magen av saknad. 
När kag skulle gå på tåget och gav henne en stor kram kom tårarna men jag höll in dem för inte det skulle bli kaos och alla skulle börja gråta. 

Idag kom min mamma fram från ingen stans och sa 'synd att Caroline bor så långt bort, känner av din saknad. Men lovar att jag ska fixa att ni får träffas så ofta det går' 
Att min mamma är så gullig så hon ställer upp, kör och betallar för att jag ska vara lycklig, det betyder. 

Skulle inte tveka en sekund att ta mina saker och bara flytta om jag inte hade den undrara familjen och vännerna jag har här hemma. 
Men för att mitt liv ska vara 100% rätt så ska Caroline vara med i min vardag! I nu lägget är det svårt men om några år ska det vara ett måste. 

Brukar inte säga till någon att jag verkligen älskar den som vän om jag inte gör det, men det gör jag verkligen. 

Syster jag aldrig fick, men min tvilling på avstånd. Du betyder gumman och det hoppas jag att du vet om, du har en fantastisk personlighet  och du är dn människa jag ALDIRG skulle kunna trötta på. 
Tycker seriöst synd om alla dem som inte får lära känna dig, dem går miste om något här i livet, just saying 

Tycker alla ska gå in och läsa hennes fantastiska blogg : 
http://carolinebagfeldt.se




Detta kommer bli bäst

Nu ikväll känns det som mycket ändrade sig, detta som kommer hända kommer bli galet.
Länktar som satan, kan tyvärr int berätta för att vi har bestämmt att det ska vara hemligt till dagen kommer, ni kan alltid gissa

Detta kommer handla mycket med bloggen, känns som mitt liv lufta 2 meter på bara timma, är ni redo för detta??

Någon som vågar gissa??

saknade anima får stå för bilden idag
 

Bonzy/Fury

Hovis var här förut och kollade på benet/hoven såg eller kände inget, så han tog av skon och började kolla när skon va av. Han markerade på ett ställe och det va inte mycket, han har ävet fått upp pulesn i hoven och den är lite varmare än vänster, så han gissade på att det är en sträckning eller något liknande, eftersom han inte är halt halt. Han ska vila 1 vecka till, om det inte är över då så ska vi och in och kolla han, men det ska vara borta då. Så inget jätte farligt mem ändå tråkigt att behöva sluta året såhär.. Men det är jui sånt som händer och det va ju inte värre så det ska man  vara glad över.
 
Tog ett pass på herr Fury med och bam va fin han var, pigg men ändå fin. Red mycket mjukgörande och tempo, han va väldigt pigg i slutet men det är ju sån har är. Så ett bra pass med lillen idag.
 
Fury och jag för 2 år sen, känns som igår
 
 

1 november

Idag ska jag bara ta det lungt, packa upp mina saker och fixa iordning. Blir nog lite plugg med, tyvärr men måsta hålla igång. 

Hovslagaren kommer idag på eftermiddagen och ska kolla på Bonzy, han är väldigt bra på sånt så skriver mer när jag vet sen. Om det inte visar sig något så åker vi in med han till skara klinik nån gång i veckan. Hoppas verkligen på det bästa. Var inte kul att avanmält alla tävlingar...

Soccan får stå för bilden idag 



RSS 2.0