kotledsinflammation på båda fram

 
 
 
Som rubriken lygger så har han kotledsinflammation på båda fram benen. Låter värre än det är i detta läget. Ska berätta alla från början till slut.
 
När vi började utredningen så longerade vi först så hon fick se hur han fungerad och visade sitt problem, då han inte visade någpt typ. Sen böjde hon som ett böjprov och då visa han lika mycket på alla fyra ben, så inget konstigt med det. Sen  böjde hon så det kom till kotlederna och då han markerade i skala 2 och det är ju ganska mycket. Så efter han hade vist det så fick han en spruta i höger fram som tog bort smärtan då vi skulle kolla fall han va halt på vänster fram med. Och det visa sig när vi hade bedövat höger.
 
Sen gick vi vidare till röntgen då dem röntgade allt dem kunnde i hovet/benet på varje ben kändes det som. Röntgade även bak knänan och så. Efter ett tag då de hade kollat igenom röntgentbilderna fick vi gå in igen till röntgen då vi va tvyngan att ta av skorna ifram och lägga in de som ni ser på bilden här nerre,någon gul sak i hoven.
 
Sen röntgade dem under hoven med så man fick se alla underifrån. Efter det fick min älskade lilla ponny gå ut i sin box igen, och vi kollade igenom bilderna.
Han har ingen vanlig kotledsinflammation eller vad man ska säga, en kotledsinflammation är en sak som uppstår av fel ridning av hästen, rindning av samma underlag, ung hästar kan få det lätt av någon anledning och överansträningning av häst. Bonzy hade inget av det utan han har en tunn hov som bli öm och istället för att gå på hoven så anstränger han sinla leder, så det va en lite kotledsinflammation. Bonzy kan inte skos som alla andra hästar, våran hovslagare har ju skott jätte bra och så man ska sko men Bonzy klara helt enkelt inte av den skoningen så då har det blivit så. Så imorgon så vi in till skara igen då en hovslagare kommer dit då han ska skos och få nån varm gummi sulla som ska fixa upp hans hovar. Så nu står han utan skor ifram.
 
Efter vi fick reda på det som behandlade vi honom för den lilla kotledsinflammation som han har fått, efter det så skrev vi papper och fixade med Bonzy.
 
Slutligen så sammanfattar jag det hela : han har fått kotledsinflammation för han har för tunna hovar och måste skos på ett speciellt sätt som vi inte har vetat om, så han är nu behandlad mot det och ska imorgon få vara gummi saker i hoven.
 
Vill tacka den underbara personalen på Skara och vilken bra survice de har, fått höra av alla tre vetrinärer vi har idag att jag har världens gulligaste ponny och så lugn och fin, fick höra det minst 100 gånger under de fyra timmarna vi var där. En av dem sa även att hon kunde behålla han för hon älskade han så mycket. Himla kul att höra det från någon. Skara kommer ja alltid åka till för det är riktigt bra och de har verkligen jobbat för att hitta Bonzys problem. Stort hiss till Skara hästklinik. Bonzy hade jätte fina ben och allt i röntgen bilderna och himla fin kropp och väld byggd.
 

Detta inlägget blev lite konstigt men hoppas att ni förstår, försökte att få ner allt och så, kommer komma upp en lista på det här tre veckorna framöver med Bonzy innan det bli återbesök. Kommer upp ikväll
 
Bilder från idag:
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0